Laptop İçin Şarjlı Modem Yapmak.. Yapmak İsteyenler Buyrun.
-
e pil şarj olunca şarjı nasıl kesiyon bu durumda. ?
-
amele_2 bunu yazdı
e pil şarj olunca şarjı nasıl kesiyon bu durumda. ?
Doyum noktasında Şarj almadan Sisteme bağlı olarak duruyor. Adaptörden Voltaj emmediği gibi, Deşarj konumada geçmiyor....Şarjı otomatik kesmemiz icab etseydi eski pilleri kullanmazdık. Yeni Piller için Şarj Kesici devre yapılırdı. Kaldıki bu yolla pile bir zararda zaten gelmiyor.
-
çizik
-
Konu güzel, çok iyi düşünülmüş.
Becerebileceğimi bilsem ve bataryam olsa denemek isterdim.
-
Daft bunu yazdı
Yapmak istediğin zaman yardımcı olurum hocam. ayrıntılı vaziyette.Edit: Modemim son derece güzel işliyor ve Adaptörünü fişten çektiğim zaman en ufak İnternette Kesilme olmuyor. 7 Saat oldu. Ne yüksek bir ısı sorunu var nede Yüksek Amper çekildiğine dair bir belirti.
ShockMan tarafından 16/Mar/13 18:21 tarihinde düzenlenmiştir -
ShockMan bunu yazdıDaft bunu yazdı
Yapmak istediğin zaman yardımcı olurum hocam. ayrıntılı vaziyette.Eyvallah hocam da batarya yok :(
Kısmetse başka zamana :)
-
ben masaüstü kullanırken modeme gücü kasadan veriyordum adaptör almamak için, acaba aynı şekilde laptop usb gücü modemi çalıştırmaz mı? voltlar farklımıdır?
-
ShockMan bunu yazdı
Arkadaşlar İllahki Laptop Bataryası kullanmanız Şart değil, 3.7 Voltluk Cep Telefonu Pillerinden aynı gaye için 3 Adet Batarya yaparak birleştirmek yoluylada Kullanabilirsiniz ...
Yada 12V. Akülerden satın alıpda kullanabilirsiniz. 25Tl fiyatı var.
perpada sıfır kuru akü 20 usd + kdv, 12v. 25 tl değil.
-
rebellisch bunu yazdı
ben masaüstü kullanırken modeme gücü kasadan veriyordum adaptör almamak için, acaba aynı şekilde laptop usb gücü modemi çalıştırmaz mı? voltlar farklımıdır?
Güzel fikir aslında..!Ama Çalıştırabilmek için araya Switch Mod Trafolardan oluşturulmuş Yükseltici devreler koymak lazım. Devreler ile Voltaj 5V. tan 12V Seviyesine yükseltilebilir, ama Laptop Anakartının Devresi bu Yük çekimini nasıl karşılar orası muamma.!
Sanırım kısa sürede Empirmeler Tahrip olacaktır. Çünkü Çok İnce hatlar ile +5V. voltaj oraya sürülmektedir.
@RETRET hocam valla iki hafta oluyor bir yerde gördüm sıfır Akü kuru aküye 25TL istedi benden. Diyarbakır Piyasasında böyle.
ShockMan tarafından 16/Mar/13 18:58 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam o yeşil şeyler laptop bataryasının kapağı açılmış hali mi? ekstradan bataryadan bir şeyi sökmemiz gerekir mi? her modem için 12v luk bir batarya veya akü uygun mudur?