İt Dalaşı
-
Zumsuk demışkı:
HASKANKAAAN sen sürekli milliyetçi konferanslarına gidiyorsun sanırım.Unutma kendini çok üstün görürsen işin çabuk biter.Git istediğin pilota sor abd ile savaşta hava gucumuzun sıfırlanacağını söyler hepsi.Hayatında kaç pilot gördün kaçı senin çok yakının kaçınla oturup koyu muhabbetlere girdin ki burda konuşuyorsun?
s-u bilmem neyle falan olmuyor bu işler kusura bakma deniz ve kara gücüne özellikle kara gucumuze diyecek lafım yok ancak Türk pilotları sanıldığı kadar sağlam değildir.Daha doğrusu senin sandığın kadar benim sandığımdan daha iyi olduğunu gördüm ama Türk pilotu yenilmez en iyisi vs.. deme abd deki teknolojinin yanında bizim teknolojimiz ne yapabilir? Şuda var belki bu it dalaşında kullanan farkı vardır.
türk askeri disiplin sahibidir.Türk askeri sürekli çalışır.Emirleri yerine getirir yunanlılarında iyi ancak bizim kadar sistemli ve disiplinli değildir.Kısacası unutma ki hava gucumuz çabuk çökecektir pilotlarımız sağlam buna kesinlikle emin ol ancak hava gucumuz çok iyi değil çünkü teknoloji yok.
Şunu düşün ben bıcaklıyım sende m16 var şimdi ikimizi karşı karşıya bıraksak kim sağlam olur?Kim ölür.Yani hava gucumuz teknolojinin azlığından dolayı kötü.Neden mi teknoloji yok aslında vardı hatta ucak bile üretiyorduk ancak abd el koydu.
Burda asker çocukları hariç askeriyeyi benim kadar tanıyan çok az sayıda adam vardır.Ayrıca eskişehir yani jet üssü sayesinde hava gucumuzude tanıyorum sadece okulla bile 2 kez gitmiştim.
Yani senin bildiğin yada sana söylenenler gibi biz en iyisiyiz demek yetmez önemli olan en gerçeği görüp en iyisi olmak için çalışmaktır.Nasıl ki bizden daha iyi teknolojili ordular olduğu halde abd den sonra ordu olarak 2. geliyorsak fakat askerlerimiz dünyada 1. ise bizde sadece askerlerin değil teknolojinin önemini kavrayıp ona göre çalışmalıyız.
Burdan kaç kişi bordo berelilerin neler yaptığını biliyor kaçı ne olduğunu biliyor ve kaçınız özel kvvetler yarışmasında abdnin özel kuvvetleri olan delta forcenin 4. olup bizim 1. olduğumuz yarışmadan haberleri var? Yani lütfen yüreğinize göre değil gerçekleri görerek konuşunuz çünkü ancak böyle iyi olabiliriz.
-----------------------
Saçma!
Ondanmı butun dunya ulkelerınden pılot egıtımıne tr ye gelıyolar?
Tr ordusu en mukemmel ordudur. Israıl bıle asker gonderıyor egıtım amaclı trde egıtım alsın dıye. Turk ordusu her yonden 1 numaradır.. -
Hah şöle söylesene:) şaka neyse am ruslar abd nin irana girmesini istemez ama türkiyenin dostluğunada hayır demezbide çin rusya türkiye hadi kuzey kore bi ihtimal de olsa olabilir.
-
İran iyidir hoşturda Şia tehlikesi vardır. Çin sessiz bi güç, rusya dibindeki çeçni bitiremedi ne yarak yiyecek başkasına karşı?
-
konu baya dağılmış neyse ben biraz toparlayayım. delta force 4. türklerin 1. olduğu doğrudur. Türk pilotlarıda çok iyidir ki bunu tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Fakat şöyle birşey vardır ki teknolojik olarak o kadar ileri deiliz. F-35 lerin yapımında yazılım kısmı bizdedir fakat F-16 konusunda yenilikler yapabilmemiz için amerika dan izin almamız gerektiğini unutmayın. Hatta bu yüzden amerikayla 2-3 sene önce baya takışmıştık ama izini vermediler. Ayrıca beyoba diye bir kasabada natoya bağlı askeri havalanı var biz okulla beraber oraya geziye gitmiştik. bizi kuleye falan çıkardılar ve çıkarken dikkatimi birşey çekti. odalardan birinde halen kocaman makaralı kayıt sistemlerinin olduğu gördüm. kulenin tepesine çıktığımda ise kuledeki bütün donanımın baya eski olduğu belli oluyodu. Sonuç olarak teknolojimizi kendimiz üretmeliyiz ve beyin göçünü önlemeliyiz.
-
Tuğrul baba aslında hakılısın ama rusalrın neden çeçenleri bitiremediğini söylememe gerk varmı çünkü türkiye destekliyor çünkü biz destekliyoruz rusalr bunu biliyor ama bişi demiyolar düşünsene çeçenler canları istediklerinde moskovada bi yeri patlatabiliyolar bu askerler yani çeçenlere bir taktik nücleer bomba verilirse nolur düşün bence. Çeçenlerin daha fazla desteklenmesinden korkuyolar. Çin ise sessiz bi güç doğru ama oda yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
-
Tuğrul baba aslında hakılısın ama rusların neden çeçenleri bitiremediğini söylememe gerk varmı çünkü türkiye destekliyor çünkü biz destekliyoruz rusalr bunu biliyor ama bişi demiyolar düşünsene çeçenler canları istediklerinde moskovada bi yeri patlatabiliyolar bu askerler yani çeçenlere bir taktik nücleer bomba verilirse nolur düşün bence. Çeçenlerin daha fazla desteklenmesinden korkuyolar. Çin ise sessiz bi güç doğru ama oda yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
-
savaşa neden lazım beyler tam düşündüğüm gibi oluyor 5 yıl içinde savaştayız hazırlanın
-
Pardon zumsuk yazini okumamisim. Okusaydim bi cift lafim olurdu.
Sen hic Ankarada Tai ve Aselsan'i ziyaret ettin mi ? -
www.google.com a gir TAI ne uretiyomus bi ogren, sonra biraz zaman harca google.com dan ASELSAN hakkinda biraz bilgi topla, o sikik kule sadece senin gordugun sey, askeriyenin de eskisi var yenisi var, Turkiye nin diger dunya ordularindan hicbir eksigi yok. Israil bile bi dunya askeri projeyi Turklerle birlikte yapmak istiyoruz diyor.
-
Civatasina kadar.
Toplam Hit: 11293 Toplam Mesaj: 91