folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

İçinizdeki Tanrıyı Bulun !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek
    Bu Konu Hala Devam Mı Ediyor ? Ben Bu KadarUzayacagını düşünmemiştim..

Bir Deli Kuyuya Bir Taş Atar 40.000 Tahribatlı Çıkaramaz :)

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzaylioglan
    uzaylioglan's avatar
    Erkek
    ERtan arkadaşım dediğin mantıklı.

Ama yine açıklaması meşhul şeyler mevcut ama şimdilik şunları yazacam...Kuranda gün kelimesi (yevm) 365 defa geçer! Sonra cennet cehhenmem gibi zıt kavramlarda sayı değerleri olarak eşit geçer.Mesala cennet 88 defa gecerse cehennemde 88 defa, melek 70 defa geçerse şeytan da 70 defa geçer.Bunlarında tesadüfen olması imkansız gibi bişey.Yani çelişkili yerlere bakarken bunlarıda göz arda edemeyiz tabi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    Konunun Kilitlenmesini Talep Ediyorum! :)
    Bu konu nereye çekerseniz daha da devam eder..
    Sanırım zaten sorular ve tam cevapları var içerisinde..
    Ertan abi'ye sonsuz tşk etmek lazım bu durumda..
    Her gelen soruya güzel bir şekilde mantıklı ve belgesel olarak açıklamalar yaptı..
    Ve VoLaTiLe ile birlikte hazırladıkları döküman bu konuya tamamen açıklık getirmiştir.. Artık konunun devam etmesinde bir lüzum yoktur..
    Lütfen isteğim ciddiye alınırsa sevinirim..
    Okumak isteyen tekrar okusun ama böyle sürmesi daha da mantıksızlığa istiyor..
    Kimse bu 19 sayfayı okuyarak cvp yazmayacaktır ve kısır döngü olarak aynı konular tekrar tekrar zırvalanacaktır..

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    bir kaç tane de ben ekleyeyim, insan kelimesi sanırım 117 kez geçiyor,insanı oluşturan yanılmıyorsam elementler de 117 tanedir.
    Ay kelimesi de 12 kez geçiyor, gece bahsettiğim rum süresinde 9 yıl önceki olay haber veriliyor, gelecekten çok olay haer ediliyor,şimdi aklımda değil,56 demirin simgesi 56. ayet de demir ile ilgili bir mjde vardı

kuran hayvanlara da çok saygılı,öyle bir kitap düşünün ki ayetleri,yani temel dimamikleri hayvan isimlerinden oluşuyor. Nahl = bal arası, ankebut = kuş türü, örümcek,maymun,fil gibi sureler var....

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzaylioglan
    uzaylioglan's avatar
    Erkek
    Ertan hocam birde şunu merak ettim hep cehennem ve cennet ebedi deniliyor. Yani bu nası olacak insan bıkar yaw yani şimdi diyelim iyilik yaptın dünyada cennette ödül alıyon. eee ben ebedi olarak cennete yan gelip yatacakmıyım nası olacak bu ebedi nası bişi olacak mantıgım almıyor!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    akıl ötesi birşeydir zaten :)

izafiyet teorisinin ispatı ile zaman kavramı anlaşılmıştır.uzaydaki zaman kavramı ve dünyadaki zaman kavramı farklıdır.Burda 80 yaşındaki biri ayda yaşasaydı 20 yaşında olurdu (bkz. izafiyet teorisi)

Bu teori kuranla bire bir örtüşüyor.Mesela peygamberimiz sav miraca çıktıkğı gün geri geldiğinde yatapı hala sıcaktı buyuruluyor.Demek ki ordaki zamanla burdaki zaman farklı keza bilimde kanıtladı bunu.
    Gelelim cennet ve cehenneme,burda sana bir takım nimetler ve eksiklikler verildi,buna göre davranıp,aklını kullanırsan Allah için doğru işler yaparsan cennete gideceksin,Allah a ortak koşuyorsan (adam öldürme,inkar,peygamberlere inanmama....) o zaman ebedi cehennem ile cezalandırılıyorsun.Diğer türlü ne kadar günahkar olursan ol cezanı çekerek cennete gireceksin. Cennette dünyada yaptığın işlere göre rütbeler belirtiliyor,bir kaç çeşit cennet mevcut.Şehitler ,Allah dostları,peygamberler en yüksek cennete sanırım ferzende cenneti idi,diğerleri de farklı cennetlere yerleştirilicek.Orda ne yapacaksın, cenneti bugüne kadar resulallah hariç kimse görmedi,onun hadislerini okuyarak bilgi edinebiliriz. Orda Allah a ibadet edeceğiz, bu dünyada görmediğimiz rahat ve huzuru orda yaşayacağız ve gerçek şeriatın hakim olduğu sistemde dediğim gibi göz yaşı yok ve orda da göz yaşı olmayacak... biz O na döndürüleceğiz...

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzaylioglan
    uzaylioglan's avatar
    Erkek
    neyse hocam konuş konuş bitmez bu konu.Ölünce ak g*t kara g*t belli olacak.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aysberg
    Aysberg's avatar
    Erkek
    alo karisma sen boşuna yorma kafanı bak Atatürk senin için düşünmüş..
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur...
    diecelsen bole deee....

Krallar önde gider...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheOutlaw
    TheOutlaw's avatar
    Erkek
    şimdi gerçekten çok derin mevzulardır bu konular. Şeytan sürekli vesvese vermeye çalışır arkadaşlar. Böyle bi çelişkiye düşüldüğünde çıkış noktamız açık deliller mantıklı öngörüşler olacaktır. Bi kez o kadar gezegen varken neden sadece insanın olduğu, düzenin böylece müthiş olduğu, herşeyin insanın hizmetine sunulduğu bir dünya var. Kuşkusuz ki bu dünyanın gerçekten bi amaç doğrultusunda yaratıldığını gösterir. Peygamberle ilgili mucizevi olayları bazıları abartma diye kabullenirler. Peki arkadaşla o kadar çok mucize anlatılıyor peygamberlerle ilgili; her millet bu kadar niçin abartsın ve niçin bu denli inansın onlara. Ve o kadar peygamber gönderilmiş; demek ki gerçekten Allah'ın bizlerden istediği birşey var! Kur-an'la ilgili o kadar çok delil var ki bunların o zamanlarda söylenmesi veya tahmin edilmesi olanaksız! Bazıları da ona bakarsan nostradamusda kehanetde bulunmuşdur. Peki arkadaşlar hangi kahin evrenin gerçekleri hakkında bu kadar çağ atlayan birçok öngörüyü söyleyebilmiştir. Kaldı ki kehanet evrenin gerçekleri değildir; bi ileri görüşdür, evren hakkında öngörülerde bulunmamışdır! Neden yaratıldık meselesine gelince. Kendimce şöyle bi yargıya vardım. Allah insanları ilk yarattığında bazı ruhlar onu kabullenmiş, bazılarıda kabullenmemişdir. Yüce Allah o inkaredenlere tekrar bir şans vererek onları dünyaya göndermişdir. Ve onu kabullenenleri de bir adım önde olarak müslüman olarak göndermişdir. Peki dünyaya göndermeseydi inanan ruhlar onlara mükafatları verildiğinde hep daha fazlasını istemeyeceklermiydi? isteyeceklerdi tabi ki. Bunun içindir ki Allah kendi kullarının kendini ne kadar sevdiklerini kendilerininde görmesi için onları bir sınava tabi tutmuşdur. Yoksa her kul Ya Rabbi! ben seni daha çok seviyorum diyecekdi. Bir sınav gibi herkesi tabi tuttu ve herkesin mükafatını amellerine göre belirledi!

Nerde Gençliğim:(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek
    Ataist insanların tek sorunu evrendeki bu eşsiz düzenin başlangıcındaki o büyük enerji kaynağına anlam verememeleri ve dikbaşlılıklarından başka birşey olamaz. Şu anki dünyada bilinen 3 büyük kitap var. hangisini açıp okudular acaba? Tabi eğer arkadaş sadece masonlar gibi kaos yaratmak için acayip acayip fikirler ortaya atmamışsa.

Düşünüyorum, o halde varım.
Toplam Hit: 25412 Toplam Mesaj: 199