İphone 5 Görücüye Çıktı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    HoLyCat bunu yazdı

bukadar yorum okudum..

uzun lafi kisasi Yine Hayal kirikligi Yasadiniz..

Enayi Halkimiz saldirsin..

4S in en büyük reklami siri denilen zavazingoydu daha türkçe güncellemesi bile gelmedi.

Bunda da yok video cekerken resim cekiyor yok kasasi degisti vs vs..

Ulan bu telefona para vericek insanlara sorarim. neyine para veriyorsunuz?

Bi düsünün oyle alin.

Maalesef iphone 5 ile uzaya cikamicaksiniz 6 da belki cikarsiniz.

Kullanım kolaylığına, sorun çıkartmamasına, Apple kalitesine daha doğrusu Apple yaşam standartına. Yani diğerleri android'e galaxy'e neden para veriyorlarsa tam tersine.

Apple'ın sağladığı yeniliklere (burda yazılmamış ama dont disturb olayı var iOs'ta mükemmel). Bİlirsin ki android'in bu kadar gelişmesinde Apple'ın katkısı var. İlk iPhone piyasadaydı ve doğru düzgün çalışan bir android 2009'da geldi piyasaya.

Bu cihaza para veren insanlar android karmaşasından kaçıyor. Buradaki bilgisayar kurtları ısrarla anlamak istemiyor fakat kullanıcı deneyimi diye birşey var. Apple cihaz ve yazılım çıkartmadan önce psikolog ve insan davranışı konusunda uzmanlar araştırmalar yapıyor ve insanlar için teknolojiyi sadeleştirmeye (basitleştirmek yanlış kelime olur) çalışıyor.

Yani bir insan unix kurabilir. ODa işletim sistemi fakat windows bunu kolay ypaıyor. Apple ise tek tık ile hallediyor yeni sürümü. Bunun gibi mevzular var. Mühendislere ve burda ilerde iş yapacak adamlara tekrar tekrar diyorum ;

galaxy daha hızlı, daha sağlam olabilri, android açık kaynaklı , beleş olabilir. Fakat uğraştırıcı özellikleri var. Apple ise bunlardan kurtarıyor insanları. Çökme olayı hiç olmadı iPhone'da. GUI saçmaladı (gyro ile ilgili bir sıkıntıydı) oda uygulamadan kaynaklanıyordu hallettim. 

Olayı şöyle açıklayayım (çünkü ne kadar anlatırsam anlatayım kullanıcı deneyimi ve markalaşma denen öğeleri anlatamıyorum burdaki insanlara ; ya okudum 5-6 tane markalaşma, pazarlama, reklamcılık kitaplarını okutacağım yada bir kaç sene geçmesini bekleyeceğim anlamarı için)

AUDI'yi ele alalım. MErcedes daha konforlu olabilir, bmw daha iyi sürüş keyfi verebilir, porsche daha iyi hızlanabilir.... Fakat AUDI'nin ayrıntılara verdiği önem açıkça görülüyor. Bir çok yeniliği (mercedes'in AUDI'Den ve jaguardan taklit ettiği yenilikleri) audi çıkartıyor.

Adamın bütük şirketi var. Adam android kullanıp herşeyi internetten ayarlamak istemeyebilir. Sizin için sadece cihaz olmayabilir fakat onlar için öyle. Uygulamaya 3 lira vermiş umrunda değil (kaldı ki doktorların ve bilim adamlarının 70-80 dolarlık uygulamalar indirdiğini biliyorum). Kullanıcı deneyimi şüphesiz Apple'da daha basit.

Üstelik Android'in son uygulama sayısını bilmiyorum marketteki fakat Apple'ın çok daha işe yarar uygulamaları var iş adamları, profesörler şunlar bunlar için. iTunes'da dersler falan var ki insanlar bunu istiyor. Evet adam youtube'dan easydownload ile indirip atabilir. Fakat bunu ancak bilgisayar kurdu bilir. Adam direkt ulaşmak istiyor.

Bu ve bunun gibi şeyler. Yani herşey rakam değildir. Herşey diğerlerinden daha üstün olma değildir. Kaldı ki 4s, muadili olan galaxy s2'yi benchmarklarda baya bi geçmiştir. Saygılar sevgiler.

hocam yıl oldu 2012 sen hala diyorsun ki sadeleştiriyor kimin sadeleşmeye ihtiyacı var ki her şey 1990lardakinden daha karmaşık ve açıkça daha da karmaşık olaya gidiyor ki böyle olması daha iyi .

son bir not yani sen diyorsun ki iOS a tüm ayarlarını otomatik yaptığı için 200 dolar(yaklaşık fiyatı o kadardır) verin.

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı

hocam yıl oldu 2012 sen hala diyorsun ki sadeleştiriyor kimin sadeleşmeye ihtiyacı var ki her şey 1990lardakinden daha karmaşık ve açıkça daha da karmaşık olaya gidiyor ki böyle olması daha iyi .

son bir not yani sen diyorsun ki iOS a tüm ayarlarını otomatik yaptığı için 200 dolar(yaklaşık fiyatı o kadardır) verin.

ya çocuk bi çık aradan. Bahsettiğim adamlar ayda 60-70 bin alan yöneticiler, 10-15 bin alan doktorlar yada şirket sahipleri. Yada onların çocukları. emin ol 200 dolar onlar için günlük yemek parası.

Hoş bu olay 3-4 bin alan mühendis vs.. lerde var hatta asgari ücretlilerde (yada 1000 lira kazananlarda) var ve garipsiyorum. Çünkü ekonomi olayı var. Özentilik derseniz evet bu olabilir. Neyse ;

megapixelin yüksek olması , ramin daha hızlı olması sadece bilgisayarlarla , teknolojiyle daha fazla vakit geçiren adamların baktığı şeylerdir. ÖTe yandan bir kısım adam bunlarla vakit kaybetmek istemez. iOs'taki newstand'ta , sabah kalktığında gazetesi otomatik güncellenir, dergileri otomatik güncellenir. Adam iPad'i alır otomatik güncelenen şeyleri okur. Zamankaybetmek istemez.

Dediğim gibi ;

kullanıcı deneyimi gibi bir olay var. Bu insanlar cihazın kaçıncı kattan düştüğünde kırılacağınla ilgilenmiyor. Bu insanlar cihazı kullandığında daha önce hiç görmedikleri duyguları yaşıyor ve bu cihazlar insanların hayatını basitleştiriyor.

--

Olurda bir gün işyeri falan açarsan ; markalaşma ve müşterilerine farklı , interaktif bir dünya yaratmanın ne demek olduğunu anlar ve ona göre adımlar atarsın. Bir sürü yer sergiledikleri koltuklara oturtmazken, ikea'da bütün ürünleri mıncıklayabilirsin. Apple store'da günlük maillerine bakabilirsin vs.. vs.. vs..

Herhangi biri senden daha yakışıklı, daha zengin yada daha uzun olabilir. Fakat kızın sende etkileyici bulduğu yönün, ona farklı hisler yaşatmandır, farklı dünyayı göstermendir... Yani duygusal bir olaydır.

Apple'da bunu yapıyor. Yıl oldu 2012, ikea, apple, starbucks, nike vs.. vs.. sürekli insanlara farklı hisler yaşatma peşindeler. Geleceğin olayı bu. Sen bana hala direniyorsun.

Umarım bir gün anlarsın ; insanlar , adını unutabilir, yüzünüde, senide unutabilirler. Fakat onlara ne hissettirdiğini asla unutmazlar. 

Ve geleceğin olayı budur. Apple duygusal, diğerleri mantıksaldır. Mantıklı düşünerek Apple'ı anlayamazsın. Sadece kıyaslarsın. Bu Apple'ı sevenlerin gerizekalı olduğu anlamına gelmiyor. Aksine dünyada çok sağlam ceo ve yöneticiler Apple ile çalışıyor.

Anadolu üniversitesi bile Apple ile anlaşma yapıp iMacler, MacBook'lar aldı. Neyse tekrar tekrar yazmayacağım. Umarım bir gün dediğimi anlarsın da, gelecek 10-15 yılda büyük şirketlerin nasıl yaptıklarını ve senin neler yaparak kazanacağını anlarsın.

Apple dünyanın en değerli şirketi bunu unutma ! kaç milyar şirket arasından #1 numara. Yani duygulara hitap etmede etkilidir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

aha yazıyorum buraya allah göstermesin bu çocuk kanser olur genç yaşta ölür gider..

destination@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

bu telefon çift çekirdekli Lumia 920 yi en ufak bir detayda, testte vs geride bıraksın anca gözümde değer kazanır. ama hiiiiç sanmıyorum. :)

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theone21_9
    theone21_9's avatar
    Erkek

Arkadaş niye kasıyorsunuz bu kadar telefondan biraz anlayan 100 kişiye İphone 5'i  sor 95'i uyduruk der.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

bir telefon modeli ile ekonominin binde beş büyümesi.... vay amk...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

şimdi eğer resimdeki iphone 5 in boyutu gerçekse  benim için yeterli.

apple zaten işletim sistemi zart zurt  iyi iş çıkartiyorlardi  ama yapilan işler bence ekrana sıgmıyordu .

samsungu sevmem ama galaxylerin büyük ekrani inanlmaz zevk veriyordu o kadar olmasa bile ekrani büyüttülerse  çok iyi bi iş olmuş.

bence iphoneu bu geniş ekranla kullanmak  daha da zevkli olucaktir.

hayirli olsun ne diyelim  zengin yine zengin oldu :)

antivirus tarafından 13/Eyl/12 01:50 tarihinde düzenlenmiştir

Nev-i Şahsına Münhasır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

bukadar yorum okudum..

uzun lafi kisasi Yine Hayal kirikligi Yasadiniz..

Enayi Halkimiz saldirsin..

4S in en büyük reklami siri denilen zavazingoydu daha türkçe güncellemesi bile gelmedi.

Bunda da yok video cekerken resim cekiyor yok kasasi degisti vs vs..

Ulan bu telefona para vericek insanlara sorarim. neyine para veriyorsunuz?

Bi düsünün oyle alin.

Maalesef iphone 5 ile uzaya cikamicaksiniz 6 da belki cikarsiniz.

marka delisiyim, paramda var, tipide güzel telefonun, veriyorum parasını alıyorum telefonu. 

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onparlak
    onparlak's avatar
    Erkek

FİYATLAR:
    16 GB iPhone5: 199 dolar,
    32 GB iPhone5: 299 dolar,
    64 GB iPhone5: 399 dolar.

alıntıdır.

Abi biz nasıl bir vergi ödüyoruz ya

http://parelsoft.com/ || http://torrentdeposu.com/