Küçük Ve Çok Cami Mi? Büyük Ve Az Cami Mi?
-
tatarramazan bunu yazdı:
-----------------------------semihsenturk boyle çivileme atlamasaydın keşke çakılırsın maazallah :D
köylerdeki camilerin hemen bitişiğindeki "köy odaları" olgusunu falan düşününce şehirlerdeki az camii cok camii muhabbeti biraz beyhude bence , sadece namaz kılınacak yerlere mescid denmiyor mu secde etme mekanı.. camii ise toplanma bir araya gelme yeri falan filan...
az camii cok camii olarak değil az mescid cok mescid üzerinden gitmemiz gerekiyor
cok(yeter) sayıda kücük mescidler olması daha işlevsel olacaktır
-----------------------------bak kardeşim benim sorunum az cami çok cami değil.birileri camilerimizin kapatılmasını ve ezanlarımızın susturulmasını istiyor.Biz yüzyıllardır bu ve daha nice değerlerimizi kaybetmemek için savaşmadık mı?
-
hoca birileri istiyor olabilir ama amele_2 onlardan değil , o yuzden dedim heyecan yapıp atlama diye :)
-
semihsenturk1 bunu yazdı:
-----------------------------
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------hiç cami.hatta camiler ve ezan yasaklanmalı.
ne gerek var
-----------------------------doğru diyosun,ne gerek var hatta ayaktaki camileri de yıkalım.onların yerlerine kiliseler havralar yapalım.ondan sonra türküz diye gezeriz dimi
şerefsiz herif git amerikada yaşa o zaman
-----------------------------
lafı g..nden anlayan insanlara birer örnek -
Çok cami olmasından rahatsız mı oluyosun Emrow .BÜYÜK ve ÇOK CAMİ diyoruz
-
hiç cami :) günümüzde kimin ne olduğu belli değilken dinin organizelikten çıkıp bireyselliğe indirgenmesi gerekmekte.
yoksa din tüccarları münafıklar ajanlar vs vs bokunu çıkarırlar olayın. bugünlerde insanların yapması gereken tek şey Mevlana nın felsefesini okuyup ona uymak, Mevlana Felsefesinden kastım hoşgörü,sevgi falan değil, birçok kişi öyle tanısa da Mevlana da camiye,namaza oruca pek sıcak bakan biri değildi, eğer araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız..
-
İhtiyaca göre cami. İslam'da israfda günahdı sanırım?
-
batıyo o minareler bi taraflarınıza bi taraflarınıza
-
aslında camiler bulundukları alana göre yapılmalı çünkü yapılan camiler sabit değiştirme yada büyütme şansınız yok. ama insan oğlu büyümeye ve çoğalmaya devam ediyor.bugün bir mahallede bir camı yeterken bundan 5 sene sonra aynı camii yetmeyebilir. ama mutlaka cami olmalıdır. izmirdeki gibi bir cuma namazı kılmak için saatlerce cami aramak istemiyorum..
ne bileyim izmirde cami yokmuş :D:D:D
-
Küçük 250 Büyük 500 (: Ettiniz konunun içine kardeşim yok neymiş olmayacakmış cami yuh artık lebronn jamess kardeişm burası Türkiye eğer cami olmazsa kilise olur burayı kimse boş bırakmaz merak etmeyin siz...
-
ben bu olaya oldum olası kıl olmuşumdur. oturduğum semtte onlarca camii. var.. ve ben sabah ezanını dinlemeye bayılırım. ama biri 2 sn önce biri sora vs vs bi başlıolar hiç armonik şekilde olmuo sesler mahfoluo:)
tabi kıl olduğum mevzu bu deil. şimdi mesela ben yeşilyurtta oturuorum, 5 çakal toplanıo. yeşilyurt için camii derneği kuruolar. yeşilyurt konak a bağlı gidip belediyeden izin alıolar belediye izinin yanında bide bunlara beleş arsa verio : )
ve bu dernek civari esnaftan camii yaptırcam die topluo parayı. tabi benim yurdum insanıda ouw cami yaptırcaz cennetten arsam olcak davasına bayılıo parayı
en nihayetinde camii yaptırılıoda.. bunların gider masraflarını kim tutuo.. sor bakalım camii için para veren bakkal esnafı ali efendiye bi cuval çimento nekadar:)
iki üç çakal para kazancam davasına her yer camii doldu dolsun umrumda değil ama içlerinin boş olduğunu görünce sinirleniorum hiç bi işe yaramıolar öyle duruolar