İt Dalaşı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HASKANKAAAN
    HASKANKAAAN's avatar
    Erkek
    ZUMSUK bende sana söyliyim rusların çeçenleri bitiremeyişlerinin nedenleri safkan olmaları senin dediğin bi derecce doğru. tÜRrkiyeden her ay her yıl çeçenistana ne kadar türk gidiyor biliyormusun orada yaralanan askerler nerde tedavi ediliyor ve sonra tekrar hangi yollardan oraya dönüyor biliyomusun bi bakıma bunlarda nedendir. Bu arada arkadaşın biri demiş F-35 lerin görev yazılımları bizde diye HAYIR F-16 LArında alamadık f-35 lerinde alamadık ameriakayla aramızdaki sorunların biride bu locheed martin bize F-35 lerin görev yazılım bilgisayarını vermiyo çünkü türk mühendislerin uçakları dahada geliştirp onlara karşı kullanmasından korkuyoşar olay bu. Tai ve aselsan türkiyenin göz bebekleridir türkiyenin kullandığı ve geliştirmeye çalıştığı F-16 ları TAI üretiyo aselsan ise genelde savaş yazılımları ve roket sistemleri ile ünlüdür ama artık bu kadarla yetinmediğini herkes biliyor.

Kadını golf sahası olarak görmek erkekliğe sığmaz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HASKANKAAAN
    HASKANKAAAN's avatar
    Erkek
    Ya aga sende taktın beaaa dışa bağımlıyız diye neyse inşallah yapacaz yanlız ruslarla yakınlaşıp su-27 leri geliştirebilsek amma olurdu. AHHH YURDUMA GÜZEL HAYALLER İŞTE

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    zumsuk kırıcı olmak istemiyom. sen değil kimseye karşı. (Eski dönemlerimde değilim şanslısın:):)
    Şimdi bak ciddi ciddi bilerekmi konuşuyon yoksa ezberemi konuşuyon? Askerliğini yapmamışsın. Ben yaptım. Komandoydum. Gece görüşte kullandım, infrared gozlukte kullandım, baykuştanda baktım, leopard tankının egzosunuda cektım cıgerıme, Kanas tufek, Hk23, bkc ( bixi gecer askeriyede) 12.7 ucak savar, 12.7 suıkast, mk19 sba, mp5, ak47, g3 a2, g3a1, m16, m60 daha ne istersen sayarım sana. Hepsini gordum egıtımını aldım asagı yukarı.
    1940 model tüfek, colt tabancada var, son teknoloji urunu sılahlarda var bunyede. Örneğin ben 1950 model 4x4 5 ton agır arac ehlıyetı sahıbıyım. Ama 2000 model mercedes unımoglarla doluydu etrafımız.
    Sana diyeceğim görmediğin içine girmediğin bir şeyi nasıl eleştiriyorsun? Acemi birliklerinde tabıkı eskı teknolojılerı ogrenım amaclı kullandırırlar. Usta bırlıklerı ıse sıcak bölgelerde örnegın durum farklıdır. Hersey daha farklıdır.
    Herneyse ezbercılık ıyı bırsey degıldır. o apachılerı skorskylerı cougerlar ben gordum. Yanında 1960ların 70lerın Uh larınıda gordum.. Her gordugun eskı kamyon, helıkopter yada ucak bızım ordumuzun techızatının eskı teknolojı yada ne bıleyım abdnın gerısınde kaldıgı ızlenımı yaratmasın sende. Unutma abd hala reo kullanıyor o araclarda o kadar yenı degıl zannımca 60 ların 70 lerın kamyonları..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Zumsuk, abu iyiki kadranlar disaridan geliyor, bak bakiyim kac parca Turkiye den yurtdisina gidiyor. ( Ki kadranlari uretemedigimiz/uretemiyecegimizden degil, sadece disarida daha ucuz oldugu icin disaridan geliyor, hem kadran dedigin ne kadar zor olabilir ki uretmek ? )
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    haa bak o noktada sana bi mujde vereyım turkıye su anda tek kışılık son derece suratlı bır avcı ucagı uzerınde calısıyor. Bı ara fotolarını bulabılırsem koyayım buraya. Bundan haberın yoktu galıba boylelıkle ogrenmıs oldun.
    Dedıgın konuda haklısın ancak stratejılerımız her zman karısık olmustur. Belkıde dışarıya oldugu kadar ıcerıdekı haınlerede Turkıyenın borc batagında dısa bagımlı bır devlet oldugu ızlenımı yaratılmaya calısılıyor? Yanı nerden bılecen en ıyımser tahmınle bu boyle. Lakin bazı gun ısıgına cıkmamıs enteresan olaylar yasıyoruz. Örnekler var ama vermeyım sımdı bı ara anlatırım..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HASKANKAAAN
    HASKANKAAAN's avatar
    Erkek
    Tuğrulbaba ya o dediğin avcı değilde casus uçağı değilmiydi predator'ün türk versiyonu olan yani ama tabi ben yanlış hatırlıyorda olabirim tabi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hayır hayır tamamen hafif saldırı taktik uçağı gibi bi açıklaması vardı. fotoları filanda var bulursam ekleyecem..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ya zumsuk gozunu seviyim, biz kimiz ABD ile kapisicak, adamlarin yuzolcumu bizim 20 belki 30 katimiz, adamlar 2 dunya savasini da kazanmis, ve tum alimler akilli adamlar ABD de yasamak istiyor, bizim kendi ucagimizi uretmemiz ve gelistirmemiz direk Dunyanin en kral ulkesi olmamiz mi demek ? ABD de yuzlerce araba fabrikasi var, her savas aninda ABD onlari ucak ve savas araclari uretmek icin kullanabilir, Turkiye nin her tarafi araba fabrikasi olsa yine ABD kadar uretemeyiz, dogal olarak adamlar o kadar cok uretiyor ve kazaniyor ki ARGE ye daha cok para harcayabiliyor. Ayrica Turkiye ve ABD nin askeri taktikleri cok farkli, elma ile armut gibi, ABD uzaklardaki savaslar icin egitiliyor, isgal yada baris gorevleri icin, ABD anakarasinda egitim goren birlikler ve "National Guard" denilen militia olarak adlandirilan ( bildiginiz az egitimli halk ) disinda asker bile yok, adamlar o kadar uzaktalar ki anakaralarinda savas ihtimali bile yok.

Ote yandan Turkiye savunmaya agirlik vermis, az donanmasi olan, isgal e hazirlikli olmayan ( Bkz: Kibris operasyonu ) bir ordu. Nasil karsilastirirsin ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    Musket abü Türkiye son yıllarda saldırı stratejilerini geliştiriyo bildiğim kadarıyla Hatta yunanlılar bu saldırı stratejisi yüzünden savunmaya 19 milyar $ yatırıolar savunma şeysini geçtik bildiğim.
    hatam varsa affım arz ola..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HASKANKAAAN
    HASKANKAAAN's avatar
    Erkek
    MUSKET; AGA abd ikinci dünya savaşında sonradan dahil oldu yani asıl savaşan ingilter almanya fln yorgun düştükten sonra kendilerini mağdur olarak gösterdiler ve savaşa dahil oldular 1.dünya savaşını hatırlamıyorum okumam lazım ama abd 2.savaşta ülkelere silah satarak o bunalımdan kurtuldular ve şidi o savaşların sayesine bu kadar zengin güçlüler . türk ordusu ise darbelerle savaşlarla(kıbrıs harekatları) sayesinde ve bunlarınsonunda olan ambargolar sayesinde zayıfladı ama hala çok güçlüyüz. Bizim stratejimiz ise savunmadır ancak gerektiğinde inanılmaz derecede ileri harekatlar yapabildiğimizi tüm dünya bilmektedir. İnanılmazı başarabimektedir bizim ordumuz.

Toplam Hit: 11290 Toplam Mesaj: 91