folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizmatrixxx
    karizmatrixxx's avatar
    Erkek
    Öncelikle budist diilim :) :)

Buzul arkadaşımızın sorusuna gelince
    1- İçimdeki tanrıyı buldum mu bunu bende bilmiyorum ama en azından aradığım için kendimi aramayanlardan şanslı hissediyorum bulurum veya bulmam sen rahat ol
    2- ölümden sonrasına gelince can_aksoy arkadaşımızın söylediine kısmen uyuyo yani doğmadan önce ne isk ona dönücez
    YANİ ZATEN BİZ YOKTUK Kİ GENE YOK OLUCAZ DEİŞEN HİÇ BİŞEY YOK RAHAT OLUN (olabilirseniz) AMA HİÇ BİR ZAMAN BOŞLAMAYIN ÇABA GÖSTERİN

World is a freak show
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    2. cevabına binaen söylüyorum. İnsan oğlu ruhani bir varlıktır,ete kemiğe büründü diye onu sadece öyle sanma.Beden topraktan geldi toprağa gidecek.Ruh ise ahiretten berzah alemine geldi.Onun dönüşünüde orada.Ahirette tıpkı bu beden gibi bize bir beden giydirilecek. Buna inanıp inanmamamk size kalmış elbette.Ama ölüm sonrası hayata inanmamak Allah a ortak koşmaktır bir nevi.Ve Allah a ortak koşanlar ebedi cehennem ile cezalandırılacak.bir kibritin ısısına saniyelerce dayanamayan insan nasıl olur ki o kadar yüksek sıcaklıktaki cehenneme dayanabilcek gücü buluyor kendisinde.Benden size bir tavsiye.Eğer Allah ın olmadığı ispatlanmamışsa Allah a ve dinine inanın.Darwin i atmışlar önümüze,acaba şimdi maymunlar hayatlarından memnunmu sanki. İspat etsinler Allah ın olmadığını o zaman sorun yok.Ama böyle bir kanıt yok,sadece düşünce bazında,yorum sadece.Buna inanarak diğer hayatınızı yakmayın.Ben kendim için birşey istiyorsam Allah çaprpsın beni.Sadece sizin kötü yola düşmenizi istemiyorum. Resulallah (sav) buyuruyor ki; "kendisi için istediği güzel şeyi başkası için istemeyen bizden değildir."

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scream_vasiyet
    scream_vasiyet's avatar
    Erkek
    bir şekilde insanın beyninde şu kavram yerleştirilmiş doğuştan.bir şeyin var olması için yaratan aranıyor mesala örnek verirsek tam önünüzde bir taş oluştu ve ilk sorduğunuz soru şu olur bu taş nerden geldi kim oluşturdu???gibisinden şeler sorucaksınız ama belkide onun oluşması için bi yaratan gerekmio ama insaların beyinine bu böyle aşılanmış herşeyin altınta yaratan arama.yani belkide herşey kendi oluştu 6 milyon yıl önce dünyanın kendi kendine oluşmuş olması size şimdi çok saçma geliyor ve bu normal çünkü bi şekilde bu size aşılanmış.şimdi biride dicek kim aşıladı bu insan beyninin ötesinde bişey ama şöle diyebiliriz bi aşılayanında olması gerekmio (bak yine bi yaratan aramış oluyorsunuz bu soruyu sorunca).bide şöle bi inanç var tamam bu kainatı biri yaratmış olması gerekio dielim belki bu allah deil scientology duymuşunuzdur hani şu tom cruse john trovolta gibi isimlerin tarikatı ondaki inanç ise başka evrenden gelen birşeyin yaratması.aslında bu daha mantıklı hiç olmsssa evrenin başka bi yerinden gözüken canlılar şu ana kadar çok kez gerek video gerek resim gerek görgü tanıkları gerek fbi tarafından doğrulandı.çoğu kişide allah ı sorgulayamayız çıkar işin içinden biz bu kesime korkak kesim diyoruz.ve çoğu insan böle.ya madem inanıon o zaman ne yazıo kuran'da kafanda soru işaretleriyle inancana merak edip araştır falan yazıodu biraz araştır bu kadarda korkmasın bu kesim.

açım diye ağlama marketleri yağmala xP
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    scream_vasiyet : ama belkide onun oluşması için bi yaratan gerekmio

Belkilerle yola çıkmak bilime terstir.Bilim materyal bir yön izler bazı konular ise açıklığa kovuşmaz,burda yorum devreye girer kimi Allah a kimde tesadüf e bağlar durumu.

Geçen dışarı çıktım,arabayla bir yere gidiyorum,ıssız bir yere.Baktım ileride bir yerde bir seseler geliyor.Gidip baktım ne oluyor diye.Bir de ne göreyim metaller birbirine giriyor,elektrik mekanizmaları birleşiyor kendi kendine lehimleniyor tekerlekler oluşyor,camlar kapılar falan yerleşiyor.İşlem bitince tam karşımda koskoca f1 uçak duruyordu.

Hangi mantıkla ub uçak tesadüfen oluştu diyebiliriz.Nasıl bu uçağın tesadüflerle birleşmesi mantıklı değilse,uçaktan daha komplex bir yapıya sahip insan nasıl tesadüflerle oluşuyor.Madem öyle böyle bana kanıt göster.Tesadüfen oluşan birşey göster. Bu kadar ahmaklık olur mu ya. Bir insan o kadar mükemmel şeyi görmemek için yemin ederim kör olmalı. Saplantıda olan sizsiniz.Kemikleşmiş bir beyine sahipsiniz.İspat yapın biz de inanalım.Bizim kitabımız var ispat olarak.İçinde ne yalan ne çelişkili bir ifade var.Ve bilimsel araştırmalar kurandaki bilimsel bulguları doğruluyor.Ki doğrulamak zorundadır da.O Allah sözüdür.Bunu çürüten kanıtınız yoksa ortalıkta ahkam kesmeye de hakkınız yoktur

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    axl_
    axl_'s avatar
    Erkek
    arkadaşlar içinizde şu soruların yanıtlarını arayın!su nasıl bir maddedir?yapısını aklınız alıyomu??ya da ateş??aynı zamnda bir uçak ya da helikopter nasıl uçabiliyor??insanoğlunun herşeyi bilmesi gerekmez bence..sen gözünün kusursuzca nasıl gördüğünü biliyomusun?bunlar sadece sınırlı örnekler.bunları kontrol eden biri olmalı dimi??

parasızlıktan kestiremediğim sakallarım sosoyede moda olmuş..way a.q nasıl dünya bee:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Tolstoy un bir söz vardır. "Eğer öldükten sonra hayat yoksa,yaşamın kendisi ölümdür zaten"
    aynen öyle

Herşey zıttıyla bilinir.Eğer gece olmasa biz gündüzü bilemezdik değil mi,soğuk olmasa sıcağı bilemezdik.Kötülük olmasa iyiliği bilemezdik. Herşey birbiriniz zıttı ile bağlantılıdır.İnsan da acizdir,acizlerden aciz mutlak acizdir.İnsan ne kadar acizse onu yaratanda o kadar büyüktür,güçlüdür.İnsan evrendeki bir yerde acaba ne kadar büyük görülebilir.Allah ise hesap edilemeyecek kadar büyüklüktedir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    dogmadan once yoktuk demisiniz iste Allahin buyuklugu burda bizi yoktan var etti 1 damla sudan yaratti bunu neden dusunemiyorsunuz

olduktensonrada ebedi hayata sonsuz hayata kavucacagiz olunce anlarsiniz artik ve o Tanriyi bulursunuz

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    yalniz tolstoy musluman olmustur ve Allaha inanmis biridir

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    evt tolstoy müslümanlığı seçmiştir. Bir müslümam ülkeye gezi sırasında iyice müslümanlık hakkında bilgi alıp müslüman olmuştur.Hatta h.z. peygamber (sav) efendimiz için bir kitap yazmıştır

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    aman ya başka işiniz yokmu a.k madem içinizdeki tanrıyı buldun veya arıyorsunuz ki bulamadıysanız içinizdeki tanrıyı bulun deme diyelimki buldun o zaman herşeyi yapabilirsin ? kader denilen bişey yoktur senin için o zaman herşey sensin ?
    ---------
    ölümden sonra yaşam yoksa nie yaşıon herşey boş :D nasıl olsa ölecen hiçbir anlamı kalmıcak nie yaşıon öldür kendini eğer böyleyse senin için hiçbişey fark etmemesi lazım hadi öldür kendini zaten hiçbir önemi yok acı heyecna olmaması lazım ne fark edecek nasıl olsa geçecek ölümden sonra yaşam yok nasılsa ?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 25422 Toplam Mesaj: 199