Haksız Kazanç!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

heheh düşünceler güzelde biz genelde pratikte zortlayan bir milletiz. çünkü çıkarlar var. üniversiteler su anki yök e baglı durumuyla ancak mezunlarından pasif ,korkak bitirdiği bölümde uzman olamamış cehalet kadrosu yetiştirir,bikere türkiye üniversitelerine yön veren yök bir 12 eylül cuntasının ürünüdür. yani despotik bir yönetimin mirasıdır. üniversiteler özerkliğini kaybetmiş devlet güdümüne girmişlerdir üniversitelerde yapılan her bilimsel çalısma nihayetinde devletinde onayını almak zorunda bırakılmıştır ayrıca üniversite yönetimi devletce secilen sahıslar tarafından yürütülür. yani geldikleri okula yabancı tepeden inmecilerdir,üniversite senatosu ise dikkate alınmaz.devlet güdümündeki bu onlarca üniversite bu durumda sagcı partilerin fikir yuvası haline getirilmektedir bir çok anadolu üniversitesi hükümet içinde siyasi kadrolarında desteğiyle sağcıların kalesine dönüşmüştür(ülkücü,milli görüşçü) ...üniversiteler işlevsiz politik yuvalar haline getirilmiş tir ,bir ülkenin gelişmişliği kendi üniversitelerinde bir yıl içinde hazırladıkları bilimsel makaleye göre degerlendirilebilir ve bu noktada yıllık bilimsel makale sayısında iranın bile gerisindeyiz.

cocuklar ne yapsınki. eğitim diyoruzda burada eğitimin nasıl işlevsiz hale getirildiğini yazmıştım. televizyonun muhasebesini zaten yapmamıza gerek yok. sürekli, düzmece bir tarih, yozlaşmış bir eğitim, din, medya yoluyla bizlere sunuluyor. ilgimizi dağıtmak ve bizi herşeyden habersiz bırakmak istiyorlar. yapılacak birşey yok. tüm devlet binalarını ve okulları gece kimse yokken patlatalım mı yani ne yapalım? 

bassinyourface
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hoca bir yanlış var düzelteyim

eğer ükenin ehr tarafında adamlar öldürülüyorsa, özgürlük kısıtlanıyorsa (sağcılar solcuların solcular sağcıların mekanına giremez)  işte burada el atılması gereken bir durum vardır.Yani yapılan darbeler birinin eseri olacaksa birbirini öldüren gençliğin eseridir.Kim darbe yaptırmak istemişse darbeyi yaptırmış bundan kazanç sağlamıştır.Darbe sonrasındaki 5-6 sene oldukça güzel geçmiştir.Çünkü darbe sonunda ne bir zam ne başka birşey vardı.Yani istikrar dediğimiz olay vardı.

Kimse kalkıpta darbede 15 yıl geriye gittik, şimdiki toplum darbe eseridir demesin.Esas 15 yıl geriye götürenler birbirlerini vuran aşırı solcu ve aşırı sağcı gruplardır.İnsan kardeşini görüşü yüzünden vurur mu?insan başkasını görüşü yüzünden vurur mu.Kaç kişi cinayet işlemiş.Ne yapacaklar hepsini mahkemeye mi sevk edecekler??

Bu kadar fazla antiasker olmayın.Tek çekemediğim birşey varsa oda Türkiyenin durumunu darbelere bağlamaktır.ADam olsaymış o zamanın insanlarıda birbirini vurmak yerine oturup birlikte çalışsaymış.Dağdaki teröristten farkı ne bunların?

Ne mi söyliyeyim teröristler asker vurur bunlar birbirlerini.Teröristler ameirkan askerlerinin istanbula demirlemesini protesto edenleri öldürmez bunlar öldürür.Amerikalılar Türk kızlarınla istanbulda fink atmasını sağlar.Teröristler birbirlerini vurmaz bunlar vurur.

kimse ağabeyini, kardeşini, babasını savunmasın bana burda.Adam gibi birlikte olsalardı şimdi Türkiye yi daha iyi bir gelecek bekliyordu.ASker duruduk yere müdahile etmez.Bunu kaç senedir öğrenemediniz mi?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Apolitik bir cevaba politik bir yaklasımla karsılık vericek zihniyetin konuscagı konular degil bunlar.Gereksiz acıtasyonlarla,ağlamaklı gözlerle kuytu bir köşede burnunuzu çeke çeke daha çok tartısırsınız bunları.Sosyolojinde,toplum psikolojinden zerre anlamayan adamın asker savas sırasında ölümü düşünür dendiginde bile o kişiyi ordu karsıtı ilan edicek fazla gazı var demektir.5-6 sene sonra ergenlik atlatılıp rahatlanır.Normalda cevap vermezdim ancak görüşlerimin tam ters seklinde düşünüyormusum gibi cevap verildigine kanaat getirdgim için cevap veriyorum.Çünkü mesajda ne isim var ne baska bir şey sarı çizmeli mehmet aga alın buda isimsiz alınan alınsın.Sonra biz kavgacı oluyoruz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ovv tam bu konu hakkında Atamızın güzel bir sözü var

http://photos.l3.facebook.com/photos-l3-sf2p/v284/249/60/1341943704/n1341943704_30019957_5505.jpg

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar hep düşündüm Türkler neden hazıra konan bir millet sonra düşündüm.Sizinde fikirlerinizi almak isterim fakat ben fikrimi açıklayayım.

Lise 3 bittiğinde 2+3 ten 12 kadar zayıfım vardı.Bunu ailesine söyleyen bir çok çocuğun dövüleceğini biliyorum.Yada bir şekilde korktuğunu.Yani dövülmese bile ailesi bir korku oluşturuyor.Çünkü bizim sistmeimizde büyütürken severek değil korkutarak büyütme var.

Geri dönelim liseye eğer ailem beni dövseydi, üstümde baskı kursaydı ne yapacaktım ??Kopya çekmeye başlayacaktım.Lise de konuşan grubu öğretmen susturamadı diye bizim sınıf gitti.3-4 kişiyle başladı sonra herkes konuşmaya başladı öğretmenler müdahile etmedi.Sus yusuf(konuşan piçin biri) atarım seni, sus atarım 1-2-3-4.. sonunda kimse atmadı tabi çocuk devam etti.Bütün sınıfın dikkati dağılıyordu zaten çok kalabalık bir sınıftık.

O sıralarda ciddi problemlerim vardı, sayısalın zor olduğunuda anlayınca hepden bıraktım.Neyse sonucunda zayıf geldi.Eğer ailemden korkum olsaydı ne yapacaktım ?Asla çalışmazdım.Kopya çekmeye başlayacaktım.Yani haksız kazanç.Bu devam edecekti büyüyecektim.Sonunda birşey başarmak istediğimde haksızlıkla yapabiliyor olacaktım.Yani üstüne konma ile.

Bu böyle devam edecek.Sonunda bakacağım ortaya sunduğum birşey yok.Çünkü herkesden çalmışım.Sanıyorum Türkiye nin en büyük sorunlarından biriside bu.Yokmu çalışan?var.Üniverstelere gidin idealist adamlar var 1 tane çalışan var üniverstedeki 10 kişi onun sırtından geçiniyor.bunu ailemden bizzat yaşayarak öğrendim.Üniversteyi bırakınca hücreler öldü vs.. bir kaç ay toplanamadı.

Üniverstelerde çok sayıda proje olması lazım ve Türkiye yi ilerletecek işler olması lazım fakat az sayıda oluyor.Nedenide çalışan adamların 2-3 kat maaş alarak gittikleri özel şirketler.Devlete yatırım imkanı vermiyorsa devlet üniverste çalışanlarına iyi para veremez.Bir çok bağlantı kurula bilir.Bence büyük sorunlarımızdan biri bu.

Ailelerin çocuklara korkutarak değil sevdirerek öğretmesi gerek.Dayımın çocuğu oldu yiğenim.2.5 yaşında.Anneannem bakıyor fakat çocuğu korkutuyor çingenelr gelcek, köpek gelcek.NEden yapıyorsun diye çok kavga ettim ne yapacayım çocuğum dinlemiyor diyor.Çocuk dışarda çingene görünce ağlamaya başlıyor, köpek gördümü kaçıyor.

Ne hayvan sevgisi olacak nede çingenelere objektif bakabilecek.Oysa çocuğu alıp konuşuyorum büyük insan gibi 1. de anlamıyor 2.de de anlamıyor fakat ısrarla açıklayarak anlatıyorum anlıyor.Çocuklara eğitim konusunda hangi televizyonda sedasayan trevleri yerine bir program gördünüz ?Yada sigara hakkında?5-6 gibi yayınlanıyordu kimsenin izlemediği saatlerde.

Milleti salak yapmak varken nedne uyarsınlar ki..Bu tvlerden ve milleti bilinçlendirmeyen her türlü devlet kurumu ve organizasyondan tiksinmeye başladım artık.Siz siz olun ilerd eçocuklarınızı severek büyütün.Böylece sevmeyi öğrensinler.Sen şu görüştensin, kürtsün, hristiyansın diyerek ayrım yapmazlar, ortaya birşeyler çıkartmaya başlarlar.Türkiyenin kırık olan bir kanadı belki düzelir.Önemli bir sorun olan eğitim (öğretim demiyorum)  belki yoluna girmeye başlar..

senin tanıdığın TÜRKLER le benim tanıdığım Türkler arasında çok fark var. genelleme yanlış .

mesela sende bir Türksün sendemi hep hazıra konarsın ?

konuyorsan ozaman derdin ne ?

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

eğitim sistemimiz çok saçma zamanında okuduğum bir yazı vardı belki birçoğumuz okumuştur sizinle paylaşayım...

bir Türk yazar yurt dışına gidiyor bir kafeye oturuyor yan masada bir anne ve çocuk. çocuk sandalyeye cıkıyor ordan da masanın üstüne cıkıyor, annesi bunu farkediyor ama görmezlikten geliyor. çocuk bir süre masanın üstünden inmeye çalışıyor ancak inemiyor. bizim yazar hemen masaya yaklaşıyor çocuğu tam aşağı indirecekken annesi lütfen ellemeyin diyor. yazar anneye "çocuğunuz masadan düşebilir korkmuyormusunuz" diye soruyor. annenin cevabı çok ilginç "eğer ben cocuğumu şimdi oradan indirirsem sürekli olarak bana bağımlı yaşayacak her zor durumda kaldığında birinin kaldırmasını bekleyecek, o masanın üstüne nasıl çıkmayı akıl ettiyse inmesini de akıl edecek edecek ki hayatı öğrenecek. eğer düşerse anlayacak ki bir daha yüksek bir yere cıkarsa daha dikkatli olacak" diyor. yazar annenin bu sözleri karşısında kızarıp masasına geri dönüyor.

sanırım hepimiz buradan anlamamız gerekeni anladık... zaten adamları 18 yaşına gelince evden gönderiyorlar genelde. onlar üniv okumak için ya spor gibi konularda ya da bilimsel alanlarda birşeyler yapmalılar ki üniv okuyabilsinler (özellikle durumu olmayan kişiler için söylüyorum). kuzenim amerikalı bir askerle evli ve orada yaşıyorlar. bir kız çocuğu var ve neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini çok iyi biliyor. bizlerle onların arasındaki fark farkında olmadan çocuklara fazla ilgi ve korumacı davranıyoruz haliyle bir süre sonra başları sıkışınca yardımlarına koşacakları birilerini arıyorlar.

neden üniversiteler birşey geliştiremiyor? nasıl geliştirsinler ki adam araştırmanın ne demek olduğunu ünive gelince anlıyor haliyle bocalıyor. lise bitimine kadar sürekli olarak ezbere alıştırılıyoruz hiç araştırma yapmıyoruz ünive gelince de hazıra konmaya devam etmeye çabalıyoruz...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:

senin tanıdığın TÜRKLER le benim tanıdığım Türkler arasında çok fark var. genelleme yanlış .

:) bana felsefe yapma hoca.türkler hazıra konuyor.Sen bir Trüksün sende hazıra konuyorsun o zaman neden açtın bu konuyu gibi saçma bir felsefeden yola çıkarak bir çok arkadaşımı hayvanında bacağı var seninde o zaman sende bir hayvansından başlayarak çok kötü yerlere kadar hakaret ettim.Bu yüzden lafı başka bir yerden anlama bana felsefe yapma.

Katılmıyorsan katılmıyorum şundan deyip neden belirte bilirsin

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    erkan07 bunu yazdı:

:) bana felsefe yapma hoca.türkler hazıra konuyor.Sen bir Trüksün sende hazıra konuyorsun o zaman neden açtın bu konuyu gibi saçma bir felsefeden yola çıkarak bir çok arkadaşımı hayvanında bacağı var seninde o zaman sende bir hayvansından başlayarak çok kötü yerlere kadar hakaret ettim.Bu yüzden lafı başka bir yerden anlama bana felsefe yapma.

Katılmıyorsan katılmıyorum şundan deyip neden belirte bilirsin

ho hooooo ...

hoca bak ben adam gibi yazdım düşüncemi söyledim üstelik bu forumda hep başka ülkeleri ırkları övüyorsun diyip banlayan arkadaşlar var.

sen şimdi kalkmış bana felsefe yapma diyorsun.

bunu felsefe olarak sayıyor anlıyorsan demekki harbiden iyi felsefe yapıyorum,yani felsefe yaptığımı anlayabiiyorsun.

gel görki ben gerçeği söyledim.

ben hazıra konmam dişimle tırnağımla parçalaya parçalaya hak ederek alırım.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:
    ho hooooo ...

hoca bak ben adam gibi yazdım düşüncemi söyledim üstelik bu forumda hep başka ülkeleri ırkları övüyorsun diyip banlayan arkadaşlar var.

sen şimdi kalkmış bana felsefe yapma diyorsun.

bunu felsefe olarak sayıyor anlıyorsan demekki harbiden iyi felsefe yapıyorum,yani felsefe yaptığımı anlayabiiyorsun.

gel görki ben gerçeği söyledim.

ben hazıra konmam dişimle tırnağımla parçalaya parçalaya hak ederek alırım.

:) 3 yaşında yiğenimde felsefe yapıyor bu onun ne zeki olduğunu nede iyi felsefe yaptığını gösterir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

neyse sen bildiğin Türklerden bende bildiğim Türklerden bahsettik ve konu benim için kapandı .

uzatmak demogoji yapmak olur.

Toplam Hit: 4725 Toplam Mesaj: 33