Küçük Ve Çok Cami Mi? Büyük Ve Az Cami Mi?
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------hiç cami.hatta camiler ve ezan yasaklanmalı.
ne gerek var
-----------------------------
işte amele :D -
ZoRKaYa bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
ne gerek var
işte amele :D
bu olaya bende katılabilirmiyim..+1 işde budur abi yorumun kralı :| -
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------kapil bunu yazdı:
eger amaç namaz kılmaksa hiç farketmez :)
-----------------------------Amaç sadece namaz kılmak mı? Cemaat ile namaz kılmanın insan ilişkilerinde ki faydalarına biraz kafa yormak lazım. İnsan ilişkilerinden kastım dostluk, yardımlaşma, toplumsal birliktelik ve hoşgörü, problemlerin üstesinden birlikte gelebilme. Tabi bu cemaat anlayışı ne yazık ki yitirildi denebilecek kadar az o da ayrı bir konu :)
-----------------------------amaç tabiki sadece namaz kılmak degil fakat devir öyle degiştiki aynı cemaatte saf tutan insanlar camiden cıkar cıkmaz birbirlerinin kuyusunu kazıyor...
hepsindemi böyle dersek tabiki hayır! kültürün yozlaştıramadıgı anadolumuzda cemaat kültürünün hala devam ettigi yerlerimiz var
parmakla sayılabilecek kadar azdır ama...
-
Küçükken mahalleye inşaat önlerine kumlar dökülürdü..içinde kubbeye benzeyen kabuklular vardı..bizde cami derdk onlara : ) onlarca yüzlercesini toplar kavanozların içine atar canlanacakları günü beklerdim ... ben sadece o camilerden istiyorum mümkünse.. : ))
-
heryeri cami yapalım kentin sokakları birer cami olabilir.
tepesi tek kubbe.
yüeyüeühüeye
-
orta büyüklükde olsun her mahhallede olsun
-
amele_2 bunu yazdı:
ne gerek var
Harbi amele :D
bence Büyük ve az Camii olması daha iyi ancak mesela bi yer var nüfüsu 10.000 bir yer var nüfüsu 10.000.000
yani ona göre büyük ve az camii'nin sayısı artabilir yada azaltılabilir. -
Yeterince cami yokmu ? Belkide gereğinden fazla bile var :|
Az ve büyük yapılsa daha iyi olur gibime geliyo :)
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------Yeterince cami yokmu ? Belkide gereğinden fazla bile var :|
Az ve büyük yapılsa daha iyi olur gibime geliyo :)
İstanbul'da varda köylerde vs. yerler için dedim ben onu. -
cami turistik biyer degildir..turisrtler sultan ahmete büyük oldugu için degil tarihi oldugu sanat anlayışı güzel oldugu için geliyorlar..
ozaman her şehre bi tane cami yapalım...sence yeter mi ..günümüzde camileri daha çok yaşlı insanlar kullanıyo yazık degil mi onlara??? okadar yol yürüyecekler
camiler herkesin heran ulaşabilecegi ibadet edebilecegi şekilde yapılmalı..ister büyük yapın ister küçük orası önemli degil..yetrerki insanlar cuma namazını yagmurun altında kılmasın..