İstanbul'a Taşınıyorum (İş-Ev Arıyorum)
-
İstanbulda yaşamıyorum. ama
İstanbula tatile gidiyor yiyip içip geziyoruz. Ona rağmen trafik, kalabalık, para olarak yıpranıyor insan. Devamlı yaşayan insanı düşünemiyorum.
Gelme diyorlarsa iyiliğin için diyorlardır.
Ama işsizlik ve küçük şehirlerde berbattır. Mahrumiyet içinde de yaşamak öyle kötüdür ki insanın gözü kararır.
Ankara bursa eskişehir gibi başka seçenekler nasıl?
-
Limon sat memleketinde kal..
Bunu da not olarak buraya düşüyorum. 5 yıl sonra eski konularım diye arat ve oku. İstanbul bitti hocam. Eğer insanlıktan çıkmak istiyorsan, o çarkın dişlisi olucam bende robotlaşıcam diyorsan, aç karnımı doyurmak için bende onlar gibi insan eti yiyeceğim diyorsan buyur git istanbul orada..
Ama kaliteli yaşamayı insan gibi değer verilmeyi gelecek hayali kurmayı unut.. (babanın helikopteri ile boğaz turu keyfi yapabilecek durumda değilsen.)
-
Hocam bn yaklaşık 5 yıl önce Antalyada yaşanır mı ? Diye konu açmıştım ...Şimdi bakıyorum da iyiki gelmişim .Antalya orta ölçekli bir şehir.Bence de İstanbuldaki arkadaşları dinle başka şehiri düşün derim
-
Hocam gelme ben kaçmaya çalışıyorum iş bulsam gidicem nalet istanbuldan
-
Üstad millet istanbuldan kaçmaya çalışıyor sen geliyorsun yahu yapma. :)
Ben giresun-orduya geldim. Harbiden güzel yerler yani memur falan olsan kralsın oralarda. Yani bilmiyorum alternatif bir iş bak kendine orda dostum bi yerin bilgi işlemine falan girersin belki. İstanbul çekilir dert değil 3-5 yıl öncesine kadar istanbula tapıyordum. Ama şimdi bende imkan olsa kaçacak durumdayım, geçimi ayrı dert trafiği ayı dert. İşin oluyor yoğunluktan hiçbir şekilde hiçbir işini hızlı halledemiyosun. Sikeyim böyle işi.
Zenginsen İstanbul sana cennet değilsen eziyetten başka bişey değil.
-
Ulan direkt bu karikatür aklıma geldi :D
-
"Bir musibet bin nasihattan daha iyidir." demiş sevgili büyüklerimiz.
-
sen de gel hocam zaten 16 milyon kişiyiz, sen de arada bir yere kaynarsın nolcak.
-
Hocam İstanbul gerçekten yaşanacak yer değil. Yenibosnadan gaziosmanpaşaya 1.5 saatte gittim arabayla pazar günü öğlen saatinde. Az kazan gerekiyorsa ama sağlıklı yaşa, mutlu yaşa. Burası bitmiş. Gel istanbula ama hobi olarak gel. Temelli gelme. Yada gel amk. Gelde gör şeyininkini tersten. Nasıl gerisin geri kaçıyorsun.
-