folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İstanbul'a Taşınıyorum (İş-Ev Arıyorum)

İstanbul'a Taşınıyorum (İş-Ev Arıyorum)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

Merhabalar sayın mürid(e)ler,

Ordu'da yaşıyorum ve Bilgisayar Programcılığı mezunuyum, şehrim bu işler için küçük ve başvurduğum yerlerden düzgün maaş ve imkanları alamadığım için

istanbul'a taşınmaya karar verdim hatırlarsanız daha öncede girişimlerim oldu ama plansız olduğu için başaramamıştım,

konuyuda bu yüzden açıyorum sizlerin engin bilgi ve tecrübelerinden edindiğiniz bilgileri benimle paylaşırsanız çok sevinirim tabi bir kaç sorum karşılığında,

*ilk ve en önemli soru(sorunu)m tabiiki , kariyer sitelerinde CV'lerim bulunuyor gelmeme 1 hafta kala başvuru yapmaya başlayacağım malum 1 hafta sonrasında toplu CVlere bakıp çağırıyorlar,

bu konuda ne önerirsiniz geçen denememde buradan bir mürid ayrıcalığıyla CVm bi şirkete ulaştı ve görüşme yaptım istanbul'da kalmayı düşünmediğim için biraz yüksek maaş istemiştim verirlerse kalırım dedim kendi kendime vermediler :D

o işe hala üzülürüm sağlık olsun yine buradan konusunda yardım edebilecek varsa çok memnun kalırım isteyene CVmi mail yoluyla atabilirim.

*ikinci soru(sorunu)m tabiki bir ev ilk başta tek başıma bir eve çıkmak beni çok külfet altına sokacağı için istanbul'da evi olan birinin yanına yerleşmeye karar verdim 

bunun için Google amcada arama yaptım ve busite karşıma çıktı bu soru(sorunu)mu bu şekilde çözmeyi düşünüyorum,

tabi buradanda ev arkadaşı arayan birileri varsa görüşebiliriz sigara kullanmıyorum, içki özel günlerde ayrıntılı konuşabiliriz.

evet iki soru(sorunu)mda bu şekilde ev ve bu ikisini hallettikten sonra zaten gerisi kolay olacaktır,

+ olarak sizinde şöyle bir sorunun olabilir bunun için gelmeden yada geldiğinde böyle yap diyebileceğiniz şeyler varsa lütfen yazmanız rica ediyorum,

sizin bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var burada birsürü mürid(e) vardır eminim böyle bir tecrübe yaşamış

şimdiden herkese çok teşekkürler yardımlarınız için.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek

işini bulacağın yer önemli ona göre evini tutarsın. istanbul derya deniz ucu bucağı yok :) ulaşım en büyük sıkıntı :)

önce işini bulacaksın, sonra ona yakın yerlerde veya ulaşım güzergahlarında ev bakacaksın.

Sen yanlış başlamışsın olaya bence. Önce cv ni yolla işini bul ayarla gel evini tut. işi ayarlamadan boşuna ev tutmaya falan kalkma

"Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Gelme  Hocam istanbula  memleketinde kalmaya çalış,  yada başka şehirlere bak ama istanbula gelme eziyetten başka birşey yok günde 6 saat yol  sürer insan görünümlü  boklar,  imkan bulayım gidecem burdan. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

bok var mk istanbulda

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    blackmir bunu yazdı

işini bulacağın yer önemli ona göre evini tutarsın. istanbul derya deniz ucu bucağı yok :) ulaşım en büyük sıkıntı :)

önce işini bulacaksın, sonra ona yakın yerlerde veya ulaşım güzergahlarında ev bakacaksın.

Sen yanlış başlamışsın olaya bence. Önce cv ni yolla işini bul ayarla gel evini tut. işi ayarlamadan boşuna ev tutmaya falan kalkma

Aynen işini ayarlamadan istanbula gelmeni tavsiye etmem. Burada hali hazırda doğup büyümüş evi barkı olanlar bulamıyor sen bu kendine güvenle daha bulmadan gelip yerleşmeyi düşünüyorsun.

Ayrıca hadi diyelim geldin beylikdüzüne ev tuttun oturuyorsun. Tak buldum ama kartalda. Sabah saatinde ve akşam çıkışında bildiğin ağlarsın. Ki istanbulda yaşayanlar ağlıyor sen ordudan geliyorsun, buradaki trafiği gördüğünde bırak bu saatleri günün her saati ağlarsın sinir ve sıkıntıdan.

Lütfen bu 50 sene önceki istanbulun taşı toprağı altın kafasından vazgeçip adam akıllı herşeyini hazır etmeden (öncelikle , sonra ev, daha sonra benim tavsiyem en az a ay cepten yiyebileceğin para) bu şehre gelmeyi aklının ucundan bile geçirme.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zengo
    zengo's avatar
    Erkek

iyi düşündün mü ? istanbul yorar adamı ..tabi kararlar senin hayat senin ama 26 sene istanbulda yaşamış bir insan olarak hiç tavsiye etmem ..

imkanları çok olsada okadar yorarki insanı tahmin bile edemezsin, benim dediklerimi istanbulda yaşayanlar çok rahat anlıyacaklardır zaten. 

heleki hemşerimsin zor bi hayat yaşamanı istemem ama sana yeni yahatında başarılarda dilerim inşallah gönlünce olur herşey.

kimse yeteri kadar meşgul değildir mühim olan önceliklerdir..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

@torpedo_XL, @blackmir

Daha önce gelip 5 görüşmesi yapıp maaşını beğenmeyip olumsuz cevap verdiğim yeri oldu  o yüzden gözümü kararttım gelicem ve konuda yazdığım gibi ilk olarak zaten işi yazdım önce işi halledip sonra ev bakacağım ulaşım sorunun farkındayım teşekkürler görüşmeleri yaparken akrabalar var onlarda kalacağım

@wert

ailem çok kez söyledi bu lafı :)))

@KaptaN

memlekette eziyet yok ama imkanıda yok malesef eziyeti çekmeye razıyım şimdilik sağlık olsun :)

@zengo

hemşerimin konuya yazmasına sevindim evet bende tam bunu yazacaktım ama uzun olmasın göz yormasın diye yazmamıştım uzun süre yaşayanlar artık bunaldıkları için zor geliyor oradaki kuzenlerimde bana çok kızıyor sen delisin falan ama inanın okul 2015te bitti ve ben hala işsizim ve memleketimin durgun halide beni boğmaya başladı 27 yıldır artık bi değişiklik istiyor insan o yüzden ve hemde yüzünden böyle birşey yapacağım şöyle bir değim vardır ya boğulacaksam derin yerde boğulayım yada öğle birşeydi :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

Bende ilk istanbula geldiğimde işim hazır değildi üniversitede ki ev arkadaşım 1 yıl olmuştu ev tutalı onun yanına geldim paramda azdı deneyim olmadığı için şirketler almıyordu pekte bir şey bilmiyordum gündelik işlerde çalıştım etiket fabrikasın da çalıştım kovuldum :) biraz çevre edinip esnaflara joomla v.s siteler yaptım öyle böyle mesleğimde bir iki şirkete bulabildim çalıştım yine çevre edinip o çevreye program da yazdım satım formata attım, yazıcıda kurdum, hanımları metreslerinin izlerini bilgisayarda yakalamasınlar diye eğitimde verdim :) vel hasıl istanbulda şartlar zor evela yol sorunu var işin le evinin yakın olması çok büyük bir artı.

Gelir gelmez istediğin tarzda bir şirkete giremezsen eğer, tavsiye etmesemde çağrı merkezinde müşteri temsilciliği yapabilirsin garanti bankası bu ara arıyor 3-5 büyük çağrı merkezide yine her zaman eleman alımı yapıyor ayrılan elemanlar çok olduğu için bunlara girebilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Erkek

hocam git başka bir yap ama istanbula taşınma, km olarak ne kadar uzakta olursan o kadar iyi...

"Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Esenyurttan ayvansaraya gidiyorum sonuç 6:45 de evden çıktım ama halen gidiyorum trafiginede... Mesela sen metrobüste ayakta uyudun mu??  Ya da o sarımsak yemiş  sarışın hatuba denk geldin mi?  Binmek için uğraşıp  akraba olmamak için şekilden şekle girdin mi??

Gelme istanbula  hocam gelme.. 

Parası olana güzeldir istanbul, şoförüne dersin  sürrrrrr götürür seni..  Hele o şirinevler, küçükçekmece trafigi yokmu!! 

Gelme  istanbula hocam gelme... 

Ne zaman olay çıkar ne zaman patlayacaz diye aklından geçer((geçen bombalı saldırı sonrası sırt çantamla metrobüse bindim millet  tip tip bakıyordu  bide saç sakal uzundu)) 

Gelme istanbula hocam gelme... 

İzmire git hocam  daha iyi diyorlar. 

KaptaN tarafından 18/Eki/16 08:26 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

İşin garanti olmadan nasıl gelebiliyorsun hocam, 1 haftada bulabileceğine kim inandırdı seni hele piyasanın durumu belli iken

طדṮ
Toplam Hit: 6173 Toplam Mesaj: 43
ev bilgisayar istanbul ordu