İmanımı Geri İstiyorum.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
hacı şeytanın vesvese vermesine izin verme. aç kuran ı oku. herşeyin cevabını bulursun.
ayetel kürsüyü oku. arapça değil türkçe oku. anlayacağın dilde oku.
sıkma herkesin aklına gelir arada böyle şeyler imanına ne kadar bağlısın böyle durumlarda belli olur.
-----------------------------Arapçada oku Türkçe de oku. Türkçe mealini oku öğren. Arapça ahengiyle dinle bi huzur dolsun içine :) İkisinide yap yani :)
-
DrKeworks bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
herkez kendi doru yolunu bulacaktır =)
herkezde kafa var kullan
başkalarının etkisinde kalma git kuran oku incil oku felsefe kitapları oku
en son kendin karar ver en adaletlisi budur
Din= toplumu kontrol aracı
sözlük anlamı bana göre budur.
-----------------------------Din= Gerçeklerin kaynağı,adaletin temeli,huzurun kaynağı.
Hayatı sözlük anlamına göre yaşama fazla sonra doğru yazım klavuzu filan olursun ALLAH(C.C.) korusun
-----------------------------neyin ne olduğu değil etkileri önemli..
-
PanxeR bunu yazdı:
DrKeworks bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
herkez kendi doru yolunu bulacaktır =)
herkezde kafa var kullan
başkalarının etkisinde kalma git kuran oku incil oku felsefe kitapları oku
en son kendin karar ver en adaletlisi budur
Din= toplumu kontrol aracı
sözlük anlamı bana göre budur.
-----------------------------Din= Gerçeklerin kaynağı,adaletin temeli,huzurun kaynağı.
Hayatı sözlük anlamına göre yaşama fazla sonra doğru yazım klavuzu filan olursun ALLAH(C.C.) korusun
-----------------------------neyin ne olduğu değil etkileri önemli..
-----------------------------Etkileri neyin ne olduğunu nasıl bildiğine bağlıdır..Doğrusunu bilirsen etkileri gerçek yönde olur.
-
PanxeR
aynen hocam.Bana görede din insanları parçalayıp yönetmek için mükemmel bir araçtır..Örneğin tayyip erdoğan şimdi müslüman dünyasında bir aslan, kaplan, kurtarıcı.FAkat amerikanın adamı.Yani amerika, ingilitere ile hristiyanlara, israil yahudilere, yine amerika tayyip ile müslümanlara hükmediyor...
---------
Bunların dışında, bence aklını mantığını kullanmalısın.Eğer aklını mantığını kullanmıyorsan, direkt dine inanıyorsan buda yanlış birşey.İstersen en koyu şeriat istemcisi ol ama oturup düşünerek ol.Araştırırarak ol.Eğer araştırdığında birşey bulamıyorsan , dinden soğuyorsan o zaman işler karışık.
Şahsen dine inanmıyorum.Fakat banyoya girdiğimde gusül abdestini alrım.FAkat bir yaratıcıya inandığım için duada ederim.Müslümanlıkta allah, başka bir dinde tanrı... Benim için yaratıcıdır.İsmi, cismi, şekli önemli değil.İyi bir insan ol.Felsefe bu.İnsanlara kötülük yapmazsan bu iyi birşeydir.
İnsan mutlaka ama mutlaka birşeye inanır.Ateistler bile bilme, fiziğe inanır.İnançsız insan yaşayamaz.Bu yüzden illa ben müslümanlığa inanacağım diyorsan, otur z-chan'nın dediklerini alt etmek için araştır...Eğer cidden inanmak istersen diğerlerinin yaptığı gibi bir yerlere çekip inanabilirsin.
Şahsi fikrimse müslümanlığa, hristiyanlığa inanmadan; iyilik ve yaratıcıya inanarak, bilme kendini vererek iyi insan olabileceğin şeklindedir.
-
Önyargılı olmadan okuyan her adamın geleceği doğru olan nokta budur.
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------+1
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------Nedir o nokta ?
-
Konuyu açan elemana laf söylemek bana düşmez, aklı olan adam böyle konu açmaz.Taşak mı geçiyorsun bizle çözemedim.Baal'ın dediği gibi ' cenneti olmayan tanrıya kim inarır ' a) Kadir İnanır.
-
sonuçta önemli olan topluma yararlı iyi birer birey olmanız , kendinize ve çevrenize zarar vermiyor iyilik yapıyorsanız
o zaman neye inandığınızın bir önemi yok . . . .
iyi bir insan olun. (böle konulara yorum yapmıycam diye kendimi tutuyorum ama napalım arada yazmak gerekiyor başı boş bırakmaya gelmez )
-
kndini wererek dnlrsen imanın kvvetlenir gibi http://www.youtube.com/watch?v=BN5xkZF-2J8