İş Başvuruları Ve Geri Dönüş Hakkında.
-
vgozacik bunu yazdıAslanAmca bunu yazdı
Şu anda çok zor bir dönemden geçiyoruz. Kapitalist sistemin, aslında modern bir kölelik düzeni olan çarklarının artık dönmediği, belki de sona geldiğimiz bir noktadayız ( bunada denk gelmiş olabiliriz) . Kendi insanlarımızın yüzde 60-70’i hizmet sektöründe çalışıyor. Her şey o kadar anlamsız ki... Neden çalıştığımızı, neden başkalarının işlerini yapmak için başkalarının yerlerinde zaman harcadığımızı anlamıyorum.
Mesela bu kadar şehirleşmenin sebebi ne? Yüksek katlı binalar, beton yığınlari Sanki yer mi kalmadı mk milyonlarca insanı gettolara tıktılar?
Kral sen olayı çok globalleştirdin sanki ahhahahahha
Global bir problem hocam çünkü :D
-
end bunu yazdıvgozacik bunu yazdıAslanAmca bunu yazdı
Şu anda çok zor bir dönemden geçiyoruz. Kapitalist sistemin, aslında modern bir kölelik düzeni olan çarklarının artık dönmediği, belki de sona geldiğimiz bir noktadayız ( bunada denk gelmiş olabiliriz) . Kendi insanlarımızın yüzde 60-70’i hizmet sektöründe çalışıyor. Her şey o kadar anlamsız ki... Neden çalıştığımızı, neden başkalarının işlerini yapmak için başkalarının yerlerinde zaman harcadığımızı anlamıyorum.
Mesela bu kadar şehirleşmenin sebebi ne? Yüksek katlı binalar, beton yığınlari Sanki yer mi kalmadı mk milyonlarca insanı gettolara tıktılar?
Valla hayırlısı demekten başka bir seçeneğimiz yok ama gidişatın hiç iyi olmadığının herkes farkında şahsen eski çalıştığım yerden ayrılırsam kessinlikle 2 ay boş duracağım aklıma gelmezdi.
-
normal fabrikalar taşınıyor, siparişler düşük malesef ekonomi iyi gitmiyor
-
vgozacik bunu yazdıend bunu yazdıvgozacik bunu yazdıAslanAmca bunu yazdı
Valla hayırlısı demekten başka bir seçeneğimiz yok ama gidişatın hiç iyi olmadığının herkes farkında şahsen eski çalıştığım yerden ayrılırsam kessinlikle 2 ay boş duracağım aklıma gelmezdi.
Hocam en basitinden düşün; şu emeklilik furyası var ya, aslında her şeyin özeti orada. 1950 60 larda insanları sisteme soktular, 1. ve 2. nesil şahane emeklilik yaşadı. 3. nesil idare etti diyelim, ama 4. nesil yani biz resmen sistemin çarkına takıldık.
İnsan ömrü uzadı, genç nüfus gelmiyor, sistem Ponzi gibi dönmez hale geldi. Artık kimse emekli olamıyor, olsalar da bir şey etmiyor. Bedava para, rahat yaşam hayali yokken neden insanlar sabah akşam it gibi çalışsın ki?
Okuyup ofislerde, dükkanlarda, saçma sapan işlerde ömür tüketiyoruz. Vallahi bir furya çıksa da herkes köylere dönse mk
-
AslanAmca bunu yazdıvgozacik bunu yazdıend bunu yazdıvgozacik bunu yazdıAslanAmca bunu yazdı
Hocam en basitinden düşün; şu emeklilik furyası var ya, aslında her şeyin özeti orada. 1950 60 larda insanları sisteme soktular, 1. ve 2. nesil şahane emeklilik yaşadı. 3. nesil idare etti diyelim, ama 4. nesil yani biz resmen sistemin çarkına takıldık.
İnsan ömrü uzadı, genç nüfus gelmiyor, sistem Ponzi gibi dönmez hale geldi. Artık kimse emekli olamıyor, olsalar da bir şey etmiyor. Bedava para, rahat yaşam hayali yokken neden insanlar sabah akşam it gibi çalışsın ki?
Okuyup ofislerde, dükkanlarda, saçma sapan işlerde ömür tüketiyoruz. Vallahi bir furya çıksa da herkes köylere dönse mk
Bu köye dönüş mevzusu birkaç yıla olacak gibi geliyor bana. Şehir pahalı. Iş kaygısı had safhada.
-
Maaş anlamında yüksek maaş alan sektörlerin hepsi nanay. İşveren 500k$ aylık ciro yaparken önceden 300k$ maaş veriyordu şu an maliyet 2 katına çıktı. 500k$ kazanıyor (hatta artık daha da düştü bu global krizden) ama Adam 600k$ maaş veriyor. Haliyle gideri arttı küçülmeye gitti. Doları salarlarsa piyasa düzelir biraz biraz. Ama 2027 ye kadar sabretmek gerekiyor ayıya dayı demek lazım o zamana kadar.
En iyisi kendi işini yapmak ama onda da koca tepeyi aşmak gerekiyor sürüne sürüne. Aştıktan sonra vadiye iniş kolay :) Fakaat aşmak mesele..
MhmdAlmz tarafından 06/Kas/25 07:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Memleketlerinizdeki arazileri, evleri satmayın.
Baba Ana ocağına dönüş yakın. -
C_e_Z_a bunu yazdı
Memleketlerinizdeki arazileri, evleri satmayın.
Baba Ana ocağına dönüş yakın.Bundan tam 10 yıl önce sohbet esnasında kuzenim buna benzer bir cümle kurmuştu. O günden bugüne İstanbul'da nüfus daha da arttı (:
-
çok uzun yıllardır sistemi kuranların kuranların oyunu bu. önce kadın hakları kisvesi altında kadınlarında çalışmasını istediler. şirketler ne kadın haklarını tanır ne insan haklarını. tek gerçek paradır. kadınlar iş gücüne katılmaya başlayınca şirketler gerekli iş gücünü ucuzlatmaya başladılar. sonra da herkesi universiteli yaptılar ki ofislerde çalışacak köleler daha ucuzlasın. yok paraya ofislerde başka işlerde diplomalı insanlar çalışıyor. diğer yandan da zanaatkarlık işlerinde de adam yetişmiyor. tamirci, fayans ustası, berber bulunmuyor. geçen bi shorts düştü önüme, adam fayans ustası çağırmış evine, son model bmw ile gelmiş.
işin detayına gelirsek, fayans döşemek aslında çok zor iş değil. ben youtube'tan bakarak öğrendim kendi evimin fayansını döşedim. mükemmel olmadı ama bana öğretende yoktu. yani usta diye çağırdığımız adamların yaptığı işler aslında roket bilimi de değil. insanlar tekrardan bu işlere dönmeyi göze almazsa daha da işszilik artacak. çünkü yapay zeka fena geliyor.
-
- Linkedin için söylüyorum adamlar ilan açıyor sende başvurunca şirketi takip et tiki seçili şekilde olduğu için otomatikman şirketin linkedin hesabını takip ettirip rank kasıyorlar.
- Şirketler yıl sonunda boşa ilan açmasının sebebide şu. Piyasa analizi ne kadar maaş istiyorlar içerde çalışan personele ona göre zam yapmayı planlıyorlar.
- Kariyer.net içinde şöyle bir durum var siteden sürekli eleman alınca kariyer diyoki hadi sana eleman alma hakkı tanımladım 2 tane yıl sonu bitmeden diyo adamda ilan açıyor tabi ihtiyacı olmamasına rağmen( Arkadaşımın eşi k.net te çalışıyordu o anlatmıştı).
- Dönen firmalarda binmeye eşek aradıkları için senin istediğin maaşı vermiyorlar yada verdikleri maaşı sen istemiyosun gibi.
- Benimde içinde bulunduğum Bilişim Sektörü özelinde konuşacak olursakta Udemy youtube gibi yerlerden video izleyip lab çalışmasını bile AI ile yapan iş bilmezler, işi öğrenmek için asgari ücrete bile razı oldukları için kalifiye adamlar boşta geziyor.