Isınma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Yok olmadı küçük bir torus fizyon reaktörü kur.

Yalıtıma odaklan. Isıtmak kolay, ama soğumanın hızlı olması büyük bir sıkıntı. Yalıtımın çok iyi olursa, bir kova kaynar su bile odayı hamam gibi yapabilir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

Yok olmadı küçük bir torus fizyon reaktörü kur.

Yalıtıma odaklan. Isıtmak kolay, ama soğumanın hızlı olması büyük bir sıkıntı. Yalıtımın çok iyi olursa, bir kova kaynar su bile odayı hamam gibi yapabilir.

Fizyon da neyse :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

aydındayım burda da soğuklar başladı iki gecedir klimayı açmaya başladım her gün gözüm sayaçta aq,

geçen ayın tüketimini geçmesin diye gözünün bebeğine bakıyom ona göre açıyom ne günlere kaldık aq ya...

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    kabadayi09 bunu yazdı

aydındayım burda da soğuklar başladı iki gecedir klimayı açmaya başladım her gün gözüm sayaçta aq,

geçen ayın tüketimini geçmesin diye gözünün bebeğine bakıyom ona göre açıyom ne günlere kaldık aq ya...

Kışın Esen Rüzgardan Enerji Üretmeye Çalışmak Gibi Bir Fikrim Var Ama Henüz Yapmaya Yönelik Bende Tık Yok. :(

Şimdi Biri Zaten O Var Diyecek Biliyorum Var... Her Eve Uyan Bir Şey Yapmak Amaç Tonla Para Saymadan Alınabilecek Kullanılabilecek bişey.

ShockMan tarafından 27/Kas/12 19:48 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    kabadayi09 bunu yazdı

Kışın Esen Rüzgardan Enerji Üretmeye Çalışmak Gibi Bir Fikrim Var Ama Henüz Yapmaya Yönelik Bende Tık Yok. :(

Şimdi Biri Zaten O Var Diyecek Biliyorum Var... Her Eve Uyan Bir Şey Yapmak Amaç Tonla Para Saymadan Alınabilecek Kullanılabilecek bişey.

müdür geçen gün arızaya giderken müstakil evin birinin taraçasında yel değirmeni gördüm alüminyumdu sanırsam elin oğlu yapmış kullanıyo işte ama nasıl oluyo incelemek lazım nerde nasıl şarj ediyor v.s 

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Soba..

Günlük maliyet (12-14 saat ısıtmayla) 5-6 TL.

Tutuşturmalık tahtayla vs en çok aylık 200 TL.

Üstünde su ısıt, çayını demle, ekmeğini kızart, yemeğini pişir/ısıt, elbiseni kurut.

Karı kız geldimi aç ağzını burnunu sobanın, yansın eve gelenler atsın üzerinde ne varsa.

Geceleri az aç, sabaha kadar rahat rahat uyu, yatmadan önce kalın 2 parça odun atsan, hem baştan az kömür koymuş olursun, hem de zehirlenme riskini büyük ölçüde ortadan kaldırırsın.

Yıllardır sobalı evde ısınırım, memnunum..

Ve sonuçta da adam gibi ısın derim.

Günde 1 kez kova değişitirmekle elin aşınmaz. Isınmanın rahatına değer. Doğalgazlı evlerde oturanlar bana misafirliğe geldiklerinde kemiklerim ısındı diyolar.

(Yakma işi çok kolay, Git bi marangozdan 3-5 kilo kuru tahta talaşı al, 2 litre mazotu da boca et üzerine karıştır güzelce, odunu, kömürü  tutuşturmaya kullan. Mazot uçmaz bi sen beklesin yine kullan)

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    Kara_Mc bunu yazdı
    Ogrenci evinde yaptgm sonradkendi evimde uyguladigim bisey var soyliyim.odanin buyuklugune gore 1veya 2 silikon.. Olculere gore foamboard(kopuk straforla karistirmayin daha sert bi madde).. Foamboardun bi tarafina siliko surup yapistirin.. Eger duzgun bi is cikartirsaniz benim gibi bilgisayar kasasiyla bile isinirsiniz.. Ufo kapanmazdi bu islemi yapmadan once, yaptiktan sonra yarim saatte 3-4dakika calisip kapanmaya basladi kendiliginden.. balikesir sogugunda yaptim bunu.. Yasayan bilen bilir.. Izmirli olarak totom donardi.

Şu olayı biraz daha aç bakalım ne neymiş nasıl yapılıyormuş ben tam anlayamadım :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

arkadaşlar gün itibari ile sobayı kurdum zaten çok param yok olan da elektrige gitmesin , ayrıca bende yıllarca baca iptal olana kadar odun sobası ile yaşadım ama ilk defa kömür yakacağım için maliyet hesaplaması gerekliydi.

bir torba kömür 12-13 tl şuan (belediyeye gidip yardım yada ucuz kömür almaya çalışacağım bakalım)

kömürcü az az kullanırsam bir torba 5 gün felan gider diyor

ayda 5 tane yaksam  60-65 TL görücez 

sıcak su torbasını annem yapardı artık bende yapmaya başlıycam gibi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    DevilRullz bunu yazdı
    tosun bunu yazdı

Yatma saatine kadar nasıl ısınırsın bilmem ama yatağa girince aşağıdaki şeylerden 2 tane kullansan sımsıcak olursun

s

Hoca bunların içine kaynar suyu koyduk diyelim kaç saat sonra soğur ? İçinde soğumaması için birşey mi var?

Yatak Isınınca Gerisini Vücudun yerine Getiriyor... Isı Kaybolmuyor Sen Daha Çabuk Isınmış Oluyorsun.

valla bu meretler iyi dayanıyo, yatak içinde biraz dha uzun dayanır diye düşünüyorum.. ben yavru köpeğin kulübesine koyuyodum ışın kapısını kapatıp bunlardan bi tane koyuyodum kulubenin içine, bu soğuyana kadar yavrucak uyuyodu zaten :) yatağa koyarsan sen uyumadan soğumaz heralde.. tabi amacın uyumaksa, 2 saat oturucaksan yaş o iş.. ama ısısını kaybetmeme gibi bi olayı yoki geç kaybettği için ısıtıyo seni olayı bu.

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Soba kurmakla doğru karar vermişsin. Çünkü alayı fos.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
Toplam Hit: 5229 Toplam Mesaj: 50