Kanıt
-
Onun çakması bunun çakması demek çok saçma .. Trendler var dünyada bu bütün ülkelerde böyle bir trend tutuyor Bütün ülkelerde kullanılıyor.. Ona bakarsanız Varmısın Yokmusun Hollanda menşeili bir format ama türkiyede çok tuttu.. Lafın kısası çakma demek saçma..
Kant' a gelirsek : Değişik bir format türkiyede ilk.. Ve türk halkı Action'u sevdğinden Raitinglerde Kanal D nin yüzünü güldürüyor.. Ben de takip ediyorum Bence tek sorun Kriminal başkanı bir kadın var anlatıcı onun dışında başka biri daha var ikisinden biri gitmeli çünkü Seyirci odaklanma sorunu yaşıyo yakınlaşamıyo olaylara İkisinden biri giderse daha çok tutulur.. -
Dizi seyretmeye vaktim olmuyor. Açıkçası tek bölüm CSI denen diziyi izlemiş değilim. Fakat bu konuda haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Kanıt aşağılanacak kalitede bir dizi değil. İlk bölümü tesadüfen dikkatimi çekti. O günden bugüne seyrediyorum. Gayette güzel gidiyor. Olaylar Türkiye şartlarına göre anlatılıyor. Jacklerin, Monicaların olduğu yabancı memleketlerde geçen uzay çağı kriminal araç gereçlerinin olduğu dizilerden hoşlanıyorsanız sizin bileceğiniz iş. md5lerin 10 snde kırıldığı, milyonlarca parmak izinin, resmin çat diye karşınıza geldiği filmler...Fakat kanıt kesinlikle küçümsenecek bir dizi değil. Bu konsepti Türkiye'ye uydurmaları çakma olduğu anlamına gelmez. O zaman bütün aşk filmleri, aksiyon filmleri birbirinden çakma. Yüzbinlerce birbirine benzeyen film bulabilirsiniz. Cinayetler ve kriminoloji konuları CSI'ın üzerine zimmetli değil.
Diğer konu evet kusursuz cinayet yoktur. Mutlaka iz bırakır. Ama orayı inceleyen her polis yeterince zeki, alakalı ve teknik ekipmana sahip olmayabilir. Elbette ardında bıraktığın bir kanıt vardır veya bir açık vardır. Bulunma ihtimalin düşük olabilir. Fakat sıfır değildir. Olayın üzerine gidecek adamlar ancak filmlerde olur. Kimse İstanbul gibi bir şehirde ölen adamı sallamaz. Hergün kaç cinayet işleniyor? -
Uyarlama diziler artık bıkkınlık verdi. Sahteleri asıllarını yaşatır. Ama kopyacılık sanat içinde de vardır. Fakat bu kopyacılık belli bir süre sonra özgünlüğü getirmek zorundadır. Ben hala özgünlüğümüzü yakalayamamıza kızıyorum. Bize özgünlük diye dayatılan şeyler, bir ara sırlar dünyası ve onlarca benzeri, köylü komedi dizileri, ağanın konağına gelin olan asıl kızın başından geçenler vs. Adam akıllı yapım görmek gerçekten çok zor. Bakarsanız televizyona uyarlama olan bütün dizilerin hitleri de gayet yerinde. Kavak Yelleri, Doktorlar, Küçük Sırlar, Kanıt vb. Birde kitapların diziye uyarlanıp piç edilmesi var ki, söyleyecek kelime bulamıyorum. Henüz bir rus klasiğinin dizi olarak çekildiğini görmedim dünya üzerinde, inşAllah'ta görmem.
-
İşte hacı ona bakarsanız hepsi birbirinden çakma. Dünya'da ortak miras var ve herşey bunun üzerine şekilleniyor. Ona bakarsanız
Karayip korsanları, korsan filmlerinin çakması. (Korsan filmleri yok mu? Dolu)
Yüzüklerin Efendisi, ortaçağ filmlerinin çakması (Orclar, elfler, büyücüler binlerce kez ele alındı)
Harry Potter (Cadılık, büyücülük vs her yerden çarpma)vs vs vs
Baktığınız zaman kanıt ın konusu da genel kalıyor. Bir cinayet üzerine polisler araştırma yapıyor. Genel bir konu. Csi'dan kopyalanmış bölümler olur. Senaryodan alıntılar yaparlar eyvallah çakma denir. Ama bu haksızlık oluyor.
-
Yanlış anladın beni. Diziden birebir çakma olmasına karşıyım ben. Tabi ki bir ortak miras var. Bir tane western filmi çekildi diye diğerleri çekilmeyecek ya da polisiye filmi var diye polisiye filmi çekilmesin mantığı ile hareket edersek çekilecek senaryo kalmaz ortada. Karayip Korsanları veya Yüzüklerin Efendisi bugünün teknolojisi ile çekilip olaya görsellik vs. katılmıştır. Benim söylemek istediğim, karakterlerin tipine kadar her şeyin benzer olması. Gossip Girl'de sarışın var diye Sinem Kobal'ın oynatılması, dönen olayların vs. aynı olması. Kendi yaratıcılığımızın sıfır olması beni üzen
-
Opter bunu yazdı:
-----------------------------
Yanlış anladın beni. Diziden birebir çakma olmasına karşıyım ben. Tabi ki bir ortak miras var. Bir tane western filmi çekildi diye diğerleri çekilmeyecek ya da polisiye filmi var diye polisiye filmi çekilmesin mantığı ile hareket edersek çekilecek senaryo kalmaz ortada. Karayip Korsanları veya Yüzüklerin Efendisi bugünün teknolojisi ile çekilip olaya görsellik vs. katılmıştır. Benim söylemek istediğim, karakterlerin tipine kadar her şeyin benzer olması. Gossip Girl'de sarışın var diye Sinem Kobal'ın oynatılması, dönen olayların vs. aynı olması. Kendi yaratıcılığımızın sıfır olması beni üzen
-----------------------------O konuda hak veriyorum. Küçük sırlarda karakterleri benzetmiş olabilirler veya senaryodan arak yerler olabilir. O zaman çakmasıdır elbette. Fakat Kanıt için böyle öne sürülecek birşey bilmiyorum. Sadece konusu benziyor. Neyse. Şahsen bu konuları yerli bir diziden izleyince daha çok zevk alırım. Sonuçta Türk karakterler ve suçlarda bizim ülkemize uygun suçlar. Kullandıkları araç gereçte bugün Türk polisinin kullandığı şeyler. Mesela biri uzay çağına ait alet çıkartıp çevrede kanıt aramıyor. Ya da orada sorgulanan kişiler John, Jane değil. Mekanlar Manhattan, Broadway değil. Bildiğimiz gördüğümüz mekanlar. Daha sıcak bir havası var. Bence. Tabi herkesin tercihi kendine. Tek karşı çıktığım konu Kanıt'ın sorgusuz sualsiz aşağılanması.
-
Ben ilk mesajımda belirttim zaten kanıt'ı izlemediğimi ve sen öneriyorsan bakacağımı söyledim. Kanıt'ı da yermedim söylediklerimde. Sadece dizilerin genel uyarlamalarından bahsettim. Dediğin doğru ama kaliteli bir yapım oluşturulmuşsa kendi yaşantından, kendi ülkende yaşanabilecek olan şeyleri görmek ve izlemek daha keyifli olur.
-
Opter bunu yazdı:
-----------------------------
Ben ilk mesajımda belirttim zaten kanıt'ı izlemediğimi ve sen öneriyorsan bakacağımı söyledim. Kanıt'ı da yermedim söylediklerimde. Sadece dizilerin genel uyarlamalarından bahsettim. Dediğin doğru ama kaliteli bir yapım oluşturulmuşsa kendi yaşantından, kendi ülkende yaşanabilecek olan şeyleri görmek ve izlemek daha keyifli olur.
-----------------------------Yok ben sana yönelik demedim. Genel manada konuştum. Diğer mesajlarda yerenler de oldu. Sadece bunu hak etmediğini belirtmek istedim.
-
Çok kaliteli tartışıyorsunuz sbaha kadar konuyu takip edebilirim :)
-
Tamam o halde sorun yok :)