Kalorifer Tesisatı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Genleşme tankı yeterli basınçta / yukseklite / hacimde olmayabilir..

    Organik antifrizler zamanla bozunup katilasip sıkıntı  yaratbilirler

     


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    merkezi sistem oldugunu soyluyor termostatli vanalari var arkadasin 3.75 gibi bir ayarda kullan yada 4.25  o vanalar cok garip bendede ayni sknti var


    forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rsnalp
    rsnalp's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2016
    Erkek

    Önceki evim kombiydi böyle sorunlar yoktu olsada müdahale edip duzeltiyordum ama burada peteklerde termostatlı vanalar var ve söylediğim gibi saçma bir sorun var. 5 derecede müthiş ısınırken 3. Derecede sadece üstler ısınıyor yalnız şöyle birşey yaptım sorun tam olarak duzelmese de kısmi olarak iyileşti diyebilirim bütün odalardaki dereceyi aynı ayarladım şuan daha iyi çalışıyor benzer sorunu yaşayan arkadaslarim deneyebilir. Yani önceden yatak odası 4te salon 5 te mutfak 3 te vb gibi farklı kademelerdeydi şimdi hepsini aynı ayara getirdim biraz daha iyi gibi görünüyor bilginize...

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    işin uzmanı değilim ama . 

    kombinin (merkezi ) pompası yetersiz kalıyor gibi geldi bana .  sanki tam basamıyor gibi . 

     


    Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    burhan808 bunu yazdı

    devirdaim pompalari malumunuz suyun dolasmasini saglarlar, buyuk tesisatlarda eger pompalar duzgun calismiyor veya donus ayri veya gidis ayri sekilde calisiyor ise arkadasin termostatik vanasi 1 de iken suya direnc gosteriyor ve su ivmesini yitiyor ve bu sorun meydana geliyor. yani suyun itilirken ayni zamanda cekilmesi gerekir ki, suya direnc gosteren elemanlar olmasina ragmen su ivmesini yitirmesin. bu baglamda ya pompalar gidis donus seklinde calismiyor ya saglikli calistirilmiyor veyahut pompalar tesisata gore degil. komsularinizda ayni problem olup olmadigini ogreniniz, durum onlarda da ayni ise profesyonel bir firmadan yardim almaniz gerekebilir. tabi tum bu soylediklerim sizin tesisatinizda baska bir problem olmadigi anlamina gelmez. sevgiyle kalin.

    suyun mühendisliğinide ilk defa görüyorum :))))


    Titanyumun gücü adına!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı
    burhan808 bunu yazdı

    Devirdâim  Pompalari, mâlumunuz suyun dolaşmasını saglarlar. Büyük tesisatlarda eğer pompalar düzgün calismiyor, veya Dönüş ayri veya Gidiş ayri sekilde calisiyor ise, arkadasin termostatik vanasi 1 de iken, suya direnc gosteriyor ve su ivmesini yitiyor, ve bu sorun meydana geliyor.

    Yani, suyun itilirken ayni zamanda Cekilmesi gerekir ki, suya Direnc Gosteren elemanlar olmasina ragmen, su, ivmesini yitirmesin. bu baglamda ya pompalar gidis-donus seklinde calismiyor, ya da saglikli calistirilmiyor ,yada(^^`) pompalar tesisat'a göre degil.

    komsularinizda ayni problem olup olmadigini ogreniniz, durum onlarda da ayni ise profesyonel bir firmadan yardim almaniz gerekebilir.

    tabi tum bu soylediklerim sizin tesisatinizda baska bir problem olmadigi anlamina gelmez. sevgiyle kalin.

    Suyun mühendisliğini de ilk defa görüyorum :))))

    ilginçmiş. ``, alo'rs, ged(ae)nkt(?) "in advance".

     

    rsnalp bunu yazdı

    Önceki evim kombiliydi böyle sorunlar yoktu, olsa da müdahale edip duzeltiyordum ,ama burada peteklerde termostat'lı vanalar var ve söylediğim gibi saçma bir sorun var. 5. kademede müthiş ısınırken, 3. kademede  sadece üstler ısınıyor.

    yalnız şöyle birşey yaptım sorun tam olarak duzelmese de ,kısmi olarak iyileşti diyebilirim.

    bütün odalardaki termostatik vana kademe'sini  aynı ayarladım şuan daha iyi çalışıyor, benzer sorunu yaşayan arkadaslarim deneyebilir. Yani önceden yatak odası 4te, salon 5 te ,mutfak 3 te vb gibi farklı kademelerdeydi ,şimdi hepsini aynı ayara getirdim.

    biraz daha iyi gibi görünüyor bilginize...

     

    RitmFarbRacourci tarafından 13/Oca/20 15:55 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2010
    Erkek

    yazılmamış olabilir yazayım, peteklerin üzerinin ısınıp alt taraflarının daha az ısınması tasarruf açısından yapılan birşey. içerdeki sistem o şekilde çalışması için yapılıyor zaten. bu garip bi durum değil. sıcakla soğuk taraflar arasında 20 derece fark varsa sıkıntı yok normal. 


    Digital Marketing Manager / Health Tourism
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PEAK
    PEAK's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2009
    Erkek

    Bunu bir dener misin hocam ?

    https://www.istanbultesisat.org/tesisat-temizligi/petek-reglaj-ayari-nasil-yapilir/


    Sigara külü ile sirke karıştırılırsa ne olur ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Şimdi fark ettim  bu komple yanlış o zaman 

    Ne çapraz ne altta vana var . Allaha emanet çalışıyor öyle şans 


    Minimalist Değilim Tembelim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek

    Bu linkteki ReGlaj Ayarı ilginçmiş. (sanırım termostatik olmayan vana'lar için geçerli, anlatım.)

    Ama anlatımında yakınlık-uzaklık haricinde, Aynı petek için, Alt ve Üst Vana'ların(birbirine göre) Açıklığı konusu, biraz muğlak-belirsiz kalmış gibi. Yada ben anlamadım.  Petek sayısıyla ilgili olan değil. 

    Tesisat'da (*)yıldız topolojisi  var mıdır acaba?  ^^`

    " ..

    reglaj ayarı , radyatör vanalarıyla oynama yapılarak yapılan bir ayarlamadır. Kombiye En Yakın radyatör muslukları Kısılıp, En uzaktakileri tamamen Açılması işlemine Reglaj ayarı denir.

    ..

    Kombiye en yakın petek, daha fazla ısındığı için Musluk'ları tamamen kapatılıp, açma yönüne doğru Sadece Yarım Tur açılır .

    Üst Vanası tamamen açık olan peteğin, Alt'taki Vanasına bu işlemi yapmamız Yeterli olacaktır.

    Kombiden Uzaklaştıkça, takip eden radyatörlerin Alt Vanalarını biraz Daha açmak ve En Son peteğin vanalarını Tamamen açmak bu ayarı yapmak için yeterlidir.

    ...

    Köşe Musluğu Ne işe Yarar?( hiç anlamadı)

    ..

    vanası gizli olan radyatör köşe musluğu kullanmanızı öner. (çocuklar için)

    .. 

    Termostatik vana Belirlenen Isıya ulaşıldığında peteklerdeki suyu, otomatik olarak Kesmektedir. (bildiğimin tam tersiymiş.)

    Ayar Konumu(kademe'si) * 1 2 3 4 5
    Odada Sağlayacağı Sıcaklık(derece C) 8 C 12 C 16 C 20 C 24 C 28 C

    ..

    Çok sıcak olan odalarda, ortam ısındığında içeride bulunan radyatörü Kapatmak İçin kullanılan vanalara, TermoStatik vana denir.

    ..

    kombi'ye En Yakın bölge Genelde Mutfak'lar olur. Kombiye yakın olduğu için En Fazla ısınan mekân olan mutfaklarda, termostatik vana kullanılarak ,radyatör otomatik olarak kapatılır(bence Kısılır.)

    .."

    Hee, sonradan bi dâhâ baktığımda, maddeler halinde yazan yerde var, gibi. 

    "Kombiden uzaklaştıkça, takip eden radyatörlerin Alt Vana'larını biraz daha açmak, ve En Son peteğin vanalarını Tamamen açmak, bu ayarı yapmak için yeterlidir. 

    • Evinizdeki Tüm peteklerin üst vanalarını tamamen açın"  

    Ama kombi'ye  Yakın olan Radya'tör Petek'inin üstündeki vanayı da kısmak gerekli, gibiydi sanki. O.o,` 

     

     

    RitmFarbRacourci tarafından 13/Oca/20 20:06 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2784 Toplam Mesaj: 31
sıcaklık ısınma kalorifer