folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harddisk Alcam Ne Alsam?

Harddisk Alcam Ne Alsam?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek
    Sağolun.Bnm anakart sata 2 destekliyormuki ayrıca 80 en olmadı 90 ytl olması gerek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    samsung 200gb sata 2 80 ytl hizlial.com da
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek
    Çok iyiymiş o ama malesef sata 2 desteklemiyor anakartım :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek

DkN bunu yazdı:
    -----------------------------
    seagatelerin tr de kampanyalarla satılmasının sebebi uretici firmanın default olarak hdd icine casus yazılım yerlestirmis olması. sanırım abd yada ab de satısı durduruldu ve piyasadan toplatıldı. buradada bazı donanım sitelerinde haber oldu ama ne bilen var ne takan. exa.com.tr den bak fiyatlara, butcenin dısında benim onerecegim cift w.digi 10k rpm raptor alıp raid 0 kullanmaktır.

hadi be atma....

Diski aldığında zaten formatlıyorsun içinde bi bok kalmmıyo, sende salla bakalım. ulan ben segatede staj yaptım. Adamın işi gücü yok sana casus yazılım koyacak.

disk teknolojisinde casus yazılım olmaz. Bu insanların güvenini sarsar. Soruyosan Seagate ya da yan ürünü maxtor böyle birşey yapmaz. Dünyanın en iyi hdd sini üreten bir şirket bunu yapamaz.

bu arada ben nedense toplatıldığını hiç duymadım, çalışan arkadaşlarda böylebişey demedi, eğer kanıtlarsan arkadaşlara sorar doğrusunu söylerim ama,

disk bize geldiğinde ham dır. yani herhangi bir format işleminden geçmemiştir. sonra biz bu diskleri alırız. ayırma birimlerini hdd nin başlangıcı olan genelde boot sector dediğimiz yere hdd 

nin disk formatını ve  değişik bilgiler içeren bölümüne yazar ve disk o zaman kullanılır hale gelir. 1. si 16kb a hadi casus yazılımı sığdıramaz. çünkü zati bir kısmı da hdd tarafından kullanılacak. 2. si zati formatlıyoruz yazsa bile silinir.

lütfen bol keseden sallama, bir arada LCW yi eleştirilmişti leyla zananınmış diye, nedne spekülasyon oluşturuyosun? 

Erkek adamın imzası sözüdür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek

Protesto bunu yazdı:
    DkN bunu yazdı:
    seagatelerin tr de kampanyalarla satılmasının sebebi uretici firmanın default olarak hdd icine casus yazılım yerlestirmis olması. sanırım abd yada ab de satısı durduruldu ve piyasadan toplatıldı. buradada bazı donanım sitelerinde haber oldu ama ne bilen var ne takan. exa.com.tr den bak fiyatlara, butcenin dısında benim onerecegim cift w.digi 10k rpm raptor alıp raid 0 kullanmaktır.
    bu doğrumu :|

elbette arkadaşın yalanıdır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

canerator bunu yazdı:
    Çok iyiymiş o ama malesef sata 2 desteklemiyor anakartım :D

benim ki de desteklemio ama sata hızında kullanıyorum :d

donanım haberi falan araştır vardı böle bi konu 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek

tolker bunu yazdı:
    Toshiba 400GB External USB Hard Diski öneririm, teknosadan 160 ytlye almıştım 2.5 ay oldu 16.0 MB Cache memory ve malesef 3.5" :( 7200 rpm ...Araştır derimm

bakın size teknolojisine göre hdd şirketlerini sıralayalım. Böylece size en iyi hdd leri ve desteği sunan şirketleri görün.

1- Seagate & maxtor

2- Samsung

3- Western Digital

4- philips

5- toshiba 

6- hitachi 

ilk 6 şirket bu. Seagate ve maxtor verdiği garanti süresiyle, uyguladığı destek ilkesiyle ve yaygın olarak tutulması, veri kaybının az olması, ve gürültü faktöründenki düşüklükten dolayı diğerlerinden bir adım önde,

Samsung okuyucu kafalardaki bozukluklarla anılacak hdd ler üretti. Ancak sonradan yapmış olduğu toplatma işlemi ve hatasız hdd üretimi ve sağladığı destekle 2. sırayı hak etti

Western digital ise toplatılacak bir hata ile karşılaşılmadı. Ancak ürettiği hdd ler modeline göre çok aşırı bir şekilde ses üretmekte.

diğer şirketler ise malesef bu işte yeniler. Bir sorun olmadı ancak daha kullanıcıların beğenisini de kazanamadılar.

Bu sıralama AB deki satış sırasıdır. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek

canerator bunu yazdı:
    Sağolun.Bnm anakart sata 2 destekliyormuki ayrıca 80 en olmadı 90 ytl olması gerek

benim hdd sata 2 ancak anakart 1 i destekliyor, sonuç olarak sata2 alınca diskin sta 1 gibi çalışır ancak kendi içinde bir yolu değiştirirken hız kaybı söz konusu değil.

mesala C:\ de 40 gb lık müzik arşivin olsun başka hdd ye aktarırken baya uzun sürüyor ancak kendi içinde C:\ den d:\ ye taşırken  hız farkı anlaşılıyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Madcrazy bunu yazdı:
    hocam bende 160 lık var herbi bokta var pc de daha adam akıllı 40 gb ını dolduramadım o yüzden kotan sınırlıysa sana 120 fazla fazla gelir sınırsızsa çak bitane 500 lük :D

Bende 160 Gb + 500 Gb var yetmiyor :D bi 500 daha alıcam :) Ucuza gören olursa link versisn lütfen :D

WD ikiside .... HDD Doctor ile baktığımda performans % 100 ama Sağlık %70-80 civarı yeni oldukları halde..

Samsunglardada Performas %70-80 ama Sağlık %100 oluyor :D bir öyle biri öyle..

onada dikkat et :) 

"Less is More"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Turkchaos bunu yazdı:

DkN bunu yazdı:

hadi be atma....

Diski aldığında zaten formatlıyorsun içinde bi bok kalmmıyo, sende salla bakalım. ulan ben segatede staj yaptım. 
    Adamın işi gücü yok sana casus yazılım koyacak.
    disk teknolojisinde casus yazılım olmaz. Bu insanların güvenini sarsar. Soruyosan Seagate ya da yan ürünü maxtor böyle birşey yapmaz. 
    Dünyanın en iyi hdd sini üreten bir şirket bunu yapamaz.bu arada ben nedense toplatıldığını hiç duymadım, çalışan arkadaşlarda böylebişey demedi, 
    eğer kanıtlarsan arkadaşlara sorar doğrusunu söylerim ama,disk bize geldiğinde ham dır. yani herhangi bir format işleminden geçmemiştir. 
    sonra biz bu diskleri alırız. ayırma birimlerini hdd nin başlangıcı olan genelde boot sector dediğimiz yere hdd nin disk formatını ve  değişik bilgiler içeren bölümüne yazar ve disk o zaman kullanılır hale gelir. 1. si 16kb a hadi casus yazılımı sığdıramaz. çünkü zati bir kısmı da hdd tarafından kullanılacak. 2. si zati formatlıyoruz yazsa bile silinir.

lütfen bol keseden sallama, bir arada LCW yi eleştirilmişti leyla zananınmış diye, nedne spekülasyon oluşturuyosun? 

hoja, bu sacma sapan konusmanı birbirimizi tanımıyor olmamıza veriyorum. para kazandıgım meslegi kimseden ogrenecek degilim. akıl saglıgında sorun varmıs gibi konusmadan once arastır birdahaki sefere. ilk once techno labs da duyurdular trde. kimse iplemedi sonra bazı buyuk medya kuruluslarıda duyurdu, oradan bile haber alamadıysan sen bu isi bırak canım benim. tabii burada benimde hatam var, external yazmayı unutmusum. ki yazsam ne farkeder.

al sana en buyuk medya kuruluslarından birinin kasım 2007 de duyurdugu haber.
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7750946.asp?top=1

birdahakine saygı seviyesini zorlama ben senin arkadasın degilim. kimseye yalan bilgi verecekte degilim.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
Toplam Hit: 3316 Toplam Mesaj: 27