Hanımın Olmayan Biriyle Dudaktan Öpüşmek Caiz Midir?
-
.............
-
koko saçamlık dediğin şey islam kuralları içinde bir hareket canım. Bunlar gayet bilinen şeyler. Mesela dövme neden yasaktır bunu biliyormusunuz siz? 100 bin kişinin 99bin 999u "abdest tutmazda ondan" der abdest almasını bilmez yorum yapar. Alakası yok sadece peygamberimiz yasak kıldığı için yasaktır.
İşte buna benzer kulaktan dolma bilgilerle "hadi canım olurmu öyle şey ben tanırım Allahı öyle saçma yasaklar koymaz" tavırları yanlıştır. Açın okuyun iki satır doğru olanı göreceksiniz.
-
ne garezim olcak sana. soyledik iste optugun kız evli degilse gunah olmaz. tugrulbabanın acısından bakmadım bile olaya cunku oyle bisey yapacagınızı dusunmuyorum. sapık durtuler beslemiyosan ve kız evli degilse bisey olmaz
-
Tugrulbaba, konuya NOkta koymayı unumuşun. onuda ben koyam
( . )
: )
-
Eğer hala öpüşmemiş insan varsa 15 + ölsün intaar etsin daha iyi.Bu arada caiz değil haram maran diyen varsa msn listemdeyse bilare msj atarsa sevinirim itinayla engellicem:)
-
ya aslında bunlar çok saçma sonuçta bu hayat bize (bildiğim kadarıyla) 1 kere verilio onuda ot gibi yaşamayı kimse istemez yane bu hayatta herşeyi tatmanın kimseye çooooook büyük bi zarar vereceğini düşünmüyorum ..
-
SilenC3 senin fikrindir karışamam da istediğin zevki tat Allah için hiç çile çekme hiç bi fedekarlık yapma sadece zevkleri tat bu dünyada çok mutlu olursun belki ama ilersi için bişey diyemem...
-
dkn gardaş.
Allahu teala dinimiz vasıtsıyla bizlere herşeyi en uygun haliyle sunmuştur.
bak mesela şöyle düşün...
diyelimki bu kız bekar..
diyelim ki bu kız senin bacın.
hoş olur mu ?
olmaz..... oke.
ikincisi..
diyelim ki bu kız bir elemanla tanışma faslı,, öpüşüp koklaştı.
ve anlaşamadı. sonuçta ayrıldılar.. dielim
sonrada kader o kızla senin yolunu kesiştirdi
arzu edermisin ? sende biliyor sun ki bir kızın en büyük çeyizi öpülmemiş dudaklarıdır.
bu herkes icin böyledir...
Biz türklerin ata sözlerinin kökenini araştırdığında İslamiyeti, İslami kuralları temel aldıgını görürsün.
mesela yukarda yazdım
bir kızın en büyük çeyizi öpülmemiş dudaklarıdır
deriz;
niçin deriz? buyur araştır.
Unutma ki inkar büyük günahtır. Allah esirgesin.
Sana nikah düşen birisi ile her ne şekilde olursa olsun temasın caiz değildir.
bu değişmez.asimile edilemez.böyledir.böyle kalacaktır gözüm
-
.........
-
aynen dediğin gibi hayata 1 kez geliyorsun 2. bir şansın yok. Akıllıca davranıp "doğru bildiğinizi" değil "doğru olanı bulup" bu yönergeler çatısı altında "doğru şekilde yaşamak" daha iyidir.
"ikra!.
bismi rabbikellezi.."
dedi Allah "oku! rabbinin adıyla.." okuyunki bilin.