folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İstanbul'a Taşınıyorum (İş-Ev Arıyorum)

İstanbul'a Taşınıyorum (İş-Ev Arıyorum)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı

Esenyurttan ayvansaraya gidiyorum sonuç 6:45 de evden çıktım ama halen gidiyorum trafiginede... Mesela sen metrobüste ayakta uyudun mu??  Ya da o sarımsak yemiş  sarışın hatuba denk geldin mi?  Binmek için uğraşıp  akraba olmamak için şekilden şekle girdin mi??

Gelme istanbula  hocam gelme.. 

Parası olana güzeldir istanbul, şoförüne dersin  sürrrrrr götürür seni..  Hele o şirinevler, küçükçekmece trafigi yokmu!! 

Gelme  istanbula hocam gelme... 

Ne zaman olay çıkar ne zaman patlayacaz diye aklından geçer((geçen bombalı saldırı sonrası sırt çantamla metrobüse bindim millet  tip tip bakıyordu  bide saç sakal uzundu)) 

Gelme istanbula hocam gelme... 

İzmire git hocam  daha iyi diyorlar. 

adam sinirden şair olmuş :)

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

kısa bir süre ben de kaldım istanbulda, yeminle insanın tüm enerjisini alıp yerine stres bırakıyor. Ama bol paralı bir işin olacaksa da başka yapacak bişey yok. Daha doğrusu istanbulu bir basamak olarak kullanmak lazım, tecrübesi edinirsen ve başka yerde bulabilirsen şimdilik bir seçenek olabilir.

Tabii şu aşağıdaki gibi de olma :D

istanbul

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

herkese toplu bir mesaj yazayım,

aslında bu ayrıntıları konuda yazabilirdim ama göz yormasın diye yazmamıştım

öncelikle istanbula gelmek için nedenlerim olduğu için geliyorum 19-20 yaşındaki biri gibi istanbulda yaşıcam deyip gelenlerden değilim malesef,

nedenmi istanbul Ordu'ya göre cazip geldi teker teker sıralayım size,

*Para

istanbul'da en düşük aldığım maaş teklifi 1900+yemek+yol parası, Ordu'da alabileceğiniz en büyük maaş 1300 TL asgari maaştır, fazlasını alamassınız imkansızdır bi sektörün içinde en az 10 yıldır yoksanız.

bunun yanında ne yemek parası nede yol parası verilir size ha bide işe alıp maaşı 1000 TL veririm sigortanı 1 ay sonra yaparım diyenlermi dersiniz maaş günü geldiğinde maaş lafı etmeyenlermi yada yerine bile gelmeyenlermi bi çok şey sayabilirim size

etrafımda 250 TL haftalık ile anlaşıp 150 TL alanıda görüyorum adam napsın yok mecbur eyvallah diyor,

*Saat

burada bir işe girsem 8-7 en iyisi 8-6 çalışacağım istanbul görüşmelerimde hepside 9-5 çalışıyordu sanırım sadece bi yer 9-6dı

siz cumartesi-pazar hafta sonu tatil yaparsınız burada sadece pazardır Samsun'dan Trabzon'a kadar bir yer yoktur Cumartesi çalıştırmayan imkansızdır,

söyle bir saat hesabı yaparsak ben istanbula göre burada en az günlük 2 saat fazla çalışıyorum *5=10 saat tabi cumarteside var +10 saat=20 saat istanbula göre haftalık fazla çalışıyorum

*4=80 saat aylık fazla çalışıyorum istanbul günlük 8 saat çalışıyor /8=10 gün ben istanbul'a göre burada aylık tam tamına 10 gün fazla çalışıyorum

eee sizce buna kim eyvallah der??? ( maaşım istanbul'un yarısı bile olmadığı halde )

(kendi sektörümü düşünerek yazdım hepsini)

diğer şehirlerde mantıklı olurdu evet ama oralarda bulana kadar 10-20 gün yanında kalabileceğim bir tanıdık yok istanbul hariçi malesef

şimdi yazan mürid(e)lere teşekkür ediyorum iyiliğimi düşünüyorsunuz hepiniz bunları yazıyorsunuz hak veriyorum size ama çok düşündüm çok eksi atrı teraziye koydum ama istanbul mantıklı geldi ben sadece yukarıya para ve saati yazdım ama buraya yazsam birsürü şey yazabilirim size

izlemem gereken yol konusunda yardımcı olursanız daha çok sevinirim,

umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    emnimax bunu yazdı

öncelikle istanbula gelmek için nedenlerim olduğu için geliyorum 19-20 yaşındaki biri gibi istanbulda yaşıcam deyip gelenlerden değilim malesef,

*Para

istanbul'da en düşük aldığım maaş teklifi 1900+yemek+yol parası, Ordu'da alabileceğiniz en büyük maaş 1300 TL asgari maaştır, fazlasını alamassınız imkansızdır bi sektörün içinde en az 10 yıldır yoksanız.

bunun yanında ne yemek parası nede yol parası verilir size ha bide işe alıp maaşı 1000 TL veririm sigortanı 1 ay sonra yaparım diyenlermi dersiniz maaş günü geldiğinde maaş lafı etmeyenlermi yada yerine bile gelmeyenlermi bi çok şey sayabilirim size

etrafımda 250 TL haftalık ile anlaşıp 150 TL alanıda görüyorum adam napsın yok mecbur eyvallah diyor,

*Saat

burada bir işe girsem 8-7 en iyisi 8-6 çalışacağım istanbul görüşmelerimde hepside 9-5 çalışıyordu sanırım sadece bi yer 9-6dı

siz cumartesi-pazar hafta sonu tatil yaparsınız burada sadece pazardır Samsun'dan Trabzon'a kadar bir yer yoktur Cumartesi çalıştırmayan imkansızdır,

söyle bir saat hesabı yaparsak ben istanbula göre burada en az günlük 2 saat fazla çalışıyorum *5=10 saat tabi cumarteside var +10 saat=20 saat istanbula göre haftalık fazla çalışıyorum

*4=80 saat aylık fazla çalışıyorum istanbul günlük 8 saat çalışıyor /8=10 gün ben istanbul'a göre burada aylık tam tamına 10 gün fazla çalışıyorum

eee sizce buna kim eyvallah der??? ( maaşım istanbul'un yarısı bile olmadığı halde )

diğer şehirlerde mantıklı olurdu evet ama oralarda bulana kadar 10-20 gün yanında kalabileceğim bir tanıdık yok istanbul hariçi malesef

şimdi yazan mürid(e)lere teşekkür ediyorum iyiliğimi düşünüyorsunuz hepiniz bunları yazıyorsunuz hak veriyorum size ama çok düşündüm çok eksi atrı teraziye koydum ama istanbul mantıklı geldi ben sadece yukarıya para ve saati yazdım ama buraya yazsam birsürü şey yazabilirim size

Hocam belli şeyleri düşünmüşşün ama eksik kısımlar var mesela istanbulda ev kirası 1000tl den aşağı olan bi yer bulamassın. İstanbulun yaşam sartlarını mutlaka değerlendir. Haftasonu tatil dersin gezmeye çıkarsın 2 cafeye otursan 50-100 tl cebinden buharlaşır.

9-5 konusunu da pek aldanma derim yazılım sektörünün içinde değilim ama o çalışma saatleri baya esner bi sıkıntı olur sabaha kadar kod karıştırırsın.

Tabi son karar sen her türlü

طדṮ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Herkes gelme demiş. Gelme diyenler neden İstanbul'u terk etmeyi düşünmüyorsunuz. Madem bu kadar kötü bir yer, atalarınızın topraklarına göçün, bağ bahçe yapar, geçinip gidersiniz. 

Sanki adama ekmeğini, kirasını, cep harçlığını siz vereceksiniz.

@kaptan bir süre çalışmamış açlıktan mi ölmüş. Bir şey olmaz. Gelipte sağa sola sataşma, bulmaya çalış. Ev tutma bekar odaları var. Onlardan kirala. Daha ekonomik olur. İş bulunca ev tutarsın. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

kısa bir süre ben de kaldım istanbulda, yeminle insanın tüm enerjisini alıp yerine stres bırakıyor. Ama bol paralı bir işin olacaksa da başka yapacak bişey yok. Daha doğrusu istanbulu bir basamak olarak kullanmak lazım, tecrübesi edinirsen ve başka yerde bulabilirsen şimdilik bir seçenek olabilir.

Tabii şu aşağıdaki gibi de olma :D

istanbul

yıkıldm amk :D

istanbulda sikerler aga. kimse sikmesse istanbulun kendi sikiyor.

tabi lan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    emnimax bunu yazdı

*Para

*Saat

Maaş meselesine çok aldandamanı tavsiye ederim mesela benim şu anda aldığım paranın 2/3'üyle Türkiye'nin bir çok ilinde saça saça yaşayabiliyorum. 

Ev, beslenme ve yolculuk gibi temel ihtiyaçlar İstanbul'da ortalamanın baya üstünde. Diğer konular hakkında yorum yapamayacağım ama kağıt üzerinde olan çalışma saatlerine çok az şirket uyar

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

Hocam isini ayarladıktan sonra gel. Bende giresunluyum haklısın. Hayat zor

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micropin
    micropin's avatar
    Erkek

2000 bin maasla istanbulda surunerek yasarsin. Yolda kaybedecegin zaman, mesailer, sinir stres, kalabalik ve dolayisiyla hastalik vs. pek dikkate deger bir artisi olacagini sanmiyorum. ayda elime yaklasik o paranin iki kati geciyor, neredeyse her sey ucu ucuna denk geliyor. Sigaram yok, arabam var, kadikoyde kiraciyim, ayda en fazla birkac kez gecelere akarim.

9 yasindan beri istanbula asik olan ben dun okula 2.5 saatte varip, dersi kacirdiktan sonra ilk defa bu sehre bogazici koprusunun tepesinden o guzel manzaraya karsi kufur ettim. Okul bitsin tum imkanlari zorlayip yurt disina gitmeye calisacagim. Henuz istanbula olan askim bitmedi ama maasim 2k olsa ve varoslarda yasamaya baslasam asla bu sehirde durmam. Ya izmire giderim ya da geldigim yer olan eskisehire geri donerim.

"Nasıl doğabilirsin ki yeniden önce küle dönmeden..."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

Hocam önce bul sonra gel, fakat artık bu devirde istanbul da da 2000+ verip 9-5 haftasonu tatil pek yok gibi. İş bulamazsan gelme, geçici bir süre birkaç ay birinin yanına taşınıp işini bulduktan sonra düzen için yola çıkmanı tavsiye ederim, yoksa geldiğin gibi geri gitme olasılığın yüksek, istanbul,nakiti olmayanı ezer,kahreder. Çok acımasız bir şehir.

Ama bana sorarsan başka çok güzel şehirler var, Eskişehir,Bursa,İzmir tarzı şehirler, buralarda da çok güzel maaşlara işler bulabileceğine inanıyorum ama artık bulmak içinde bir dayının olması gerekiyor..

İstanbul'da herşey torpil, çok fazla işgücü var, herkes yazdığın durumlardan dolayı göçüp geliyor. 2500+ bulursan gel, fakat en düşük ev kirası 1250 tl+ yakıt,aidat,elektrik,su ödediğnde, geri kalanı kredi kartına ödediğinde, 2500 tl cazip(aslında açlık sınırının çok altındadır) olan maaş, aynı gün hesabında 250 tl kalır, ve o parayla 1 ay geçinmek zorunda kalırsın.

Hep söylemişimdir, istanbul zengine güzel, 5000 maaş tek başınaysan güzel yaşatır, fakat günümüz şartlarında da 5000 maaş ı başlangıçta istanbul'da çok kişinin alacağını sanmıyorum.

Hayırlı olsun, umarım güzel bir düzen kurarsın ve bahtın açık olur !

Nerde o eski TBT...
Toplam Hit: 5686 Toplam Mesaj: 43
ev bilgisayar istanbul ordu