İran İslam Devrimimi Yoksa Öncesimi.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------İran ile gurur duyanlar, onların yaptıkları katliamlarla da gurur duyuyorlardır umarım. İran'ın bir numaralı geliri nedir?
Sakın ola esrar, eroin vs.. gibi şeyler olmaya. O kadar anti-emperyalist denilenlere belli süre baktıktan sonra hiçte o kadar anti olmadığı anlaşılıyor.
Hizbullah, hamas vs.. hepsi aynı atın boku.
Bir bakmışsın ABD askeri öldürmüşler bir bakmışsın üst düzey ABD generalleri ile uyuşturucu akışı için anlaşmalar yapmışlar.
-----------------------------
şu ana kadar yakından takip etmeme rağmen böyle birşey duymadım, eğer doğruysa tasvip etmemi bekleme, konuyu hamas hizbullah ile bağdaştırmışsın.. Ona bakarsan PKK da sol ideolojinin silahlı mücadelesini veriyor.. Neden sosyalizm denince PKK akla gelmiyor da birisi İran, müslüman, cami, namaz, cihad deyince hemen hamas hizbullah denip gayri-resmi suçlarla isnad ediliyor..?ABD askerini öldürenlerle ile ABD generalleri ile uyuşturucu trafiği anlaşması yapanlar aynı kişiler ise ben de en az senin kadar bir müslüman olarak karşısında yer alırım..
-
mont-blanc bunu yazdı:
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------İran ile gurur duyanlar, onların yaptıkları katliamlarla da gurur duyuyorlardır umarım. İran'ın bir numaralı geliri nedir?
Sakın ola esrar, eroin vs.. gibi şeyler olmaya. O kadar anti-emperyalist denilenlere belli süre baktıktan sonra hiçte o kadar anti olmadığı anlaşılıyor.
Bir bakmışsın ABD askeri öldürmüşler bir bakmışsın üst düzey ABD generalleri ile uyuşturucu akışı için anlaşmalar yapmışlar.
şu ana kadar yakından takip etmeme rağmen böyle birşey duymadım, eğer doğruysa tasvip etmemi bekleme, konuyu hamas hizbullah ile bağdaştırmışsın.. Ona bakarsan PKK da sol ideolojinin silahlı mücadelesini veriyor.. Neden sosyalizm denince PKK akla gelmiyor da birisi İran, müslüman, cami, namaz, cihad deyince hemen hamas hizbullah denip gayri-resmi suçlarla isnad ediliyor..?ABD askerini öldürenlerle ile ABD generalleri ile uyuşturucu trafiği anlaşması yapanlar aynı kişiler ise ben de en az senin kadar bir müslüman olarak karşısında yer alırım..
-----------------------------Zamanın İran Dışişleri Bakanı, Türkiye'de bazı topluluklar için "ya siz birşeyler yapın, ya da bırakın biz yapalım" demiştir
(olayı tam ayrıntılı vermedim, anlayan anladı). Uğur Mumcu'nun katledilmesi ve birçok olayda İran parmağı gözardı edilemez. PKK'nın sol ile uzaktan yakından bir bağı yoktur, eğer kendini sol sayıyorsa hala feodal düzen sağlayıcı para babaları ile yüzleşmesi gerekmektedir. Umarım bunlar yeterlidir.
-
ontedi bunu yazdı:
mont-blanc bunu yazdı:
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Zamanın İran Dışişleri Bakanı, Türkiye'de bazı topluluklar için "ya siz birşeyler yapın, ya da bırakın biz yapalım" demiştir
(olayı tam ayrıntılı vermedim, anlayan anladı). Uğur Mumcu'nun katledilmesi ve birçok olayda İran parmağı gözardı edilemez. PKK'nın sol ile uzaktan yakından bir bağı yoktur, eğer kendini sol sayıyorsa hala feodal düzen sağlayıcı para babaları ile yüzleşmesi gerekmektedir. Umarım bunlar yeterlidir.
Kardeşim ! Şimdi Türkiye dışişleri bakanı çıkıp aynı şekilde bir başka ülkeye "ya siz birşeyler yapın, ya da bırakın biz yapalım" der.. Üstelik bir başka ülkelerde öldürülen birçok aydın geçinenlerin Türkiye'nin parmağının olmadığı ne malum.. Siyaset politika budur işte.. Senin bunu yapma meşruiyetin kadar diğer devletlerde de bu vardır.. Bu konuda İran'ı savunduğumu düşünme.. Devletlerin herhangi bir tejlike teşekkül ettiğinde bunu resmi olarak önleyemiyorsa çeşitli gayri resmi illegal yollarla bunun önünde geçmek ister..İşte ben de senin gibi; benm benimsediğim görüşlere ters çıkan bir örgütü, savunduğum görüşle uzaktan yakından alakası yok derim..
-
pkkyı destekleyen Türkiyedeki gerici hareketleri destekleyenler gitti,gerici hareketi yine destekleyen Atamıza kafir gözüyle bakan humeyni gibi yobazlar geldi,bir Türk olarak iranla gurur duyanlardan utanıyorum.
dipnot:Nazi korkusundan adını değiştirmiş bir ülkeyle nasıl gurur duyuluyor o da ilginç -
Konuyu DkN açtı heralde dedim , ama değilmiş :)
İran devrimden önce çok iyi değildi . Emperyalist kuklasıydı ve siyasi düşüncelerden dolayı cezalandırılan insan sayısı fazlaydı .
İran Devrimi , İslâm Devrimi değildir . Bu Türkiye'deki ve İran'daki "Şii Hayranları"nın uydurduğu bir kolpadır . İran Devrimi'ne komünistler , milliyetçiler , liberaller , İslâmcılar vs. gibi her kesimden insan katıldı . Amaç Şah'ın saltanatına son vermekti . Fakat devrimden sonra İslâmcılar güçlendi ve diğerlerini bastırdı . Tabi bu güçlenen taraf da vahiyle güçlenmedi , dıştan birileri destek verdi buna .
İran devrimden sonra siyasi ve ekonomik anlamda güçlendi . Emperyalist kuklası değil , öyle olmadığını zannediyor . Siyasi düşüncelerinden dolayı idam edilen insan sayısı , devrimden önceki sayının yüzlerce misline çıktı .
Devrimden önceki "aydın İran" diyorum ben .
-
Abi onu bunu bilmem ama İran kızları çok şirin oluyoo yaa (:
-
anarsizm nedir mont-black
biraz aciklarsan sevinicem .Benim literaturde anarsizm toplumsal otoritenin, tahakkumun, erkin ve hiyerarsinin tüm biçimlerini bertaraf etmeyi savunan çeşitli politik felsefeleri ve toplumsal hareketleri tanımlayan sosyal bir terimdir. Anarsi, her koşulda her türlü otoriteyi reddetmektir.Amma ve lakin sen tanri gibi ulu bir tahakküm aracını savunuyorsun. Biraz kendinle çelişme lütfen. Hergördüğümde neremle güleceğimi şaşırıyorum :D şimdide iranı savunuyorsun :D
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------anarsizm nedir mont-black
biraz aciklarsan sevinicem .Benim literaturde anarsizm toplumsal otoritenin, tahakkumun, erkin ve hiyerarsinin tüm biçimlerini bertaraf etmeyi savunan çeşitli politik felsefeleri ve toplumsal hareketleri tanımlayan sosyal bir terimdir. Anarsi, her koşulda her türlü otoriteyi reddetmektir.Amma ve lakin sen tanri gibi ulu bir tahakküm aracını savunuyorsun. Biraz kendinle çelişme lütfen. Hergördüğümde neremle güleceğimi şaşırıyorum :D şimdide iranı savunuyorsun :D
Anarşizmin anlamını biliyorum ama burada kullandığım manası felsefi manada değildir..Ben senin gibiler gibi kısır bir politika, acınacak bir aşk, zavallı bir sanat, kuru bir bilim, özü gitmiş bir din olarak almıyorum her önüme konulanı.. arıyorum, soruyorum, araştırıyorum, soruşturuyorum..
Yeri gelir sol fikirleri savunurum, yeri gelir sağ fikirleri savunurum ve bundan kendi fikri tesiatımı oluşturup makuliyetini ve meşruiyetini aklı başında insanlarla tartışırım..
Beni küçümsediğini zannnediyorsun ama gözümde aciz ve biçare durumdasın .. Sana gülemiyorum bile acıyorum..
-
mont-blanc bunu yazdı:
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------anarsizm nedir mont-black
Anarşizmin anlamını biliyorum ama burada kullandığım manası felsefi manada değildir..Ben senin gibiler gibi kısır bir politika, acınacak bir aşk, zavallı bir sanat, kuru bir bilim, özü gitmiş bir din olarak almıyorum her önüme konulanı.. arıyorum, soruyorum, araştırıyorum, soruşturuyorum..
Yeri gelir sol fikirleri savunurum, yeri gelir sağ fikirleri savunurum ve bundan kendi fikri tesiatımı oluşturup makuliyetini ve meşruiyetini aklı başında insanlarla tartışırım..
Beni küçümsediğini zannnediyorsun ama gözümde aciz ve biçare durumdasın .. Sana gülemiyorum bile acıyorum..
felsefi manası dışında bir anlamı varsa temellendir şu görüşüde bizde bilelim...Anarşistlerin heryeri bombayalan isyan eden tipler oldugunumu sanıyorsun.
yeri gelir sol yeri gelir sağolursun tabi tipiksentezci türk siyasetçileri gibi :D
bu saatten sonra bana acısan ne olur acımasan ne olur
-
jerry bunu yazdı:
soru anlaminda ki -mi'leri ayri yazmak lazim!
-----------------------------konyla alakasız ama
sıfat yapan "-ki" de bileşik yazılır ayrı değil:D
doğrusu: "soru anlamındaki -mi'leri ..." şeklinde olacaktı