folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kişisel Güvenlik

Kişisel Güvenlik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Müridler, en caydırıcı silahlar konusundan sonra aklıma geldi. 

Ben fiziki olarak çok iri-güçlü biri değilim. Şu an herhangi bir durum da kendimi savunabileceğimi sanmıyorum.

Sabahın 7 sinde, gecenin 12 sinde bisiklet sürdüğüm oluyor, İstanbul da bu çok tehlikeli, her an her türlü insan karşına çıkabiliyor, yolun kenarından önüne atlayıp durdurmaya çalışabiliyor. Yada bazı şöförler, göz göre göre üzerime doğru araç sürebiliyor.

Ve sınav zamanları okuldan gece 12-1 gibi döndüğüm oluyor ve çevre de aşırı derece de tenha oluyor. 

Bu sebeple kendimi korumayı öğrenmek istiyorum, neler yapabilirim sizce ? Fiyat olarak öğrenci bütçesini sarsmayacak bir eğitime katılmak istiyorum. Ciddi bir şekil de devam edip öğrenmek istiyorum. İstanbul Avrupa yakasında, Taksim metrosunun herhangi bir durağına yürüme mesafesinde, ne tür eğitimler önerebilirsiniz ? 

Yani Jason Bourne gibi dövüşmek gibi bir amacım yok, sadece herhangi bir yerde karşılaşabileceği 2-3 sokak serserisine karşı kendimi koruyabilmek istiyorum. Bıçak vs. de taşırım ancak kullanamadıktan sonra bir anlamı yok. Cebimde bıçak olsa ve 2 eleman yolumu kesip bıçak çekip cüzdanı istese, hiç düşünmeden veririm mecburen.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

kenyalılar gibi koşman lazım

kendini en rahata kaçarak koruyabilirsin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

3 kişiye karşı kendini koruyabilmekten bahsediyorsun hocam, öyle 1 ay kick boksa gidip olacak şey değil ki bu. Yıllarca devam etmen lazım.

Peroksit yok bari ben söyleyeyim uzayan jop al :P Değdirmesi bile fena acıtır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Muay-Thai hatta boks bile seni her türlü korur.

Fakat elinde bıçak olan birisi için Muay-Thai yetmeyebilir.

Ben bu ara Systema'ya bakıyorum (Spetsnaz'ın eğitimini gördüğü dövüş sanatı bıçaktan kaçmaya kadar öğretiyor)

Son olarak bence göz yaşartıcı sprey veya teleskobik jop gibi ürünler daha çok işine yarayabilir.

Edit: Systema kroşe aparkat gibi belli kurallara dayanmıyor. Daha çok refleksiv bir savunma sanatı. Etkisiz hale getirmeye dayalı

Şurda bir sparring videosu var.

http://www.youtube.com/watch?v=bS3-1SGM6t4

angelofhope tarafından 11/Oca/14 22:44 tarihinde düzenlenmiştir

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

En guzel yolu run lola run.

Biri emaneti cikartip saplar hic biseye benzemez hocam.

Bibergazi al yanina yada en temizi.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Biber gazı her daim var yanımda, bisiklet sürerken hatta 2 şişe taşıyorum, biri çantada cüzdanın altında, biri formanın arka cebinde. 

Ama bıçak karşısında etkili olur mu ? Yani karşında ki kişiyle aranda 1 metre olsa, biber gazını çıkarıp, fıs fıs ucuna karşı tarafa denk getirip sıkana kadar bıçak çok daha hızlı hareket eder. Ve bir de ilk defa böyle bir durum ile karşılaşmanın verdiği korku-şaşkınlık olacak.

Kaçma konusunda haklısınız, fırsatım olursa kaçarım zaten, ama kaçamazsam ? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Hocam self-defence kasman lazim. Taekwondo onerebilirim bu konuda ama self-defence siyah kusaktan sonra gosterilir. Bu da bir sene demek. 

Taekwondo da 3 bicakli kisiye karsi savunma gordum ben. Tabi bu ogrendigini sokakta pek uygulayamiyorsun :) Fakat baya etkilidir. 

Farkli spor dallari da olur ama taekwondo da hafife alinacak bi savunma sporu degil. 

ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

tırstığım zaman huseyin bolttan bile hızlı koşabilirim. o yuzden sıkıntı yok.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    zigor bunu yazdı

Biber gazı her daim var yanımda, bisiklet sürerken hatta 2 şişe taşıyorum, biri çantada cüzdanın altında, biri formanın arka cebinde. 

Ama bıçak karşısında etkili olur mu ? Yani karşında ki kişiyle aranda 1 metre olsa, biber gazını çıkarıp, fıs fıs ucuna karşı tarafa denk getirip sıkana kadar bıçak çok daha hızlı hareket eder. Ve bir de ilk defa böyle bir durum ile karşılaşmanın verdiği korku-şaşkınlık olacak.

Kaçma konusunda haklısınız, fırsatım olursa kaçarım zaten, ama kaçamazsam ? 

Kisa surede bicaga karsi egitim zor hocam.

Ya topuk yapacan, yada smit wesson 500 sundan bi tane alacan.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Şu biber gazını internette güvenilir nerden alabilirim. Bunlarda dikkat edilmesi gereken birşey var mı? Arabaya filan koyak ne olur ne olmaz :D

Bende çelimsiz birşeyimdir. En mantıklısı gazı sıkıp, yasak bölgeye vurup, dalıp en son polisi aramak. 

kadirozdemir tarafından 12/Oca/14 00:04 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

biber gazı azrail olsa karşında pert yani ;)

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
Toplam Hit: 1495 Toplam Mesaj: 20