Haksız Kazanç!!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Arkadaşlar hep düşündüm Türkler neden hazıra konan bir millet sonra düşündüm.Sizinde fikirlerinizi almak isterim fakat ben fikrimi açıklayayım.

    Lise 3 bittiğinde 2+3 ten 12 kadar zayıfım vardı.Bunu ailesine söyleyen bir çok çocuğun dövüleceğini biliyorum.Yada bir şekilde korktuğunu.Yani dövülmese bile ailesi bir korku oluşturuyor.Çünkü bizim sistmeimizde büyütürken severek değil korkutarak büyütme var.

    Geri dönelim liseye eğer ailem beni dövseydi, üstümde baskı kursaydı ne yapacaktım ??Kopya çekmeye başlayacaktım.Lise de konuşan grubu öğretmen susturamadı diye bizim sınıf gitti.3-4 kişiyle başladı sonra herkes konuşmaya başladı öğretmenler müdahile etmedi.Sus yusuf(konuşan piçin biri) atarım seni, sus atarım 1-2-3-4.. sonunda kimse atmadı tabi çocuk devam etti.Bütün sınıfın dikkati dağılıyordu zaten çok kalabalık bir sınıftık.

    O sıralarda ciddi problemlerim vardı, sayısalın zor olduğunuda anlayınca hepden bıraktım.Neyse sonucunda zayıf geldi.Eğer ailemden korkum olsaydı ne yapacaktım ?Asla çalışmazdım.Kopya çekmeye başlayacaktım.Yani haksız kazanç.Bu devam edecekti büyüyecektim.Sonunda birşey başarmak istediğimde haksızlıkla yapabiliyor olacaktım.Yani üstüne konma ile.

    Bu böyle devam edecek.Sonunda bakacağım ortaya sunduğum birşey yok.Çünkü herkesden çalmışım.Sanıyorum Türkiye nin en büyük sorunlarından biriside bu.Yokmu çalışan?var.Üniverstelere gidin idealist adamlar var 1 tane çalışan var üniverstedeki 10 kişi onun sırtından geçiniyor.bunu ailemden bizzat yaşayarak öğrendim.Üniversteyi bırakınca hücreler öldü vs.. bir kaç ay toplanamadı.

    Üniverstelerde çok sayıda proje olması lazım ve Türkiye yi ilerletecek işler olması lazım fakat az sayıda oluyor.Nedenide çalışan adamların 2-3 kat maaş alarak gittikleri özel şirketler.Devlete yatırım imkanı vermiyorsa devlet üniverste çalışanlarına iyi para veremez.Bir çok bağlantı kurula bilir.Bence büyük sorunlarımızdan biri bu.

    Ailelerin çocuklara korkutarak değil sevdirerek öğretmesi gerek.Dayımın çocuğu oldu yiğenim.2.5 yaşında.Anneannem bakıyor fakat çocuğu korkutuyor çingenelr gelcek, köpek gelcek.NEden yapıyorsun diye çok kavga ettim ne yapacayım çocuğum dinlemiyor diyor.Çocuk dışarda çingene görünce ağlamaya başlıyor, köpek gördümü kaçıyor.

    Ne hayvan sevgisi olacak nede çingenelere objektif bakabilecek.Oysa çocuğu alıp konuşuyorum büyük insan gibi 1. de anlamıyor 2.de de anlamıyor fakat ısrarla açıklayarak anlatıyorum anlıyor.Çocuklara eğitim konusunda hangi televizyonda sedasayan trevleri yerine bir program gördünüz ?Yada sigara hakkında?5-6 gibi yayınlanıyordu kimsenin izlemediği saatlerde.

    Milleti salak yapmak varken nedne uyarsınlar ki..Bu tvlerden ve milleti bilinçlendirmeyen her türlü devlet kurumu ve organizasyondan tiksinmeye başladım artık.Siz siz olun ilerd eçocuklarınızı severek büyütün.Böylece sevmeyi öğrensinler.Sen şu görüştensin, kürtsün, hristiyansın diyerek ayrım yapmazlar, ortaya birşeyler çıkartmaya başlarlar.Türkiyenin kırık olan bir kanadı belki düzelir.Önemli bir sorun olan eğitim (öğretim demiyorum)  belki yoluna girmeye başlar..

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    süper yazdın abi ya.gerçekten çok doğru..

    ...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    NoName bunu yazdı:
    -----------------------------
    süper yazdın abi ya.gerçekten çok doğru..
    -----------------------------

    hocam benim tek bir isteğim var müridlerden ben nasıl yazılanları önce oturup kimin yazdığına bakmadan okuyorsam öyle okumaları.Fakat emin ol bu yazıda bile sırf zumsuk yazmış diye bana mualefet adam çıkacaktır.

    Çıksın zamanında bende çok yaptım herhalde ondan böyle davranıyorlar.FAkat 1-2 ondan sonra doğruluğunu anlayacaklar.

    Türkiye, İran, Rusya, Çin , Hindistan, Türk devletlerinden oluşan bir birlikten bahsediyordum.kimse böyle birşey söylemezken kaç sene oldu bilmiyoreum.Fakat bana sırf zumsuk diyor diye mualefet eden, tanımadığım fakat karşı çıkan admalar ondan sorna bir kaç ay geçince bundan bahsetmeye başladılar.

    Hocam yanlış vardır doğru vardır.Kişilere ve bakış açısına göre değişiklik gösterebilir.Fakat bazen doğrular vardır bütün milletin bilmesi gereken güneşin sıcak olduğu gibi.Test edemezsin fakat bilirsin.Bu göreceli bir kavram değildir.

    Emin ol bahsettiğim bir kaç konuda göreceli bir şey değil.Yani psikolojidir.ÜLkenin geleceğidir.Türkiye de yapılan yanlıştır.Bir çoğu yine sırf bu cümleden dolayı diyecekki hayır efendim yanlış değil.

    Onlarada bir açıklama:

    Eğer birisi yanlış yapıyorsa uyarırsın.Tekrar yanlış yapıyorsa büyük bir ceza verirsin.Fakat o birisine eğer birşeyi öğretirken sanki uyaruyormuş gibi bir tavırla öğretirsen işte ülkemizdeki suç durumu.Sonunda insanlar suçtan korkmamaya başlar.

    Bu yüzden suçlarımız çok sert olmalı ve uygulayıcılar asla taviz vermemeli sonunda bir kaç kişi yapar fakat cezalardan sonra peşinden gidecek adam sayısı çok azalacaktır.Yani çocuklara korkutarak öğretmek suçtan tutun bir çok şeyi kısıtlıyor.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek

    metroda butun hollandali cocuklari gotururken cit yok ama bizim 2-3 yasindaki velet anasinin kucaginda bar bar bagiriyo agliyo aman allahim bu nasi sestir diye dusunuyorum bi ara annesi kalkacak gibi oldu cocuk allleeeeee diye bagiriyo bu sefer. bunu heryerde goruyoruz ucakta oyle otobuste yine oyle sessizlik ve bizim bebeklerimiz agliyo kardesim

     cocuk dogdugundan beri elini oraya sumre buraya sur onu alma bunu al sus otur soyle ol boyle ol baskiyla buyuyor haliyle


    Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    hoca çok güzel yazmışsın

    okurken kendimi gördüm yazdıklarında. anlattıkların da yoktum ama ben hemen hemen aynı düşünceleri taşıyorum. yani düşündüklerimi böyle konu açıp paylaşmam ben. kendimi bu kadar net anlatamam.

    eğitim gerçekten çok ciddi sorunlarını olan bi konu. artık herkes siyaset yapmaktan bu ve bunun gibi sorunları göremez olmuş.

    çocukları korkuttukları bi konu daha var ki çok önemli.iğneyle(enjektör) korkuturlar çocuklar. her yaramazlıklarında iğne yapıcam, bak şu teyze hemşire iğnesi var yanında falan die korkuturlar.benim bir çok arkadaşım iğneden korkar.aşıdan kaçar. şimdi çocuklar pek kaçabildikleri söylenemez aşıdan veya iğneden. ama ileride bir yetişkin olup kendi kararlarını vermeye başladıklarında iğneden aşıdan kaçtıklarında neler olcağı çok açık..

    gerçekten güzel bi konuya değinmişsin keşke sesimizi ilgililere ve ilgili yerlere duyurabilsek..

     


    punto cero
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    tuncax sorma o iğne yüzünden hastahaneye birşey olduğunda gidiyoruz.diş çok önemli en son dişçiye sadece kontrol amaçlı kaç kişi gitmiştir?Birde ağrıyor diye kaç kişi gitmiştir.HAstahaneye en son bakım için ne zaman gittiniz?Bunlar devlet tarafındanda sağlanmalı ailelerde korkutmamalı.Abi en mühim konu sağlık para falan değil fakat sağlık yönünden korkutuyorlar bizi sonuç ortada 20 yaşındayım gizli bir hastalığım varsa bilmiyorum en yakın zamanda check-up yaptırılmalı.

    Şimdi check-up 20 ytl gibi bir para.Bunu devlein sağlaması lazım.Durumu olanlar vermeli.Fakat içinde yetiştiğimiz sisteme bakın check-up 5 ytl olsa, aylık kazancı bin ytl olan biri yinede vermez o parayı :) işte buda bir eğitim.

    eğitim ve öğretim aynı şey değildir.Bunu odtüye giden adamın görgüsdüz, öküz olmasına bakarak söyleye biliriz (yani böyle adamlarda var nednei eğitimsizlik)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    eğitim ve sağlık sisteminin çok büyük eksikleri var. Bugüne kadar bir sürü düzenleme yaptılar ama hala eksik var hala eksik var


    punto cero
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Türkler öyle şey yapmaz. En dürüst ülke biziz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    İlk paragrafta bahsettiğin durum Türkler'den değil, toplumsal aile yapısından kaynaklanıyor. 

    Her istisnai durunda ''Türk'' sıfatını bu olasılıklara dahil etmeyin. Benzer hususlar birçok millet için  geçerli.

    Türkler hazıra konan bir millet değil, hazırcılığa itilmişlik durumu hakim. Bu ülkede parası olan ya da okuyan kişi ''Adam'' sıfatına dahil ediliyor. İnsanların kendi imkanları dahilinde gerçekleştirdikleri hiçbir materyal değer görmüyor. Batı, pişkinlik ve daha iyisi var zaten zihniyetini doğurdu, popüler kültür ve arta kalan nesiller... 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Helaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallllll hacım beeeeee ne konustun... kac yıldır patlamıyoru bu volkan beee iyi patlattın hoca walla.

     

    Aslnda baskı altında büyütülen cocuklar ilerde kendilerine olan özgüveni kaybediyor hocam toplum icerisinde kendisini herkesten asagı asagılık görüyor .Bu yüzden girisimci girgelde olamıyor hep icine kapanık pasif kalıyor bunun sonucuda o insanın istikbali vede zürriyeti söz konusu


    Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreammaker
    dreammaker's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2008
    Erkek
    helal hocam çok iyi yere değinmişsin ama en büyük problemlerden biri bizler bazı şeylerin farkına çok geç varıyoruz ve buna da müdahele edemiyoruz ne yazık ki...
Toplam Hit: 4266 Toplam Mesaj: 33