folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kafa Mı Kurcalıyan İkinci Sorular

Kafa Mı Kurcalıyan İkinci Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

hoca ya inanacan hiç bir şeye itiraz etmeden yaşacan

yada inançsız yaşayacan..

herikisindede kafan çok rahat olur ama tam ortasında gidip gelirsen işin zor..

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    düz mantıkla bakarsan ruh sensin bedenini ise araba gibi düşün..sen sadece arabayı sürersin..

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu tür soruları kendine sorman ve düşünmen güzel birşey... Bu tür sorular (saçma dahi olsalar) insanı daha analitik ve mantıklı düşünmeyi öğrettiği için faydalıdır.

Biz konumuza gelelim.Psikiyatrik vakalarda ''Kendini Gerçekleştiren Kehanet'' diye bir tabir vardır.Bu tabirde insan; beynini bi konuda şartlandırır (mesela matematikden kalacağım der) ve olayın kendi tabularına göre gerçekleşeceğine kendi kendini inandırır.Yani dolaylı olarak kendi programladığı beyninin yazdığı senaryonun sadece figüranı haline gelir.Ortaya çıkan olay çerçevesinde sonuç da ne olursa olsun, kendi yazdığı programın bir parçası olarak tasarladığı şeyin gerçekleştiğini zanneder.Matematikden kalmamıştır ama 2 almıştır.bu sefer de notunu zayıf kabul ederek, dediğinin gerçekleştiğini iddia eder....

Bunları neden anlattım?Çünkü biz doğduğumuz andan itibaren beynimize komutlar yağdırıyor ve programlıyoruz.Bir yerden sonrada kendi yazdığımız programa göre yaşamaya başlıyoruz.Örnek vermek gerekirse;

Yılanlar küçüklüğümüzden beri tehlikeli olduğu anlatıldığı için korkulur ve tehlikelidir.Ancak uzakdoğu coğrafyasında doğmuş ve yetişmiş olsaydınız; Yılan sizin için gücün temsili ve çorbası çok lezzetli olan bir hayvan olacaktı... Tarlada gördüğünüz de ''Eyvahh yılan'' diyerek kaçmak yerine ''Ahanda akşam yemeği çıktı'' diyebilirdiniz... İkisi insan sonuçta ama farklılıklar beyinlerine yazdıkları komutlardan kaynaklanıyor...

Zaman ve diğer algılarımızın da bu şekilde işlediği konusunda bir iddiam var.Bakalım..

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

İlk sorum bu idi http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=86214 ve cevap yok sınırsız kısmını geçtik eşit olunca ne olur cevapına bir cevap yok sadece korku, düşünme, vs.... ve saçma sapan ağır eleştiriler var. Bunun çözümünü bulamadan bu soruya geçmek istemezdim ama cevap yok gibi o yüzden bu soruya geçtim belki net bir cevap çıkar.

Arkadaşlar dış dünya yı beynimizle yani 5 duyumuz la algılıyoruz dokunma, görme, işitme, tatma, koklama bunların tamamı beyinde oluşan elektirik sinyalleri eğer beyne giden dokunma duyusunu kesersek dokunduğumuzu his edemeyiz ve böyle bir şeyin varlığını bilemeyiz tıpkı rüyalarımız gibi yani maddi olan hiç bir şey yok aslında şu an içinde bulunduğumuz odanın içinde değiliz oda bizim içimizde... Bu algıları algılayan beyin olmuyor çünkü beyin de bir et parçası hücre kan yağ vs... bunu his eden ruh peki zamana ne demeli zaman bir anı başka bir anla kıyaslama değilmi mesela ben 29 yaşındayım diyorum bunun nedeni 29 yıla ait bilgileri geride bıraktığımı bilmem ve hatırlamam şu an bu yazıyı yazarken belirli bir zaman geçiyor ve başka şeyler ekleyince yine zaman geçiyor bu ikisi arasındaki süreye zaman diyorum yani gerçek zamanı belirten hiç bir şey yok :( şimdi az çok anlatmak istediğimi anladınız arkadaşlar 

1- Muhatap olduğumu sandığım bu şeyler ne zaman bitecek !!! bilgisayar,yemek,para gibi şeyler...

2- Allah' ın beklemesi gibi bir durum söz konusumu yani şu an Allah insanlara bir ömür vermiş ve onun dolmasını mı bekliyor ? (Bana göre hayır Allah' ın beklemesi söz konusu olmaz her kes şu anda yaşamış ve ölmüştür ve bunların hepsi bir anda olmuştur o anda aslında şu andır.)

3- Madem ben ruhum neden ruhumu kontrol edemiyorum neden bu aciz bedene bağlı kalıyorum

Birisi çıkıp ta bana maddenin varlığı için otobüs örneği ya da karnının doyması demesin,

Seviyemizi düşürmeden gerçekten anlayarak anlatmaya çalışalım...

hacım

biz bu dünyaya iyiyi ya da kötüyü seçmeye gelmedik.seçimlerimizi zaten yaptık Allah'a göre.(matrixten hatırla)

hayatı bir dağa benzetelim.dağın batısı geçmiş zaman olsun.zirvesi şimdiki zaman.doğusu da gelecek zaman.Allahda (sadece benzetme yapıyorum !) bu dağa yukardan bakıyormuş gibi olsun.Bu durumda Allah bu 3 zamanada aynı anda bakıyor olmazmı yani 3 zamanı da aynı anda yaşıyor.Bu ne demek ? zamansızlık demektir.zamansızlık nedir ? aslında zamansızlık yoktur.madde olduğu sürece enerjilerin yer değiştirmesi olacaktır.Allah'ın zati sıfatlarında madde olmadığı biliniyor.Yani asıl soracağımız kilit soru Allah nedir? herkes tanrıdır diyecek şimdi ama sorunun cevabı bu değil.Yapısal olarak Allah nedir? Bu sorunun tartışılmasını islam alimlerinin bir kısmı (ya da hepsi diyelim) yasaklamışlardır.yasaklanma sebebi gerçekten mistik sırların olduğundan filan değildir.Yasaklanma sebebi insan aklının Allah'ı bilemeyeceği gerçeğidir.Boş yere uğraşmayalım diye Allah'ı tartışmayı hoş görmemişlerdir.Siz tartışabilirsiniz eğer isterseniz ama şunu unutmayın eğer sağlam bir imanınınız yoksa imansızlığa sürükler bu konu.

Bana soracak olursanız hiç te merak etmiyorum Allah'ın ne olduğunu.Siz çok merak ediyorsanız buyrun tasavvufu inceleyin.Nefsini bilen rabbini bilir.Ancak şunu da belirteyim ki Allah'ın ne olduğunu tartışmaya çalışan şeytan vesveseleridir.bu konuda çok bilgi vardır.Sorularınız varsa buyrun elimden geldiği kadar cevaplarım. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek

Madcrazy bunu yazdı:

hacı islam düşünce üzerine kurulu bir din değil körü körüne onun kurallarına bağlı bir inanç dini

eğer beynini kullanıp düşünce ve sorgulama yoluna gidersen ateistlik yolunda ilk adımını atmış olursun

hocam dehset derecede yanıldığını belirtmek isterim.

nasıl islam düşünce üzerine kurulu değil..

tefekkürü bilmez misin sen, tasavvuf nedir bilmez misin sen ?

çoğu ayette düşünmez misiniz die geçer..

her cuma hoca okuduğu ayette ne diyor.  "o düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor" :)

---

bu ve bunun gibi bi çok şey. islamı anlamak için düşünmelisin..

ama kuru kuruya sadece düşünce ile işin felsefe noktasından cıkılmaz

bu işin gerektirdiği özel calısmalar ile birlikte yapman gerekir ki yeni düşünce ufuklarına açılabilesin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ThundeR bunu yazdı:
    Madcrazy bunu yazdı:

hacı islam düşünce üzerine kurulu bir din değil körü körüne onun kurallarına bağlı bir inanç dini

eğer beynini kullanıp düşünce ve sorgulama yoluna gidersen ateistlik yolunda ilk adımını atmış olursun

her cuma hoca okuduğu ayette ne diyor.  "o düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor" :)

---

bu işin gerektirdiği özel calısmalar ile birlikte yapman gerekir ki yeni düşünce ufuklarına açılabilesin
    Doğru İslam düşünün diyor ama bi noktayı da sen kaçırıyorsun..

Düşünün diyor ama ya benim istediğim gibi düşün, yada bazı şeyleri düşünme bile diyor. Eğüer hala anlamadıysan lütfen şunu cevapla! Herşey yokdan yani bi hiçlik noktasından varoldu değil mi? (daha doğrusu dinlerin iddiası bu, neyse) Şimdi bu hiçlik anında yaratıcı güç vardı değilmi? Peki o nasıl varoldu?Madem herşeyin bir yaratıcısı var onu kim yarattı? Ne oldu? Sert geldi değil mi?

Bu soruyu hangi imam,hacı,hoca ve benzeri dogmatik şarlatana sorsan sana önce tövbe de oğlum tövbe! der ve bunları düşünme çünkü allahın varlığı kendindendir deyiverip işin içinden çıkarlar...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    faruk_sahin
    faruk_sahin's avatar
    Erkek
    Hoca; bunlar derin konular fazla dalma istersen.Mazallah sonra kimse kurtaramaz seni!!

Hayat Senin Başkalarına Bırakma!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CipriX
    CipriX's avatar
    Erkek

insan bedeninin 5 duyu organı olduğu gibi ruhunda 5 organı vardır bunlar : -Ruhani kalp (Sol memenin 4 parmak altında olduğu söylenir) - Ruh (sağ memenin 4 parmak altında olduğu söylenir) - Sır (Sol memenin 4 parmak üstünde olduğu söylenir) - Hafi (sağ memenin 4 parmak üstünde olduğu söylenir) - Ahfa (boyun kemiğinin 2 parmak kadar altında) Birde Nefis vardır iki kaşımızın tam ortasında alındadır. Bu organların beyincik merkezi kalptir. Nasıl insan bedenindeki elini ayağını organlarını kullanmayı öğreniyor ise bu organlarda kullanmaya açıktır. Bunlar Allah zikri ile terbiye edilen organlardır. İnsan ruhunun bu organlarını kullanmayı öğrendiğinde ruhunu kullanıyor olur. googleda letaif diye aratmanı öneririm..

Allah "Her cesedde bir kalb vardır,o kalbde bir gönül vardır.
    O gönülde bir sır vardır, O sırda bir hafi vardır.
    O hafide bir ahfa vardır,işte Ben bu ahfadayım." buyurmuştur(hadisi kutsi).

if else while vs.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    CipriX bunu yazdı:

insan bedeninin 5 duyu organı olduğu gibi ruhunda 5 organı vardır bunlar : -Ruhani kalp (Sol memenin 4 parmak altında olduğu söylenir) - Ruh (sağ memenin 4 parmak altında olduğu söylenir) - Sır (Sol memenin 4 parmak üstünde olduğu söylenir) - Hafi (sağ memenin 4 parmak üstünde olduğu söylenir) - Ahfa (boyun kemiğinin 2 parmak kadar altında) Birde Nefis vardır iki kaşımızın tam ortasında alındadır. Bu organların beyincik merkezi kalptir. Nasıl insan bedenindeki elini ayağını organlarını kullanmayı öğreniyor ise bu organlarda kullanmaya açıktır. Bunlar Allah zikri ile terbiye edilen organlardır. İnsan ruhunun bu organlarını kullanmayı öğrendiğinde ruhunu kullanıyor olur. googleda letaif diye aratmanı öneririm..

Allah "Her cesedde bir kalb vardır,o kalbde bir gönül vardır.
    O gönülde bir sır vardır, O sırda bir hafi vardır.
    O hafide bir ahfa vardır,işte Ben bu ahfadayım." buyurmuştur(hadisi kutsi).

konuyla ilgisi yok belki ama söyleyesim geldi. Yine bir kudsi hadiste

"Ben yerlere ve göklere sığmam, ama halis bir kulumun kalbine sığarım." deniyor.

All I need is a possibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

ThundeR bunu yazdı:
    Madcrazy bunu yazdı:

---

Doğru İslam düşünün diyor ama bi noktayı da sen kaçırıyorsun..

Düşünün diyor ama ya benim istediğim gibi düşün, yada bazı şeyleri düşünme bile diyor. Eğüer hala anlamadıysan lütfen şunu cevapla! Herşey yokdan yani bi hiçlik noktasından varoldu değil mi? (daha doğrusu dinlerin iddiası bu, neyse) Şimdi bu hiçlik anında yaratıcı güç vardı değilmi? Peki o nasıl varoldu?Madem herşeyin bir yaratıcısı var onu kim yarattı? Ne oldu? Sert geldi değil mi?

Bu soruyu hangi imam,hacı,hoca ve benzeri dogmatik şarlatana sorsan sana önce tövbe de oğlum tövbe! der ve bunları düşünme çünkü allahın varlığı kendindendir deyiverip işin içinden çıkarlar...

Eğer Hz Muhammed'in açıkladığı Allah ı anlayamayıp, yukarda ötedeki bi göktanrıya inanırsan,

Kuran'ın Allah ismiyle işaret ettiği ne olduğunu bilmezsen.

Allah'ı tanrılaştırırsan, böyle sorularda kitlenip kalman cok doğal :)

--

Ayrıca konuyu açan ve düşünmenin manasız olduğunu ve ateistliğe sürükleyeceğini düşünen arkadaslara okumasını önereceğim kitap

http://download.ahmedhulusi.org/download/flashpaper/allah.swf

Esen kalın :)

Toplam Hit: 4871 Toplam Mesaj: 34