folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu

Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:
    -----------------------------

Ya ben bi ara ubuntu kullanıyordumda işte linuxun en büyük dezavantajı windowsda calısan programları calıstırmıyor.Hadi hepsi değil %80 falan calıstırsa yine idare edilir ama bu konu problem bence biraz : |

hcam windowsta windows live messenger yerine emesene, amsn, pdigin var mesela.O şekilde kullanabilirsin.Windows geçen yüklemede windows live messenger bizde var linuxta yok gibi birşey hazırlamıştı.FAkat linux için üretseler olacak :) Yani hem linux sürümü yok, hemde bakın onlar kullanamıyor diyordu.

Bu tarz bir olay.Photoshop falan yok fakat şöyle birşeyler grdüm ;

http://www.pclabs.com.tr/2008/02/19/linuxta-photoshop-google-sayesinde-calisiyor/

http://techticker.net/wp-content/uploads/2008/03/adobephotoshop_on_ubuntulinux.jpg

Benim oda arkadaşı wow'u linux üstünde çalıştırdı.Tabi sorun, windowstaki kadar performanslı değil, çünkü şirketler linux sürümünü çıkartmıyor.Bu çok büyük bir sorun.bu yüzden linux laptop yada masaüstü için tercih dell yada hp olmalı :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@zumsuk windows büyük şirket diye kaliteli demiyorum ben yahu :/ sen onu geç linux kullanmamızı istiyorsan linux dağıtımlarını tanıt avantajları/dezavantajları yapıları vs sidik yarıştırmaksa önemli olan "son kullanıcı" ile windows ezer :* :D ayrıca windows rulz söylemiş miydim? sorun değil yine söylemiş olayım :/

@opensource2009 eyvallah biraz da onları araştırayım henüz opensuse deneme aşamasındayım.. Benim aradığım eğer linux kullanmak zorunluluğum oluşursa tamamen tüm alt yapıda bulunan herşey illaki şirket destekli olsun.. mehmet emmi kod yazmış pardus da onu dağıtıma koymuş beni ırgalamıyor.. Açık kaynak diye herkesin burnunu sokmuş olmaması lazım kullanacağım işletim sistemine.

birisi anlasın derdimi de bi linux seçeyim yavru bilgisayara atıcam :d

@Nurky hocam güzel yazı :d

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam zaten sidik yarışında her zaman söylediğimiz son kullanıcı, şu bu yerine videoları vermek istedim :) muhabbet yine aynılarına döndü.Bundan önceki bilmem kaç yüz konudakileri koymak istemiyorum.

Hoş şu anda ders çalımam lazım ama bulduğum video ile herşey karıştı :D 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Microsfoftun 100 yazılımcısı dünyanın sayısız yazılımcısına kafamı tutacak pehhh :P:P:P

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

Linux wow'u windows gibi stabil şekilde çalıştırsın anında geçerim =)

Stabil ne kelime wow'a özel linux var

http://distrowatch.com/table.php?distribution=wow

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

pessimist bunu yazdı:

Linux wow'u windows gibi stabil şekilde çalıştırsın anında geçerim =)

Stabil ne kelime wow'a özel linux var

http://distrowatch.com/table.php?distribution=wow

söylediğim kelime : oha . Bi an istemsiz kaçtı. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

insanların mazluma olan sevgisi, mazlumun,ezilenin yanında olma dürtüsü, populer olana bok atmanın dayanılmaz cazibesini bir kenara bırakalım. Evet hepimiz isteriz tüm yazılımlar beleş olsun, güvenli olsun, kapitalizm ölsün, ancak hayat öyle işlemiyor.

Linuxçüleri üzecek acı gerçeklerden konusursak bilgisayar mühendisliği gibi mesleklerin extreme örnekleri dışında iş yerlerinin size sorduğu bilgisayar biliyormusun? sorusunun aslı windows kullanmayı biliyormusun?dur. Tıpkı hapşuran kişinin peçete varmı demesi yerine selpak varmı demesi gibi, windows budur.

Bunun yanında, standart bilgisayar kullanıcısıysanız yani müzik,msn,facebook,surf,film den ibaretseniz evet gidin kullanın ubuntu. Ama bunun yerine size taş gibi bir os söyleyeyim: Mac os snow leopard. Neyse mac çok ayrı bir dünya, üstelik konu mac konusu değil. Ama linuxu müzik internet film için öneriyorsanız MAC'ın eline su dökemez.

Şimdi kendimden örnek vereyim, başlığın amacı tartısma ortamı yaratmak kadar, 1-2 kişinin daha linux ailesine katılmasını saglamak, en azından denemesini sağlamak. Haliyle soruyorum kendime, lan kurayımmı bir ubuntu?

Sonra başlat cubugumdaki sık kullandıım programlara bakıorm. Çift katman dvd yazmak zorundayım, bilen bilir çok kıl tüy iştir, her dvd ye yazmaz, arada atlama yapar, katman değişmez kıl tüy, imgburn programı var bunun için. Evet bunlar herkesin yaptıgı işler değil ama tek yapanda ben deilim. Kimler yapıor derseniz kafadan dünyadaki tüm xbox kullanıcıları diyelim. Bakıyorum imgburn programı sadece win için, ubuntu için geliştirmeye calıstılar sorunlarla dolu, çok kişi dvd sini yaktı, en stabil windowsta calısıyor.

iPhone, ipod, ipad vs kullanıyorm. Bunları jailbreak etmem için blackrain programına ihtiyacım var. Bunlar apple ürünü olup mac kullanmasına ragmen blackrain programı sadece mac'te deil windows'ta da var. Tabiki linux için yok, salt bir linux kullanıcısı olarak bundanda yararlanamaycagım. Hadi bu spesifik bir örnek, bu aletleri pc ye baglamam için itunes gerekiyor, ama o da yok linuxte.

Photoshop var bide, bu konuya zaten deginmiyorum.

Kısacası bu liste uzar gider. Artık 10 yıldır windows kullanıyoruz. Burdaki herkes kendini win konusunda biryerlere getirmiş durumda, bi siteye giremediğinde host dosyasıyla oynaması 1 dk'sını alır. öbür türlü nette 10 dakkasını ubuntuda host ayarlarını aramakla geçer, Kısaca neyin ne oldugunu biliyoruz artık.

Bi pdf yi açmadıgında adobe'den pdf reader, resim editlemek için photoshop, yani akla gelen her dal için tecrübelerimize dayanarak aklımızda yer etmiş şeyler var.

Bir programa ihtiyacım varsa(atıyorum acrobat reader) onu kurmak için google'ı açar acrobat reader download yazarım ilk linkte bana istediimi verir. Sormaz bile sen necisin windowcumusun linuxcümüsün mac cimi? direk dayar windows linkini, tabi buda diğerlerinin linux sürümü varsa, yoksa eger gider x program for ubuntu diye arar durursunuz, alternatifler cıkar, hangisi iyidir diye dolanırsınız.

Evet pc'de oyunda oynuyorum, hepimiz oynuyoruz, bu cocukluk veya pc'yi verimli kullanmamak deil, pcye format attıımda office ten sonra fm kurarım, canım sıkıldıında bi fm atarım. Counter yada codda online kapışırım, pes olmazsa olmaz. bunlarıda sunamıyor bana ubuntu.

Çok basit bir matematikle: windows (kapsar) linux

Yani linuxte yapabildiim herseyi windowsta yapabiliyorum.Performanslı veya deil tartısılır. 1 tıkla yapabiliyormuyum? evet. Emulatorlerle vırt zırtlarla ugrsamam.

Ama win'de yaptıım herseyi yapabiliormuyum? HAYIR. Demekki lin kullanmak istiosam muhakkak o pc de birde win'e yer ayırmalıyım.

Makineme bir donanım alırken, en basitinden webcam bile alırken kutunun arkasına la linuxte calısırmı acaba diye bakmama gerek olmaz.

Varsın bilgisayarım 5 saniye geç açlısın, klasörlerde 1 saniye geç açılsın. Rebootlarla yada emulatorlerle ugrasmaktan iyidir.

Amphetamine Logic.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

bt4 tek geçerim win7 falan fasafüso geliyor kendim halen xp kullanıcısıyım ama mecburum linuxda cünki bazı görsellikler uyuşmuyor :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Bıktım şu linux manyaklarından ya. Ne kininiz var bize kardeşim. Benim bugüne kadar windows ile yapamadığım hiç birşey olmadı.

Linux kötüdür demiyorum. Ubuntunun amacı belli değil demiyorum. Ama rahat bırak windows kullanıcılarını. Ubuntu şampiyon ubuntu kıral ubuntu en iyisi, tamam mı? Ama en iyi olması inanların onu kullanmasını gerektirmez.

İşletim sistemi demek program demektir. Program olayında ubuntu windowstan daha iyidir diyosan getir yükleyim. Oyunlar linux için de çıkacaksa, kullandığım tüm programlar ubuntuda da çalışıcaksa tamam diyin ki ubuntu kullan. Ama böyle saçma sıçma hareketler yapıyorsunuz ergen akıllarınızla ne yaptığınızın farkında değilsiniz.

Yönetime çağrım: Sitede linux/windows kıyaslamalarına izin vermeyin konuları silin.

İkisi birbirinin alternatifi değildir. Windowsta ne yapamıyorum ki bir de ubuntu kurayım pcye.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sırf sidik yarıştırma yazmışsın diye konuşuyorum.Millet arkadaş haklı, herkes gitsin bir ubuntu denemesi yapsın.Sonra tekrar Windows kurun.Güzel oluyor.Değerini anlıyorsunuz (: HEr zaman dediğim gibi, arada tatile çıkacaksın, iyi oluyor..

Toplam Hit: 12874 Toplam Mesaj: 91