folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kafa Mı Kurcalıyan İkinci Sorular

Kafa Mı Kurcalıyan İkinci Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:
    -----------------------------

blmrt bunu yazdı:
    yav kardeşim ne imtahanı biz ondan geldik ona döneceksek bizi neden sınıyorkı ? bir onun sevdigi bir oyunun parçalarıymısız gibi hissediyorum. düşünsene ondan geldin ona gideceksin ne eni var ne sonu biz neden geldik neden sınanıyoruz ?bu ne sevgi bu ne aşk ?

madem ölecen niye yaşıyon gibi bişey dedin

----------------------------

heh işte budur kardeş tbrk edrm.

sık kafana bi tane olsun bitsin ha bugün ölmüşsün ha 20 sene sonra o zaman seninn düşüncene göre.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    peki öldün ve cennettesin ölümsüzsün istedigin herşey seninle nasıl teklif ama ?

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek
    insanoglu zaten bunu biliyor biz nasıl yaratılmısız bilmiyorum ama ne versen daha fazlasını ister yada sıkılır.önce ruh olarak oluştuk sonra bedenle birleştik sonra bedeni bırakacagız ruhla devam sürekli degişim

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

İlk sorum bu idi http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=86214 ve cevap yok sınırsız kısmını geçtik eşit olunca ne olur cevapına bir cevap yok sadece korku, düşünme, vs.... ve saçma sapan ağır eleştiriler var. Bunun çözümünü bulamadan bu soruya geçmek istemezdim ama cevap yok gibi o yüzden bu soruya geçtim belki net bir cevap çıkar.

Arkadaşlar dış dünya yı beynimizle yani 5 duyumuz la algılıyoruz dokunma, görme, işitme, tatma, koklama bunların tamamı beyinde oluşan elektirik sinyalleri eğer beyne giden dokunma duyusunu kesersek dokunduğumuzu his edemeyiz ve böyle bir şeyin varlığını bilemeyiz tıpkı rüyalarımız gibi yani maddi olan hiç bir şey yok aslında şu an içinde bulunduğumuz odanın içinde değiliz oda bizim içimizde... Bu algıları algılayan beyin olmuyor çünkü beyin de bir et parçası hücre kan yağ vs... bunu his eden ruh peki zamana ne demeli zaman bir anı başka bir anla kıyaslama değilmi mesela ben 29 yaşındayım diyorum bunun nedeni 29 yıla ait bilgileri geride bıraktığımı bilmem ve hatırlamam şu an bu yazıyı yazarken belirli bir zaman geçiyor ve başka şeyler ekleyince yine zaman geçiyor bu ikisi arasındaki süreye zaman diyorum yani gerçek zamanı belirten hiç bir şey yok :( şimdi az çok anlatmak istediğimi anladınız arkadaşlar 

Problemi ele alırken parçalayarak değil bütün olarak; bütünü görerek ele almaya çalışmalı...  'İnsan nedir ?'  sorusunu 'insan beş duyudan oluşur' diye yanıtlayamayız. Bitkiler ve hayvanlar da canlıdır ve bitkiden hayvana doğru olmak üzere gelişmiş bir zihinsel faaliyetleri de vardır. Bitkileri en alta koyarsak bitkilerde sadece doğal bir itilimin, örneğin bitkilerin ışığa yönelmesi, hayvanlarda ise bu doğal itilimin yanında içgüdü denen koşullayıcıların ve hatta kısmen zihinsel öngörülerin, örneğin maymunların bir dal ile karınca yuvalarından beslenmeleri,  olduğunu görürüz. İnsan, bitki ve hayvanlarda ki bu yapılara aynen sahiptir. Ancak insan bitki ve hayvandan bir derece farkıyla; yani bitki ve hayvanın sahip olduğu özelliklerin daha gelişmişine sahip olmasıyla bunlardan farklı değildir. İnsan tinsel bir varlıktır.Tinsellik tüm bu bitki ve hayvanların canlılık faaliyetlerinin daha fazlasını kapsar ve bunları da içerir. Örneğin insan yüzü kulak, burun, gözler vb. den oluşur. Ama tek tek bunların biraraya gelmiş olmasından daha fazlasıdır yüz ifadesi...

Tin kelimesinin karşılığı ruh olarak da düşünülebilir. Halbuki tin, ruh demek değildir. İnsanın hem fiziksel olarak bu dünyada yaşamasını hem de fizik dünyada olmayan sadece tinsel olarak sahip olunabilecek şeyleri yaşaması budur; insan denen varlık budur: yaşama sahip olan varlıktır. İnsan olmak yaşamak demektir.

Problemi böyle ortaya koymanın imkanı vardır. Bundan sonrası kişisel veya toplum tarafından belirlenen seçimlerdir. Kimisi tanrı kavramıyla kimisi de doğal süreçlerle, evrim, yoluyla olan biteni anlamaya çalışır; yaşam denen  olguyu böylece açıklamaya çalışır. Ancak değişmeyen tek şey bu bütünlük; fiziksel ve tinsel bütünlüktür.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    Bayadır mesaj yazmıyordum böyle konulara lakin atlamaya gereği duydum. Hoca sen boş adamsın ? neden diyeceksin. Sorularında hiçbir samimiyet ve içtenlik göremiyorum. Boşluk olsun torba dolsun ortalık karışsın ateistler ve müslümanlar kapışsın türünden anlamsız sorular soruyorsun. Eğer amacın Allah'a inanmaksa bu sorularını git imamlara ehillerine adam akıllı seni tatmin edecek kişilere sor. Bence sen 50 bin soruda sorsan inanırmısın eğer inancın varsa sağlamlaşırmı bilemicem
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar çocuk mantıklı ama gereksiz birşey sormuş...:)
    Bende daha çözemedim dünyayı ve oluşumu ama artık bıraktım çünkü ne  kadar araştırsanda ne kadar sorsanda belli bir yeere kadar gliyorsn sonra başa dönüyorsun böle konular burda tartışılarak anlaşılmaz...

İçimizden biri gitsin bir cami hocasına hocam benim  bazı sorularım var desin ve konuşmaları videoya çeksin herkez rahatlasın...:=)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Davos bunu yazdı:
    Arkadaşlar çocuk mantıklı ama gereksiz birşey sormuş...:)
    Bende daha çözemedim dünyayı ve oluşumu ama artık bıraktım çünkü ne  kadar araştırsanda ne kadar sorsanda belli bir yeere kadar gliyorsn sonra başa dönüyorsun böle konular burda tartışılarak anlaşılmaz...

İçimizden biri gitsin bir cami hocasına hocam benim  bazı sorularım var desin ve konuşmaları videoya çeksin herkez rahatlasın...:=)

cami hocalarıda o kadar bilgiye sahipmi oda tartışılır bir konu. Adam akıllı bilge insana danışmak lasım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

hacı islam düşünce üzerine kurulu bir din değil körü körüne onun kurallarına bağlı bir inanç dini

eğer beynini kullanıp düşünce ve sorgulama yoluna gidersen ateistlik yolunda ilk adımını atmış olursun

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ali_rock
    ali_rock's avatar
    Erkek

Bunları ilk soran sizler değilsiniz yıllardır insanların çoğu bunu sormuştur, eğer cevabını bulabilmiş olsalardı zaten şu an sormuyordunuz.

Bilim gibi konuyu ele alırsak yani bulamadılar ama biz bulacağız derseniz "zor bulursun" derim.Öncelikle deney gerek onu nasıl yapacan?

Boşa yoruluyorsun Dünya'ya  geldin mi? o zaman ye iç yaşa ama iylikde yap kendini güvenceye al öteki tarafta sorarsın cevabını da alırsın dert etme...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

Bunlar yüzyıllardır tartışılan konular. Mesela kader bir çok ünlü alimin kesin bir cevap getiremediği bir konudur. Ancak insanlar tam bir cevap alamasalar bile inanmaya devam ederler. Çünkü islamiyet kader mevzuusuna gelesiye kadar kendini bir çok kere kanıtlamıştır zaten. Mesela insanları Allah'ın yarattığını dinimiz güzelce açıklamaktadır. Buna inanıldığını farzederek bişeyler anlatıcam...

Şimdi sizin burada kaderi tartışmanız şuna benziyo; diyelim Einstein ile lisede sıra arkadaşısınız ve Einstein size şöyle diyor: "gözle göremeyeceğin küçüklükteki maddelerden çok büyük bir bomba yapıcam " ve devam etse fiziksel olarak teorisini size anlatsa... Siz Einsteini dinledikten sonra kesinlikle adama  küfrederdiniz ya da deli derdiniz. Ancak Einstein bu dediklerinin hepsini yaptı. Kaldı ki bugün bile bize okullarda Einsteinin teorisini anlatsalar sanıyorum ki çoğumuz anlamakta güçlük çekeriz.

Daha bizler Einsteinin beynini, zekasını anlayamıyorken Einstein'in Beynini Yaradanın kanunlarını anlamaya çalışıyoruz. Bazen mantığı bir köşeye koyup sadece inanmak gerekir..

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
Toplam Hit: 4865 Toplam Mesaj: 34