Kenan Evren Öldü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maldonado
    Maldonado's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2010
    Erkek

    Allah rahmet eylemesin ...

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    "Türk halkı sıçtı, Kenan Evren sıvadı" aslında olayların özeti denilebilir. Tuvalet temizlemek kolay iş değil ve kirli sular masum insanların da üzerine sıçramış olabilir, bugüne kadar bu bokun kokusu hala ülkenin üzerinde kalmış olabilir ama ülke o dağ kadar boka batmış halindeyken sıvayarak temizlemek de başarı sayılır. Amerika'nın olayların bastırılmasında bir rolü varsa, ülkeyi Amerika'nın kucağından kaldırıp Sovyetlerin kucağına oturtmaya çalışan devrimcilik oynayanlar sebebiyledir. Amerika'yı musallat edenler de onun bunun karısıyla yatan, metreslerinin sayısı bilinmeyen, her türlü haltı yemiş ama arapça ezan sebebiyle pek bir müslüman sayılan zat-ı muhterem ve onun ekürisidir. Kimse durduk yere oynak siyasiler dururken asker kökenli Kenan gibilere kalmaz. 

    Sokakta gece gündüz birbirini boğazlayan ve sebebini Kenan olarak görüp kendi iradesinin olmadığını düşünen kitle bir bakıma haklıdır. Zira Tayyar gibilerin laflarına kanıp adalet sistemini  "Yetmez ama Evet" şeklinde teslim etmek gerçekten de ortada bir akıl olmadığını gösterir. Ancak kimse kimseye birbirini zorla boğazlatmadığından kimse sütten çıkmış ak kaşık da değildir.

    Kenan Evren, daha çok haylaz öğrencilerin olduğu bir okulun psikopat müdürüne benziyor. Etrafı kırıp döken, birbirlerini döven, zarar veren öğrencileri toplayıp sıra dayağından geçiren birisi. Bu öğrencilerin kimisi yüzünde hala dayağın izlerini taşıyor olabilir, kimisi tasdiknamesini almış olabilir. Hatta normalde haylaz olmayan ama ufak şımarıklıklar yapayım derken öbür haylaz öğrenciler sebebiyle müdürün hıncını çıkardığı kişiler de olabilir ama bu onların suçlu olmadığını göstermez. İşin acı tarafı ise buradaki haylaz liseliler örneğindeki liselilerin henüz reşit olmamasıdır. (Ha gerçekte o dönem olaylara karışan liseliler de olmuştur ayrı konu) Ama bu olayların bayrak tutanları 18 yaş ile üzeridir ve bunların yaptıkları haylazlığın boyutu insan hayatına mal olacak kadar çizmeyi aşmıştır.

    Sokakta silahlı çatışmaların yaşandığı, devrimcilik oynanan, siyasi görüşü sebebiyle insanların öldürüldüğü, üniversitelerin üniversitelikten çıktığı, zorla banka kullandırılıyormuşçasına bankaların kötü ilan edilip soyulduğu ve bu hırsızlığın kamulaştırma zırvasıyla savunulduğu bir dönem kulağa fazlasıyla korkunç geliyor. İşin kötü yanı da, herkesin işine geldiği kadarıyla hırsızlığa göz yumması ve yanlışı yanlışla kapatması.

    Tamam Kenan Evren suçluydu. Önemli hataları oldu. Ama bugün görseniz terörist diyeceğiniz adamları da baş tacı etmeyin arkadaş. Bu adamın günah keçisi ilan edilmesi, Veli Göçer'in  17 Ağustos'ta 20 bin kişinin ölümünden sorumlu tutulmasından farksız. Binası yüzlerce kişiye mezar olmuş sayısız kişi varken, bunlardan hesap sorulacağına bir figürün seçilip taşlanması ne kadar mantıklı? Üstüne depremden en çok zarar gören illerden birisi olan Yalova'nın halkının binası aynı şekilde insanlara mezar olan bir şahsı hali vaktiyle başkan diye kendilerine seçmesi bu halkın mantıksızlığının ne kadar öteye gidebileceğini gösteriyor. Kenan Evren olayı da bunun bir benzeri olsa da, en azından kendisinin kanlı günleri durdurma konusunda katkısı olmuştur. Her şeyin rezil olduğu şu ülkede hayat zaten onlarca problemle uğraştırırken bir de burası Küba Muz Cumhuriyeti gibiymiş gibi devrimcilik oynayarak ülkeyi Rusların kucağına oturtmaya çalışan dhkpc kılıklılar sebebiyle hayatımızdan da olmayalım. Kerametin o ve benzeri devletlerde olmadığı kesin. Kerametin Amerikan mandası olmadığı da kesin. Atatürk hiçbirine yüz vermezken el birliğiyle içine sıçıldı ülkenin. 

    anonim6918524 tarafından 10/May/15 19:57 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Kenan ve Tayyip arasında fark göremiyorum, özgürlükler konusunda aynılar. Bir insan ne kadar kötü olursa olsun öldükten sonra arkasından küfür etmeyi doğru bulmuyorum fakat konu evren olunca onun ben ta ... diyesim geliyor. Yine de Allahın işine karışılmaz küfre girmeyelim.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2010
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

    Kenan ve Tayyip arasında fark göremiyorum, özgürlükler konusunda aynılar. Bir insan ne kadar kötü olursa olsun öldükten sonra arkasından küfür etmeyi doğru bulmuyorum fakat konu evren olunca onun ben ta ... diyesim geliyor. Yine de Allahın işine karışılmaz küfre girmeyelim.

    Yok artık 😀


    Digital Marketing Manager / Health Tourism
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    af buyurun cahilliğime verin 12 eylül olmasaydı ne olurdu mevcut sistemin(dış etkenler veya içimizdeki devlet yönetmekten aciz devlet adamlarının) oluşturduğu anarji yozlaşma kutuplaşma nasıl bertaraf edilebilirdi? Kenan Evren'i savunmuyorum ancak bu anarşi düzeninin temizlenmesi için pire için yorgan yakılır mıydı? bence yakılırdı kontrolsüz anarşi ancak kontrollü anarşi ile temizlenirdi ve öyle oldu suçlu aranacaksa sadece Kenan Evren olmamalı 12 eylül öncesi tüm devlet kademesi suçludur.Suçlunun kim veya kimler olduğunu görmek çok zor olmamalı mevcut devlet sistemi içerisinde bulunan benim bilip tanıdığım tek dürüst vatansever oılan merhum Bülent ECEVİT'e suikast düzenleyen ABD ,gazete ilanları ile istifa isteyen TÜSİAD,her daim dış etkenlerin çok kolay etkisine giren sözde solcular(sözde solcudan kastım solculuk adı altında rus sempatizanlığı yapan,halkların kardeşliği safsatasını dilinden düşürmeyip Türk düşmanlığı yapan kesim) ve sözde ülkücüler(sözde ülkücüden kastım ülkücülük ile türkçülüğü karıştıran milliyetçilik taslayıp ümmetçilik yapan kesim)..

    Tüm ceza bir kişiye kalmamalı... Tanrı devletin ve Türk milletinin üzerinde oyun oynayan herkesin cezasını versin 

     

    editt: bu sistemin içinde piyon olup öldürülenlere üzülmüyorum Tanrı sonuçta akıl vermiş piyon olmayı tercih eden herkes piyon gibi anılmalı şah gibi vezir gibi değil !!

     

    beyaban tarafından 10/May/15 19:05 tarihinde düzenlenmiştir

    Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    Ateşi bol olsun

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2010
    Erkek

    12 eylül öncesi dönemle ilgili belgesel, makale vs. önerisi olan var mı _? bence 97 yaşına kadar çoktan ölmesi gereken biriydi bu şekilde değil

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Ölmüşün arkasından sadece Allah rahmet eylesin denir.

    Varsa güzel şekilde anılır, yoksa bişey denmez.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2009
    Erkek

    En faydali icraati deniz gezmis olmustur . Atesi bol olsun insallah


    Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo
    griffin bunu yazdı

    En faydali icraati deniz gezmis olmustur . Atesi bol olsun insallah

    Allah aşkına "ne amerika ne rusya yaşasın tam bağımsız Türkiye" gibi sloganları olan bir insana nasıl böyle düşman olunabiliyor? Deniz Gezmişi ihanetle suçlayabileceğin tek alan Marksist Leninist ideolojinin halkların kaderini tayin hakkıdırı savunması. Ne şimdi bu KGB ajanı mıydı Deniz? Ulusalcı diyebileceğimiz bir insan , düşman olduğun insan kaypakkaya falan olsa anlarım derdini. Günümüzdeki ırkçılığa gerek yok Türk kürt kardeştir diyen insanlardan farkı ne?

    KizilS tarafından 11/May/15 00:45 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 16181 Toplam Mesaj: 134