Komünist Atatürkçüler
-
Ben yıllardır özellikle son 5 yıldır haretle ve hayranlıkla bakıyorum.
Atatürk değilmidir "nerde bir komünist görseniz ezin başını"
Nerede bir komünist görsem Atatürkçü olmuş. Atatürkçüler kardeş kardeş yaşıyorlar maşallah.
Biri komünist, biri cumhuriyetçi vs vs Adamlar mevlana gibi ne olursan gel diyorlar sanki.
Bu benim kişisel gözlemimdir. Kimse Atatürke veya Atatürkçülüğe laf attın demesin, kafamın da tasını attırmasın
Fakat Ben Gerçek Atatürkçüleri anlamıyorum ve hayranlıkla bakıyorum.
Şuanda Atatürkçüyüm diye geçinenlerin %90'ı daha Atatürk'ü tanımıyor ama lafa geldimi mangalda kül bırakmıyor.
son olarak Atatürkçü komünistlere kafam girsin
-
Ee sonuç?
-
herkes bir şeylerin arkasına saklanma çabasında. Atatürkçi arkasında gayri meşru işlerini devam ettirenler tanıyorum. Yani özetle yapmak isteyipte tek başına yapamadıklarını birilerinin arkasına sığınıp yapıyorlar. Kendi içlerinde Atatürk'e küfredip olaya üçüncü tekil şahıs girince madalyon ters çevriliyor. Neyse bu konular derin mevzular işin ustaları yorumlar nasıl olsa.
Dip Not: Yukarıdaki yazımda hiç bir tarafın arkasında değilim sadece görüşümü söyledim eğer kişilik görüşlerinizi incitecek sözler sarf ettiysem affola.
-
niye boyle cahilce yorum yaziyosun yok kominist ataturkculere kafam girsin.isteyen istedigini dusunur sen bunlari tezlerinle curutebileceksen curut yok bunu beceremiyosan kufur etmekte serbestsin insan dilinin yetmedigi yerde kufru basar diye biliyorum.Ayrica kominist ataturkcu diye bisey olmaz birbirlerine zit degiller ancak yakinda degiller.Arada cok farklar var mutlaka ancak nasilki silahli devrim isteyenlerin oportunusti yada rasyonalist fikri savunani oluyorsa komunistinde ataturk sempatisi olabilir.boyle buyuk bir lidere nasil sempati duymasin.ataturkculerde komunismin yada sosyalizmin dogasini sevmis yada sempatiduyyoyor olabilirler.ama boyle yorum olmaz yok kafam girsin yok su bu girsin v.s
-
st_anger_07 bunu yazdı:
-----------------------------
niye boyle cahilce yorum yaziyosun yok kominist ataturkculere kafam girsin.isteyen istedigini dusunur sen bunlari tezlerinle curutebileceksen curut yok bunu beceremiyosan kufur etmekte serbestsin insan dilinin yetmedigi yerde kufru basar diye biliyorum.Ayrica kominist ataturkcu diye bisey olmaz birbirlerine zit degiller ancak yakinda degiller.Arada cok farklar var mutlaka ancak nasilki silahli devrim isteyenlerin oportunusti yada rasyonalist fikri savunani oluyorsa komunistinde ataturk sempatisi olabilir.boyle buyuk bir lidere nasil sempati duymasin.ataturkculerde komunismin yada sosyalizmin dogasini sevmis yada sempatiduyyoyor olabilirler.ama boyle yorum olmaz yok kafam girsin yok su bu girsin v.s
-----------------------------Hala zıt değiller diyorsunuz, Atatrükün lafı size birşey ifade etmiyormu.
Ben başka forumda okumuştum 1 yıl önce "yeni akın başlıyor, Kominist Atatürkçüler Birliği" gibi birşeydi.
Küfüre gelince Atatürk'ün bu sözünü bilerek gidene ancak o küfür edilir. yok eğer bilmiyorsada yine o küfür edilir. Bilmediğin Kişinin gurubunda ne işin var be o.ç. denilir.
Ben küfür eden biri değilim normalde. Sadece burada dünden ebri etmeye başladım. Hakkedenin hakkını vereceksin.
Niye böle bir başlık açtığımada gelince. Daha Atatürkçüler kendilerindeki pislik yumağını ayırmış değillerken gelmişler sağa sola bok atıyorlar.
İlerleyen zamanlarda size Atatürk Düşünce dernekleri hakkında da bilgi vereceğim. Buradaki bazıları bundan anlıyorlar.
Ben karşımdakinin değerlerine küfür etmem, ama bazıları benimkine etti.
Atatürk değilmidir yunan bayrağını yerden kaldıran
copy paste ;
"M.Kemal , bir atın kuyruğuna bağlanmış yerde sürünen Yunan bayrağını görünce: "Bayrağı ters taşıyabilirler ; fakat yerde süründürmesinler , bu bizim adetlerimize yakışmaz" diye haber gönderir "
bu yazıyı anlamayan Tatrükçü geçinenler Said nursiye veya başkalarına küfür ettikce Atatürkçü gençliğin ne kadar cahil olduğunu bir kez daha anlıyorum.
Daha Atatürkü bilmiyorlar Atatürkçüyüm diyorlar. kendilerine güldürüyorlar ama farkında bile dğeiller.
-
Bende senin gibi fasist kopege kafam girsin dersem hos olurmu canım kardesım =) Hea komunıst oldugum vs oldugumda yok ama once saygılı davranmayı ögrenmelisin..
Konuya gelince bunlar kisiden kisiye gore degisir cok komunist kisi gordum Ataturk'e fasist diyen kufurler eden..Cok kisi gordum gercekten yurekten Ataturkcu ve sosyaliste kacan fikirleri benimsemis.
Ayrıca Ataturk komunızm nerde gorulurse bası ezilir diye bisey tabir etmemis diyede okudum bi yerde ne kadar gercekcidir bilinemz..Hatta Bursa nutkunda(baska biseyde olabilir) hitap sekili olarak "vatanseverler, komunistler " tarzında hitapda bulunarak konusmaya baslamıs..
Kendi fikirlerime gelicek olursak Ataturk emperyalizme karsı savasmıstır..Misal komunist olan Che'de oyle savasmıstır ortak ozellikler icine girebilir.Kafatascı bi yapı izlememeleri vs..
Ayrılan ozellıkler ise ekonomik sistemdeki farklılıklar ulke duzenı vs..Daha cok farklılıklar ve ortak yon cıkabılır bi google 2 kitaba bakar..
-
Atatürk hakkında çok şey okumuş ve araştırmış biriyimdir; ve Atatürk dendi mi bende bir donukluk olur, saygımdan, sevgimden olsa gerek...
ama şu lafı gerçekten dedi mi bilmiyorum; veya araştırmalarım sonucunda es geçtim veya demedi: "nerde bir komünist görseniz ezin başını"
biri bu konuda "sağlam" bir kaynak göstererek beni aydınlatabilir mi?
-
hocam ben uzun cevap yazmayi sevmemde okumamda ancak sunu soyluyom boyle tartisma konularinda su suna kufretti bubuna kufretti yada saidi nursiciler bize yada iste ataturkculere soyle dediler bi sitede felan yani bunlar neki simdi.Ataturk basini ezin demis olabilir ancak karl marxta (kapitalin yazari) silahli mucadelenin sart oldugunu soylemistir.ancak bovlovino kardes bu fikirler 100 - 200 sene once yazildi.hersey esniyor artik kominizm gibi gecmise ait bir dusunceyi o gune gore yasamaya kalkarsak zaten halimiz harap.Son olarak soylemek istedigim sundan 10 sene once hatirliyorum kurt turk diye bisey yok hepimiz turkuz diyorduk bugun radyolarda tv lerde kurtce serbest kasetcilerde satiliyor adamlar kendilerine dergi cikariyorlar.ve biz diyoruz kurtlerle bir sorunumuz yok onlar ozgur bizim derdimiz pkk v.s demek istedigim dusunceler zamanla fark yaratabiliyor kardes
-
r3b3l bunu yazdı:
-----------------------------Bende senin gibi fasist kopege kafam girsin dersem hos olurmu canım kardesım =) Hea komunıst oldugum vs oldugumda yok ama once saygılı davranmayı ögrenmelisin..
Konuya gelince bunlar kisiden kisiye gore degisir cok komunist kisi gordum Ataturk'e fasist diyen kufurler eden..Cok kisi gordum gercekten yurekten Ataturkcu ve sosyaliste kacan fikirleri benimsemis.
Ayrıca Ataturk komunızm nerde gorulurse bası ezilir diye bisey tabir etmemis diyede okudum bi yerde ne kadar gercekcidir bilinemz..Hatta Bursa nutkunda(baska biseyde olabilir) hitap sekili olarak "vatanseverler, komunistler " tarzında hitapda bulunarak konusmaya baslamıs..
Kendi fikirlerime gelicek olursak Ataturk emperyalizme karsı savasmıstır..Misal komunist olan Che'de oyle savasmıstır ortak ozellikler icine girebilir.Kafatascı bi yapı izlememeleri vs..
Ayrılan ozellıkler ise ekonomik sistemdeki farklılıklar ulke duzenı vs..Daha cok farklılıklar ve ortak yon cıkabılır bi google 2 kitaba bakar..
-----------------------------Canım kardeşim, birincisi beni bu hale getirenler utansız Bir dolu beyinsiz silinen bir başlıkda beni çıldırttı ve onun üzerine hala saldırıyorlar. hemde o terbiyesizler benim değerlerime küfrediyor.
Dediğim gibi Atatrükçü geçiniyorlar. Atatürk karşıdakinin değerlerine hakaret etmezdi ve bize yakışmaz derdi.
Şimdi senin faşist köpeğe lafına gelince. Siz hala o ince çizgiyi anlamıyorsunuz.
Atatürkçülükle - Komünistlik bir olmaz. Atatrükde zaten şimdi yaşasaydı O Atatürkçüyüm geçinen komünistleri astırırdı.
Benim küfretmemdeki sebep, iki zıt şeyi savunan olsa olsa iki yüzlü ve çıkarcı olur. ve ben böle adama küfrederim.
Ama senin bana küfretmeye hakkın yok. değilmi. Yani benim küfretme sebebim farklı
-
aslında arkadaş haklı.ama sadece bir kısmını görüyor.türkiyede bilinçli bir politikayla 80 li yıllarda insanlar atatürkten soğutuldu.
herköşeye heykeli dikilerek söylediği herşey zorla ezberletilerek din kitaplarında bi hadis bi atatürkün sözü şeklinde kafa karıştırarak.
halbuki insan belli bir olgunluga gelip ata yı tanıyınca ozaman gerçek atatürkçü oluyor.ben ilkokulda atatürk denince aklıma ders gelirdi. şimdi tam tersi insanlar gittikçe atatürkü anlamaya başlıyor.bende lisede komünisttim.bir çok solcu gençliğinde b,ir dönem komünist olmuştur.ama şuan katıksız atatükçüyüm.
ayrıca bir kaç yıl öncesine kadar osmanlıyı yıktı dinsiz vs diye ata yı karalayan ülkücüler (şahsen tanıdığım) şinmdi son başbug atatürk diye geçiniyor.anlıyacağın sadece komünistler değil.
-
insanın kendisini bilmesi öenmlidir ve yanlıslarınıda görup evet ben yanlıs yaptım demeli evet kişilerin savundugu her kimse ise o kişey kufur etmek dogru degildir ve ben bu hatamı anladım ve artık kesinlikle sahıslara kufur ve hakeret etmenin internet ortamında cok cok anlamsız oldugunu herkesin bilemsi gereklidir
ama insanların savundukları seyleri adı her neyse ideoloji yada dusunce hakaret ve kufurlerle ifade etmesi kişilerin uzerinde bir köpegin bir insana hukmu kadar etki gösterir
not: ulkuculerın cogunlugu sahsi tanıdıgım ATATURK u bir liderdi diyip geciştiren onun yerine fatihi yavuzu örnek alan insanlar guruhudur basbugları hala alparslandır