folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hazır Besleme Tavuk Ve Yumurta Üzerine



Hazır Besleme Tavuk Ve Yumurta Üzerine

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Hacılar bildiginiz gibi artık koyluler bile market  tavuguna dusmus durumda. Adam civciv yetistirme derdine girmiyor. Tabi bu hazır tavuk etinin saglik durumu ciddi tartisma konusu. Antibiyotik basilan hayvanlar, hareketsiz, gunes yuzu gormeden buyuyen tavuklar ve bunlardan cikan yumurtalar.

    Daha once bununla ilgili arastirma yapan veya ciftlikleriyle ilgili bilgisi olan varsa bir fikir firtinasi yapalim.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2002
    Erkek

    hocam bizim köyde bol miktarda etlik tavuk çiftliği var. civciv olarak gelir en fazla 45 gün sonra tombul tombul tavuk olarak çıkar çiftlikten. 


    Naber la?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    sanane bunu yazdı

    hocam bizim köyde bol miktarda etlik tavuk çiftliği var. civciv olarak gelir en fazla 45 gün sonra tombul tombul tavuk olarak çıkar çiftlikten. 

    45 günlük süreç olması gereken normal süremidir yoksa ilaçla vs ile hızlandırılmış süre midir hocam?


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2013
    Erkek

    hoca köylü düşmezdide , şimdi tavuk baksak bizim baktığımız tavuklar feşer oluyor gider komşunun bostanını bidikler

    komşu gelir laf eder kaldıramazsın defterini dürersin komşunun , yani iyisimi marketten almak daha hayırlı (komşunun selameti açısından )

     

    köy yerinde komşuluk kalkalı çok oldu eski sistemlerde unutulur oldu

     

    hayvanları doğal ortamından alıp artık kafeslerde besler olduk

     

    senin aradığın ne dolaylı değilde direk istediğini yaz , illa bir bilen çıkar

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı
    sanane bunu yazdı

    hocam bizim köyde bol miktarda etlik tavuk çiftliği var. civciv olarak gelir en fazla 45 gün sonra tombul tombul tavuk olarak çıkar çiftlikten. 

    45 günlük süreç olması gereken normal süremidir yoksa ilaçla vs ile hızlandırılmış süre midir hocam?

    Hayır o tavuğun cinsi spenç tavuğu deniliyor 45 günde kesime geliyor bu cins tavuklar 

    hayvan gezmiyor dolaşmıyor önüne konanı yiyor bolca yatırılınca tombullaşıyor 

    birde bunların yumurta alınanları var Işık Yöntemi'yle günlük yumurta veren tavuktan daha fazla yumurta alıyorlar vs 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Bir organik tarım mezunu olarak.

    Türkiye de büyük, orta , küçük  firmalar konvansiyonel üretim yapmaktadır. Bunlar kafesler içine sıkıştırılmış ve suni ışıklandırma yöntemi ile uyumadan daha hızlı büyümesi ve soya yemleri ile beslenen hayvanlardan oluşmaktadır. 

    Hayvanlar hareket etmedikleri için daha hızlı büyürler fakat hareket etmeyen canlı bağışıklık sistemi zayıf olacağından hasta olmadan yemlerine katılan anti biyotikler ile hasta olmaları engellenmektedir. 

    Poultry_Cage_Chicken_Cage_Rabbit_Cage_Quial.jpg%20%28420×420%29dispazar2.jpg%20%28373×311%29

    Antibiyotikler yediğimiz et ve yumurta ile birlikte vicudumuza girmekte hastalıklara karşı olan bağışıklılığımızı ve ilaçların etkisini azaltmaktadır. Gerçekten hasta olduğunuzda daha fazla ilaca ihtiyacınız olacağı anlamına geliyor bu.

     

    Peki neden bu şekilde üretim yapılmaktadır ? 

    Tabiki daha ucuz et daha ucuz yumurta ve daha düşük maliyetler. 

    NOT : Köy tavuğunun bildiğiniz bu konvalsiyonel tavuklardan neredeyse farkı yoktur. Ne verirlerse onu yerler ve organik sertifikası olmayan hiç birşey organik kabul edilemez. O pazarda organik diye satılan sebze meyvelerin hiç biri organik degil eğer sertifikası yoksa.

     

    Ne yapmak lazım? .

    20 30 kuruş daha pahalıya organik yumurta alabilirsiniz. veya kilosu 40 liraya organik tavuk eti alabilirsiniz.

     

    Organik tavuk nedir ? 

    en az 4 metre kare doğal hareket alanına sahip açık veya yarı kapalı  alanlarda hareket ederek , hayati durumu tehdit etmediği sürece ilaç ve anti biyotik kullanılmayan kullanılsa bile etkisi geçtikten sonra üretime giren üretim durumlarıdır.  

    Hayvanlar yeterli hareket alanına sahip oldukçarı için hem daha sağlıklı hem hastalıklara karşı daha bağışıklı olurlar.

     

    Sonuç : Farkı fiyatı. Yapacak başk birşey yok. Köy tavugunun normal tavuktan farkı yok.

     

     

    PanxeR tarafından 03/Şub/15 11:48 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    @panxer hoca 

    peki bu organik tavuk yumurta besiciliği işinde para var mı? 

    meşakkatli külfetli işmidir yapılır mı? 

    BU konuda bilgin var mı?


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

    @panxer hoca 

    peki bu organik tavuk yumurta besiciliği işinde para var mı? 

    meşakkatli külfetli işmidir yapılır mı? 

    BU konuda bilgin var mı?

    para çok ancak rekabet edemezsin ki , en büyük firmalar organik çiftliklkerini kurdu bile.

    her markette artık organik reyon var orda yumurta et süt bal vs. 

    şimdi şöyle diyim bizim okul sırf organik hayvancılıktan gelen döner sermaye ile 2 yılda 2 katı büyütmüştü üretimi.

    Fakat organik tarımın en büyük zorlukları

    1. Organik tarıma uygun tarım arazisi olacak , etrafta gübre atan olmayacak en az 3km. 

    2. Organik yem üretebilmen lazım, üretemezsen çok pahalıya satın alırsın zarar ettirir.

    3. Organim yem için organikl gübre üretebiliyo olman lazım,  yeterli sayıda hayvanın varsa birbirini döndürür ama o zamana kadar satın alacaksın.

    4. Organik hayvancılıkta her ürettiğin hayvan için belli metre karelet gerekiyor tavuk için dört gibi , kapalı ve açık barınak yapılması gerekiyor.

    Sonuç : maliyeti yüksek , satış fiyatı da yüksek , organik tarıma uygun geniş arazin varsa deneyebilirsin , öyle ünlülerin balkona bir salkım domatez koyup organik demesi ile alakası yok yani işin. :)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ocak/2010
    Erkek

    Bir tavuk yetiştiricisi olarak.... (Besin için / yumartalıklar cidden külfetli hem organik hem organik olmayan yollar ayrı ayrı zorlukları var.)


    Tavuk süreci evet maksimum 45 gündür. (Daha uzun asla tutulmaz 41 42 günde gittikleride olur.)

    Şirket politikası olarak ne kadar şişkin hayvan o kadar iyi gelir demektir. Politika bu olduğu için üreticinin yapabileceğipek birşey yok. Şirketlert çoğu zaman ilaç , antibiyotik, vitamin vs kullanımını desteklerler. Yetliştirici olarak tüm yetiştiriciler bunları desteklemez çünkü o hayvan ne kadar ilaca maruz kalırsa o kadar fazla kalite kaybı yaşar, ölüm yapar. O yüzden bizimde yaptığımız gibi üreticinin her daim verilen ilaçlara başvurduğunu düşünmüyorum. (Şirket çiftliklerinin durumunu bilmiyorum.)

     

    Son zamanlarda bu etlik gelirlerinin üretici kısmı oldukça düştü zaten. Çok fazla şirket çiftliği açılmaya başladı. Serbest Üretici (Şirketten ayrı üretici) pek fazla gelir elde edemez oldu.

    Son olarak organik tavuk yetiştiriciği demişssiniz (karşı değilim, destekliyorum) ama bunun insanların aldığı tavuk miktarını karşılaması mümkün değil. Şuan da gezen tavuk üreticiliği diye birşey duydum son zamanlarda ama adam 50 günde 1000 tane tavuğa bakıyor. O yüzden fiyatlatın o kadar uçuk olmasının nedeni o. Üstelik normal bakıma göreoldukça masraflı olabilir. Sonuçta dış ortamda aldığın 1000 tavuğun en az 250 tanesi ölecektir. Diğer türlü normal bakım - yaklaşık 35000 tavuk tek devre - ihtiyaçları karşılamak konusunda zorlanıyor. Organik tavuk yetiştiriciliği daha mümkün olduğunca yaygınlaşmalı ki doğru düzgün organik et piyasaya kavuşabilsin.


    Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    ben gdo cuyum. ama bi 50 yılı var

    arkadaşın da dediği gibi organik tarım ve et açlığa davetiye 

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Anlaşıldı bana göre değil :(

    Bilgiler için Sağolun 

    Herşey tarım tv de gözüktüğü gibi değil anlaşılan

    SeRDaR tarafından 03/Şub/15 13:45 tarihinde düzenlenmiştir

    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
Toplam Hit: 4400 Toplam Mesaj: 27