folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kredi Kartı Asgari Ödeme Sorunu

Kredi Kartı Asgari Ödeme Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

ASgari tutarı ödedim. Ama

Sanırım şöyle bir tongaya düştüm. Ben kredi kartını aldığımda şöyle denmişti bana asgari tutar ı ödersen aylık faiz işler

ödemezsen dönem borcunun tamamına günlük faiz işler diye bilip kartı kullandım. 

Ama M.H. öyle demedi asgarinin dışında kalan miktar için her gün %2.29 faiz yediğimi söyledi.

Harbi böyle mi ?

Asgariyi ödedim de şimdi her gün giriyor mu yani ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hayır müşteri hizmetleri sana yalan söylüyor inanma abi :)

benim iki kredi kartım var birini tam öderim diğerini hep asgari öderim yaklaşık her ay mutlaka 700-800 borcum oluyor 200 yatırıyorum diğer ay yine aynı şey oluyor max 20 tl faiz geliyo hesabınnı sen yap

KaRaKuLe tarafından 31/Oca/13 22:33 tarihinde düzenlenmiştir

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Borç ne kadar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

hayır müşteri hizmetleri sana yalan söylüyor inanma abi :)

Güzel cevap,

Bunu söyleyen o sizin oralardan çıkmayan play cartcılar yani satanlar ve bazı arkadaşlardı.

edit//

borcum suan 250 tl var taksit değil ancak ben faiz yemiyor diye kalanını 15 gün sonraya ertelemiştim.

yani bu hesapta her gün 5,7 tl giriyor.

zeybekustasi tarafından 31/Oca/13 22:40 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    axess kullanıyorum dönem borcu 375 asgarisi 98 falan sanırım 200 yatirsam ay sonu ne faiz öderim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Sanırım şöyle bir tongaya düştüm. Ben kredi kartını aldığımda şöyle denmişti bana asgari tutar ı ödersen aylık faiz işler

Ama M.H. öyle demedi asgarinin dışında kalan miktar için her gün %2.29 faiz yediğimi söyledi.

Harbi böyle mi ?

aylık %2.29 dur bu oran ama 2.29 luk oranı 30 a bölerler sonra günlük uygularlar.

yani sen yanlış anlamışsın 100 liraya aylık gecikme faizi olarak 2 lira 29  kuruş faiz gelir 

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    oliWeR bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Harbi böyle mi ?

aylık %2.29 dur bu oran ama 2.29 luk oranı 30 a bölerler sonra günlük uygularlar.

yani sen yanlış anlamışsın 100 liraya aylık gecikme faizi olarak 2 lira 29  kuruş faiz gelir 

Usta peki bu günlük faiz işi ne oluyor anlamadım ki.

Kadına göre (dönem borcu- asgari tutar) üzerinden yani 250 TL üzerinden günlük 2.29 fazil işleyecek gibi bir anlam çıktı. Buda günde 5.7 tl ye tekabül ediyor.

Edit//

yani 5.7 lirayı 30 a bölüp her gün yansıtacaklar öylemi ödeyene dek.

zeybekustasi tarafından 01/Şub/13 00:01 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

iki kart var asgarilerini ödeyip duruyorum faiz maiz gelmiyor amk yada epey düsük geliyor demekki ben farketmiyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    oliWeR bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Harbi böyle mi ?

Usta peki bu günlük faiz işi ne oluyor anlamadım ki.

Kadına göre (dönem borcu- asgari tutar) üzerinden yani 250 TL üzerinden günlük 2.29 fazil işleyecek gibi bir anlam çıktı. Buda günde 5.7 tl ye tekabül ediyor.

ya kadın yanlış söylemiş yada sen yanlış anlamışsın 250 liraya günlük 5.7 tl faiz gelse ben şimdiye intahar etmiştim.

borcun 250 lira

aylık ödemen gereken faiz tutarı 5.72 tl bunu 30 ay böl günlük 0.19083333 gibi sonuç çıkıyor. yani o paraya günlük ödeyeceğin faiz tutarı 0.190 kuruş gibi bir rakam.

neden günlük faiz uygulanıyor?

son ödeme tarihi geçti sen gittin 10 gün sonra ödedin. sadece 10 günlük faiz öde diye günlük faiz işleniyor aylık faiz uygulansaydı 1 gün sonra da ödesen 1 ay sonrada ödesen aynı faizi ödemen gerekirdi.

not: oranlar asgari tutarı ödersen farklı uygulanır ödemezsen farklı uygulanır

oliWeR tarafından 01/Şub/13 00:10 tarihinde düzenlenmiştir

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Kadına aynen şunu söyledim bakın hanfendi benim 200 tl borcum var siz bana günlük 2.29 tl faiz geleceğini söylüyorsunuz, bu demek oluyorki (anlasın diye 100 dedim) 100 tl için 2 buçuk liraya yakın paramı ödeyeceğim her gün ?

Kadın: Beyfendi ben size şunu diyorum asgariyi ödeseniz bile kalan miktar üzerinden günlük %2.29 faiz işler.

Yani,

Bi o kadar etmez diyemedi. Ezberlemiş konuşuyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

yarın bigün kredi çekmen gerekirse, asgari ödeme oyununu pek yapma derim. sürekli asgariyi yatır kaç tarzı yapanlara yarın bigün kredi çekmek istediğinde sıkıntı çıkarabiliyolar.

.
Toplam Hit: 2572 Toplam Mesaj: 13