Kafa Mı Kurcalıyan İkinci Sorular
-
İlk sorum bu idi http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=86214 ve cevap yok sınırsız kısmını geçtik eşit olunca ne olur cevapına bir cevap yok sadece korku, düşünme, vs.... ve saçma sapan ağır eleştiriler var. Bunun çözümünü bulamadan bu soruya geçmek istemezdim ama cevap yok gibi o yüzden bu soruya geçtim belki net bir cevap çıkar.
Arkadaşlar dış dünya yı beynimizle yani 5 duyumuz la algılıyoruz dokunma, görme, işitme, tatma, koklama bunların tamamı beyinde oluşan elektirik sinyalleri eğer beyne giden dokunma duyusunu kesersek dokunduğumuzu his edemeyiz ve böyle bir şeyin varlığını bilemeyiz tıpkı rüyalarımız gibi yani maddi olan hiç bir şey yok aslında şu an içinde bulunduğumuz odanın içinde değiliz oda bizim içimizde... Bu algıları algılayan beyin olmuyor çünkü beyin de bir et parçası hücre kan yağ vs... bunu his eden ruh peki zamana ne demeli zaman bir anı başka bir anla kıyaslama değilmi mesela ben 29 yaşındayım diyorum bunun nedeni 29 yıla ait bilgileri geride bıraktığımı bilmem ve hatırlamam şu an bu yazıyı yazarken belirli bir zaman geçiyor ve başka şeyler ekleyince yine zaman geçiyor bu ikisi arasındaki süreye zaman diyorum yani gerçek zamanı belirten hiç bir şey yok :( şimdi az çok anlatmak istediğimi anladınız arkadaşlar
1- Muhatap olduğumu sandığım bu şeyler ne zaman bitecek !!! bilgisayar,yemek,para gibi şeyler...
2- Allah' ın beklemesi gibi bir durum söz konusumu yani şu an Allah insanlara bir ömür vermiş ve onun dolmasını mı bekliyor ? (Bana göre hayır Allah' ın beklemesi söz konusu olmaz her kes şu anda yaşamış ve ölmüştür ve bunların hepsi bir anda olmuştur o anda aslında şu andır.)
3- Madem ben ruhum neden ruhumu kontrol edemiyorum neden bu aciz bedene bağlı kalıyorum
Birisi çıkıp ta bana maddenin varlığı için otobüs örneği ya da karnının doyması demesin,
Seviyemizi düşürmeden gerçekten anlayarak anlatmaya çalışalım...
-
aslında kısmet yada tamamen hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz ama bir sonuç itibari ile cevap yok.
-
Benim pek kafa çalışmaz ama anladıgım kadarıyla sen Miamide ki evin çatısında şezlonguna uzanmış portakal suyunu yudumlayan sarı saçlı kadının neden Miamide evin çatısında şezlonguna uzanmış portakal suyu yudumluyoru merak ediyorsun.İyide Miamide ki evin çatısında şezlonguna uzanmış portakal suyunu yudumlayan sarı saçlı kadından bizene.Biz kendimize bakalım.faydalı olmak zararlı olmaktan iyidir.
-
1. sen ölünce biter hoca ölümün diğer adına bahsettiğin;yemek ,para, bilgisayar gibi şeylerle muhattap olmanın sonu da diyebiliriz .
2.Allah zamandan münezzehtir.
3. ruhunu neden kontrol edemediğini anlamadım ruhun kendisi yine sensin zaten .bedenin ise yaratılmış olmasında bir sürü sebep var ,yemek yemek sağlıklı olmak yada sağlıksız olmak vs vs vs ...bunlarda Allahın verdiği nimetlerden faydalanmk için olabilirmi sence ?bir düşün bakalım..
-
bu kadar derin konuları bence forumda değilde dini bilgisi bayaa bi fazla olan hocalara sormalısın. Malum burda inanan insanlar var ve milletin kafasını karıştırma hakkın yok.
-
Bunların hepsi bir sınav...
Cennet ile Cehenneme gidecekler belirleniyor. İyi ile Kötü gibi. Zıt kutuplar birbirinden ayırılıyor.
Fakat bu cevapları verirken de bir soru aklıma taklılıyor. Dinimizde uzman kişiler Allah geleceği görebilir diyor. E o zaman neden hemen kimin cennete kimin cehenneme gidebileceğini belirlemiyor veya (istemesemde diorm) belirleyemiyor ?
-
Valla sizi bilmem ama ben ruhumu mutlu etmeyi yeri gelincede üzmeyi biliyorum.
-
mortyr516 bunu yazdı:
-----------------------------Bunların hepsi bir sınav...
Cennet ile Cehenneme gidecekler belirleniyor. İyi ile Kötü gibi. Zıt kutuplar birbirinden ayırılıyor.
Fakat bu cevapları verirken de bir soru aklıma taklılıyor. Dinimizde uzman kişiler Allah geleceği görebilir diyor. E o zaman neden hemen kimin cennete kimin cehenneme gidebileceğini belirlemiyor veya (istemesemde diorm) belirleyemiyor ?
-----------------------------bi kere belirleyemiyor falan değil. istediği kişiye istediği muameleyi yapabilir Alah-u Teala ama burası Kur'anı Kerim de de belirtildiği gibi imtahan yeridir. İmtahandan kimi geçer kimi kalır. Bu birazda olsa herhangi bir öğretmenin sınawdan önce bazı ögrencilerin geçeceğini kesin bildiği bazılarının kalacağını kesin bildiği halde her ikisinide sınawa sokmasına benzer. Kazanmak yada kazanmamak onların elindedir aslında. Allah'ın belirleyemediği hiçbirşey yoktur arkadaşım islamiyet kimseye zorla birşeyleri kabul ettirmeyede çalışmıyor. isteyen inanır dini araştırı isteyen inanmaz o insanların kendi tercihidir. kader diye birşey vardır islamiyette ama bunun tam anlamıyla ne olduğunu çoğu insan bilmez ve genel olarak şöyle düşünürüz hepimiz kaderde varsa yazılmışsa olur. buda yanlış bir düşüncedir her insan kaderini kendi belirler. Simdi biz bunu Allah bize bu kaderi yazmış diye töbe haşa suçlayabilirmiyiz? Herşeye gücü yettiği halde bize bu kadar nimeti vermesinin bir sebebi olmalı dimi, istese bizi ateşin içinde de yaratabilirdi ve hiçbirimiz Allah'a karşı bile gelemezdik. Ama O ne yapmış hepimize o kadar çok nimet vermiş ki sadece o nimetleri kaybedince anlıyoruz değerini. Allah'u Teala şöyle diyor inananlara merhametimle muamele göstereceğim, inanmayanlara ise adaletimle muamele göstereceğim. Neyi hakediyorlarsa onu vereceğini söylüyor Allah. isteyen inanır isteyen inanmaz.
-
yav kardeşim ne imtahanı biz ondan geldik ona döneceksek bizi neden sınıyorkı ? bir onun sevdigi bir oyunun parçalarıymısız gibi hissediyorum. düşünsene ondan geldin ona gideceksin ne eni var ne sonu biz neden geldik neden sınanıyoruz ?bu ne sevgi bu ne aşk ?
-
blmrt bunu yazdı:
-----------------------------
yav kardeşim ne imtahanı biz ondan geldik ona döneceksek bizi neden sınıyorkı ? bir onun sevdigi bir oyunun parçalarıymısız gibi hissediyorum. düşünsene ondan geldin ona gideceksin ne eni var ne sonu biz neden geldik neden sınanıyoruz ?bu ne sevgi bu ne aşk ?
-----------------------------madem ölecen niye yaşıyon gibi bişey dedin
-
yok sadece yaşamla sınırlamıyorum dünyaya gelmeden öncesi dünya ve sonrası ve sonsuzluk falan filan