Jiletlemek Ne İştir Ya?
-
Bu eylemi yapmakta öyle bir çoklarının zannettiği gibi mangal bir yürek, eşsiz bir cesaret filan gerektirmiyor. Aşırı duygusal zamanlarda tabiri caizse "gözü hiç bir şey" görmeme durumunda acıyı dahi az hissediyor bazen insan. Bu durum bile çoğu zaman kişinin götünün yetmemesine sebep olduğunda esrar, uyuşturucu ya da alkol bu jilet eylemi için gerekli cesareti tedarik ediyor rahatlıkla.
Herşeye rağmen bunun bir istisnasını da gördüm. Adana'dan bir aile davasından kaçıp buraya gelmiş bir dondurmacı vardı. 23-24 yaşlarında. Adamın sigara, alkol, esrar vs. hiç bir alışkanlığı yoktu. Sol kolunun omuza yakın kısmında bir yara vardı ve periyoduk zamanlarda sürekli aynı yaranın üstüne jilet atıyordu. Yara her kapandığında herif aynı yeri tekrar açıyordu jiletle. Epey ilgincime kaçmıştı aktarayım dedim.
-
ahmaklık
-
çok kızda gördüm erkekelrde dağa az bişi bu gördüğmü kızların en azından 1 ncci iy itanıyorumki aileside arasi çok iyi
-
askerde bol miktarda jiletci ile tanıştım hepside istisnasız anne baba sevgisi gormemiş ailesinde şiddet yaşamış insanlar
adama sorduumda niye jiletliyosun kendini başkasına zarar vermektense kendime zarar vermeyi tercih ediyom diyo
-
Arkadaslar butun yorumları tek tek okudum baslıgı okudugumda da yaklasık olarak boyle tepkiler beklıyordum ben cevremde bu ve bunun pskopatlık derecesınde orneklerını gordum bizzat şahit oldum (ADANALI olmanın avantajları :D)Aslında bu eylemı gercekten özenti olsun dıye yapan cok kişi var neden yaptıgını bılmeyenlerın cok oldugu gıbı...Ama bılımsel olarak ıncelersek vucudun herhangı bır yerınde olusan kesık vs... ıcın vucudun beyne acı hıssetmemesı ıcın salgıladıgı morfınin yaptıgı etkıyı yapan bır uyusturma hıssı verdıgı (kesınlıkle morfın degıl yanlıs anlasılmasın) bır salgıdan dolayı bunun kısıde hosnutluk yaptıgı için kişi bu eylemı tekrarlıyabılır...Özellıkle bunalım gecıren bır kısı daha onceden de jılet atmıs ve bu etkıyı yasamıssa en ufak bır sıkıntısında kendısını jıletlemeye kalkıyor
-
psikolojik (!)
-
Ya Arkadaşım Gençliğinize yazık salakmısınız siz manyakmısınız bırakın bu işleri bu yaşlarda kanınız kaynıyo sizi çok iyi anlıyorum senin yaşındayken ünideydim ben :) ama yaş ilerledikçe durgunlaşıyo geriye bakınca ne salakmışım diyorum :)
-
zevk içinde yapanlar var kanımca , adamın ne sorunu var ne bişeyi sadece merak ediyo cekio jileti tabi aşırıya kaçmadan
-
dengesiz bunu yazdı:
-----------------------------askerde bol miktarda jiletci ile tanıştım hepside istisnasız anne baba sevgisi gormemiş ailesinde şiddet yaşamış insanlar
adama sorduumda niye jiletliyosun kendini başkasına zarar vermektense kendime zarar vermeyi tercih ediyom diyo
-----------------------------
cewap aynen bu. hawa atmak için yapanlar war. onlar ayrı tabi. ciddi ciddi yapanlar genelde bu yüzden yaparlar. -
zaten jilet atanlarda toplum içinde damgalı eşşek gibi dolaşıyor zaten onu yapan adamın insanlıktan istifa ettiğini düşünebiliriz...