folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder İşi Bilip İşe Gitmeyeceksin



İşi Bilip İşe Gitmeyeceksin

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    İşbaşında kedi videoları izleyerek zengin oldu

    Masa başında çalışırken telefonla bir arkadaşınızla konuşmak veya sosyal ağlarda gezinmek rutin hale gelen davranışlar. Ancak kısa süreli kaçamakları başka bir boyuta taşıyanlar da var. Örneğin, işini Çin’deki bir şirkete yaptıran ve tüm gün boş boş oturan bir ABD’li gibi.

    Fotoğraf: Mashable.
     
     
     
    ntvmsnbc
    Güncelleme: 15:40 TSİ 17 Ocak. 2013 Perşembe

    İş dünyasında bazı çalışanlar var ki, işlerini binlerce kilometre ötedeki şirketlere yaptırıyor, mesai saatlerinde ise kedi videoları izliyor. Her ne kadar şaka gibi gelse de, bu tespit edilmiş bir gerçek.

    The Next Web sitesinin haberine göre, ABD’nin önde gelen cep telefonu operatörlerinden Verizon’un güvenlik ekibi, kısa bir süre önce büyük bir altyapı şirketine yönelik araştırma gerçekleştirdi. Adı açıklanmayan şirket, sanal özel ağında (VPN) bazı anormallikler tespit ettikten sonra araştırma yapılması için Verizon’a başvurdu.

    Şirket çalışanlarından birinin bilgisayarında yaptığı işlemlerin dökümü elde edildiğinde, şirket yöneticilerini şaşkına çeviren bir durum ortaya çıktı. Geliri yüz bin doların üzerindeki bir çalışan, tüm gününü sosyal medyada gezinerek ve kedi videoları izleyerek geçiriyordu.

    Haberin devamı ↓
    reklam
    < style="margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px; outline: #000000; font-style: inherit; font-family: inherit; vertical-align: line;" ="http://cm.ntvmsnbc.com/adv/s/XXL/teknolojixxl.htm" border="0" scrolling="no" width="300" height="250">

    Yapılan araştırma sonucunda, ‘Bob’ takma adı verilen çalışanın, gelirinin yüzde 20’sini Çin’in Liaoning eyaletindeki Shenyang kentinde bulunan bir danışmanlık şirketine verdiği, karşılığında sorumlu olduğu işi binlerce kilometre ötedeki insanlara yaptırdığı ortaya çıktı. C++, Java, Python, Ruby gibi programlama dilleri bildiği ifade edilen çalışanın, bu dillerdeki kodlamaları VPN bağlantısı üzerinden Shenyang’daki yazılımcılara yaptırdığı anlaşıldı.

    Bu arada, meşgul görünen Bob’un bir günlük çalışma programı şöyle belirdi:

    09.00: Ofise giriş. Reddit’te birkaç saat gezinme. Kedi videoları izleme.

    11.30: Öğlen yemeği.

    13.00: Ebay’de satışa sunulan binlerce ürüne göz atma.

    14.00: Facebook ve LinkedIn’de sörf, sayfa güncellemeleri.

    16.30: Yönetime günlük rapor çekme.

    17.00: Eve dönüş.

    YÜZ BİNLERCE DOLAR KAZANDI
    Yaptığı işi ‘dışarıdan kaynak edinme’ yöntemiyle halleden ‘Bob’, bu yöntemi sadece çalıştığı son derece kritik altyapı şirketini dolandırmak için kullanmamış. Bob’un birkaç şirket için de çalıştığı ve aynı yöntemle yöneticileri kandırarak toplamda yüz binlerce dolar, hatta milyon dolarlar elde ettiği anlaşıldı. Bob’un kazandığı paranın küçük bir kısmını ödeyerek işini yaptırdığı Çinli şirkete ise yılda 50 bin dolar verdiği öğrenildi.

    Daha da ilginç olan, Bob’un performans tablosuydu. Boş boş oturarak yüz binlerce dolar kazanan Bob, geride kalan yıllarda şirket raporlarında ‘harika puanlar’ almayı başarmış.

    Verizon raporunda, “Bob’un hazırladığı kodlar temiz ve iyi hazırlanmış olduğu gibi, sunumu da iyi yapılıyordu. Her mali çeyreğin ardından, şirketin en iyi yazılımcısı olarak pozisyonunu kuvvetlendirdi” denildi.

    Kısaca, Bob’un yerine kod yazan Çinliler aldıkları parayı hak etmiş gibi görünüyor. ABD’li kurumların çalışanlarını denetlemek için bu tür araştırmaları artırıp artırmayacağı ise merak konusu.


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    bu adamı yönetici yapacaksın.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    Adam işini yapmış mı yapmış abi sanane başkasına yaptırmışsa bence.Adam parayı dibine kadar hakediyor.Sanki şirket sahibi de o adama verdiği maaş kadar mı kazanıyor.Her şirket çalışanın yaptığı işiyle büyür.O da bunu sağlamış.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ocak/2010
    Erkek

    vay anasını satim arkadaş hayal etsen bukadarı denk gelmez lan hjajhahjajhahja 


    N'oublie pas d'ou tu viens ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    adamın kafa çalışıyormuş.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    adama dolandırıcı muamelesi yaptılar iyi mi :D


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    That's what I'm talking about..


    Ehl-i Byte
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Bu tip yavşaklar her şirkette çıkıyor,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

    That's what I'm talking about..



    totally agree with you, pal (ayni fikirdeyim). RitmFarbRacourci tarafından 20/Oca/13 01:46 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    bence ortada bir sakınca yok, adam istenileni yapıyor mu yapıyor :) alternatif yöntem bulmuş kendine, hakikaten bu adamı yönetici yapacan :D

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Türkiyede 10binlerce liraya yaptıramadıkları işi zamanında hindistandan asgari ücret+uçak parasıyla gelen elemanlara 1 haftada yaptırmışlardı..

    Benimde aklıma yattı ha. İşe başlayıp tüm işi bi hintliye verip parayı %50 kırışabilirim :P

Toplam Hit: 2821 Toplam Mesaj: 24