folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İmanımı Geri İstiyorum.

İmanımı Geri İstiyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

inanmamak bile birşeye inanmaktır inanmamaya hali hazırda fıtraten insan birşeye inanmak ister hatta içi içine inanır da ama aklıyla herşeyi çözebileceği gafletine düşer. Kaldı ki bir imkansızlığın içine sürüklenir. Konuyu açan arkadaşım iman ne büyük şeydir ki Allah ı bulmak için onu sorgulaman gerekmez aç ellerini kocaman aç sonra kapat bir kaç kere tekrarla, sonra tutabildiğin kadar nefesini tut sonra derin bir nefes al al sana mührü azam daha neyi arıyorsun apaçık bütün gürdüğün hissettiğin şeylerle onun emarelerini görmüyormusun ? madem aklını kullanacaksın bu şekilde kullan oksijensiz bir ortamdan çıkıp nefes aldığın da elhamdülillah demek istemezmisin ee gel gelelim bunlar "basit" olan yanları bu derece büyük bir mühendis karşımda durup seni ben yarattım dese (haşa) ve kanıtlasa derimki ona rabbim sensin. Bak gör şimdi seni kim yarattı ona iman et başka birşeye değil ne bir ideoloji ye nede sapık bir akıla ben sana görmediğini görebilmenden bahsediyorum görmek istersen her yerde istemezsen hiçbir yerde ama insan görmek ister için için görmemezlikten gelirse felaket. Kaldıki  bunlar iki satırla anlatılacak mevzular değil kitap oku...

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek

Kaybettiğin yerde aramak mantıklı :) ve bence konu Z-CHAN'ın tezgahı. Z-CHAN dostum senin ateist olman veya açtığın konular beni rahatsız etmiyor yanlış anlama sadece konuya girdiğimde ilk aklıma bu geldi.

!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Webmaster, siteye giren arkadaslarda olusabilecek psikolojik rahatsizliklardan  sorumluluk kabul etmez.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

İmanını geri istiyorsan, ne yaparsan yap ama sakın Kuran okuyup üzerinde düşünme.

İnandığın şeyin ne olduğunu tam olarak öğrendiğin zaman, koşarak uzaklaşıcaksın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

n2n2 bunu yazdı:
    -----------------------------

İmanını geri istiyorsan, ne yaparsan yap ama sakın Kuran okuyup üzerinde düşünme.

İnandığın şeyin ne olduğunu tam olarak öğrendiğin zaman, koşarak uzaklaşıcaksın.

İmanını geri istiyorsan kesinlikle Kuran oku ve herşeyi düşün.Herşeyden önce niçin nasıl geldiğini düşün. İnandığın şeyin ne kadar büyük olduğunu görür görmez koşarak sarılacaksın...

Cigu bigule :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

sorununun ne olduğunu unutuyorsunuz..

tanrı varmı yokmu ?

varlığının kanıtı olsa tek bir din

yokluğunun kanıtı olsa hiç bir din.

ne olmayan şeyi kanıtlayabilirsiniz , nede görünmeyen ama olan.

iman , inanmak ibadet etmek  bunlar kişinin kendi seçimidir , huzur buluyorsanız kendinizi iyi hissediyorsanız bunları yapmanız gerekiyor.

insanın en büyük zaafı kendinden daha güçlü bir yaratıcıya ihtiyaç duymasıdır , başkalarının dediklerine sözlerine bakmak yerine iç sesinize kulak verin.

ben öyle yapıyorum halimden memnunum .

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Z-Chan yorumlarin degilde actigin konularla beni ateistlige surukluyorsun..Allahin varligindan bende kusku duymaya basliyorum.Naptiysam bu dusuncelerden kurtulamiyorum..Namaz kilmaya kalkiyorum Onu bile isteksiz yapinca kilmanin anlami kalmiyor..

Edit : Zihnimi , dusuncelerimi dinlendirmem lazim galiba :l

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

bu eleman çocuk. söyledikleri şeyler olgun insanların etmesi gereken sözler. çocuk ruhlu ve ayrıca ikilemde ve sıkışmış kalmış bir insan, beni nasıl hayatımın en önemli mevzuunda şüpheye düşürebilir ki?

kaldı ki söyledikleri hiç de mantıklı şeyler değil bile.

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cran_s
    cran_s's avatar
    Erkek

islam gayıba inanmaktır mantık arama melekleri şeytanı vs mantıkla çözemezsin

ateist arkadaş sana güzel bi fırsat sunmuş hiç sorgulamadan sırf öyle öğrendiğin için kendine müslüman diyeceğine

varoluşunu bi düşün bakalım 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DrKeworks bunu yazdı:

n2n2 bunu yazdı:

İmanını geri istiyorsan kesinlikle Kuran oku ve herşeyi düşün.Herşeyden önce niçin nasıl geldiğini düşün. İnandığın şeyin ne kadar büyük olduğunu görür görmez koşarak sarılacaksın...

Toplam Hit: 14912 Toplam Mesaj: 122