folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Laptop İçin Şarjlı Modem Yapmak.. Yapmak İsteyenler Buyrun.

Laptop İçin Şarjlı Modem Yapmak.. Yapmak İsteyenler Buyrun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Peki hocam ben bir şey sorayım o halde.

Biz bu modem kablosunu kesip lehimlemek yerine, elimizdeki bataryaya şarj olması için bir kablo ile fiş ve diğer tarafında da çıkış için bir kablo ile priz yerleştirsek de UPS tarzında bir şey yapsak nasıl olur? Sonuçta bu bataryalar dizüstü bilgisayarlar üzerinde iken de aynı görevi görüyorlar :P Kapalı seyyar prizler bu iş için kullanılabilir diye düşünüyorum. Siz ne düşünürsünüz bilemem :)

Bu Laptop bataryalarının içerisinde Şarj takip ve Kontrol Devreleri vardır, Genellikle Eski Bataryalar Kullanılacağı için Bu Devreler Arızalı  olabilmektedirler..  Kutuplara direk Akım vermek sureti ile Şarj etmek ve Araya Şarj Deşarj Durumunu kontrol edecek, Röleli bir devre koymamak için Birbirine Lehimlemek en uygun yoldur. Zaten Çok yüksek güç Durumu söz konusu değil.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    3Dxsolid bunu yazdı

arkadaşlar bir ara aküden 220 yapan devre vardı . konu nerede bilen var mı ..oradan yola çıkarak aküden modem voltaj ve amperine uygun güç kaynağı yapılabilir belki

Aküyü olduğu gibi bu iş için kullanabilirsin. :)  

Voltajın yüksek oluşu zararlıdır, Burada istenen Voltaj 12V tur. O Yüzden Yüksek değil... Akülerin Amperleri yüksek olur bu ise Zararlı değildir.

Tam tersine yararlıdır, Çok daha uzun zamanlar Elektrik kesildiğinde çalışmasını sağlar.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

Bu Laptop bataryalarının içerisinde Şarj takip ve Kontrol Devreleri vardır, Genellikle Eski Bataryalar Kullanılacağı için Bu Devreler Arızalı  olabilmektedirler..  Kutuplara direk Akım vermek sureti ile Şarj etmek ve Araya Şarj Deşarj Durumunu kontrol edecek, Röleli bir devre koymamak için Birbirine Lehimlemek en uygun yoldur. Zaten Çok yüksek güç Durumu söz konusu değil.

Hocam elimde ASUS F3 dizüstü bilgisayar versiyonlarına uygun bir batarya var. Uzun zamandır kullanmadım, ne haldedir bilmiyorum. Ama en son kullandığımda hiçbir sorunu yoktu, ilk zamanki kadar performans sağlıyordu. Muhtemelen devrelerinde sorun yoktur :P

Ben farzı misal böyle bir şey yapmak istesem, direk kablo lehimi ile fiş taksam, diğer tarafından da yine kablo lehimi ile seyyar priz yerleştirsem, fiş ile priz kablosu arasında da bir kablo ile bypass yapsam aynı performansı alabilir miyim onu düşünüyorum. Yine paralel bağlantı olacak, tek farkı modemin adaptör kablosunu kesmemiş olacağım :) Ayrıca bataryanın içini açtığımız kabın üzerine fiş ve priz kablolarının çıkışı için delik delmek suretiyle kablolar ve lehimleri de gizleyebilirim diye düşünüyorum.

edit: Benim modemin güç girişi 15V imiş :) Elimdeki batarya 11.1V olduğundan ötürü benim iş yaş :)

RaNGeR tarafından 18/Mar/13 14:55 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Hocam elimde ASUS F3 dizüstü bilgisayar versiyonlarına uygun bir batarya var. Uzun zamandır kullanmadım, ne haldedir bilmiyorum. Ama en son kullandığımda hiçbir sorunu yoktu, ilk zamanki kadar performans sağlıyordu. Muhtemelen devrelerinde sorun yoktur :P

Ben farzı misal böyle bir şey yapmak istesem, direk kablo lehimi ile fiş taksam, diğer tarafından da yine kablo lehimi ile seyyar priz yerleştirsem, fiş ile priz kablosu arasında da bir kablo ile bypass yapsam aynı performansı alabilir miyim onu düşünüyorum. Yine paralel bağlantı olacak, tek farkı modemin adaptör kablosunu kesmemiş olacağım :) Ayrıca bataryanın içini açtığımız kabın üzerine fiş ve priz kablolarının çıkışı için delik delmek suretiyle kablolar ve lehimleri de gizleyebilirim diye düşünüyorum.

edit: Benim modemin güç girişi 15V imiş :) Elimdeki batarya 11.1V olduğundan ötürü benim iş yaş :)

Evet 15V olanlar için tavsiyem var. Tavsiyemden önce senin satır başındaki duruma değinecem.;

Şarj devresinde sorun yoksada kullanmanızı önermem, Çünkü Anakart ile Hem sinyalizasyon olarak hemde Yazılımsal olarak Bağlantısı vardır. Bu bağlantılar ile Uğraşmak istemez kimse ayrıca Zaten işimiz için ihtiyaçta yok. Bilgisayar kontrollü bir devre bize lazım değil.

Kabı kabloları korumak için kullanabilirsin tabiki, tercih meselesi ben attım. :)

15Volt Modemler için iki adet 12V 7Ahm. kuru Akümülatör iş görecektir. Ancak araya 2Amperlik Regüle devre koymak şartı ile, 24V. Giriş olacak, 12V. net çıkış olacak Gerilim regülatörü, yapması yarım saatlik iş. Bir Elektronikçi Arkadaşınıza Devre Şeması koyun önüne bir kaç parçadan oluşuyor Birleştirtin ve Kullanmak için Giriş ve Çıkışına Kablolar taktırıp Getirin Devrenize Bağlayın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

arkadaşlar bir sorum var bu konu ile ilgili ben elektirikten çakmam fazla :) şimdi bend bir pil var ama 10.8 v 4.8 A airties de modemim var işimi görürmu bu pil modem 12 v kullanıyor çünkü ne dersınız ?

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

Adaptörden pile giden + kablolaya diyot atmalısınız.Elektikler bittiğinde pili kendiliğinden boşaltır.

Şayet daha teferruatlı birşeyler isteyen olursa daha önce modem için ups devresini paylaşabilirim.Elektrikler gittiğinde kendiğiliğinden otomatik devreye giriyor.+12V dc ile çalışanlar için ama...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

ricin hocam merak ettigim farklı birşey var hane yukarda da bashettigim 10.8 v var işime yarar mı ?

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı

ben masaüstü kullanırken modeme gücü kasadan veriyordum adaptör almamak için, acaba aynı şekilde laptop usb gücü modemi çalıştırmaz mı? voltlar farklımıdır?

usb gücü 5v, amma velakin 12v çıkış var supply den yane usb den değilde direk supplyden çekersen laptopda çalışır ama sadece volt la olmaz bu iş kuvvetle muhtemelen supply in verebileceği akım hem pc yi hem laptopu çalıştırmaz (özel bi supply yoksa )

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DataDiver
    DataDiver's avatar
    Erkek

DSL aboneleri yardırabilir, fiber bağlantısı olanlar için olmaz. 

Niye? Çünkü fiber bağlantısı olanların site veya apartmanında. ortak bir yerde fiber-cat dönüşümü var ordaki cihazlarda da elektrik kesintisi olucak.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek

bi deneyelim çizelimde şurayı :) eyvallah abi güzel fikir

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
Toplam Hit: 7794 Toplam Mesaj: 57