Matematikle Allah In Varlığını İspatladı......
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------
Arlong bunu yazdı:
-----------------------------Prof. Dr. Heller, “kâinatın bir başlangıcı olduğuna göre, bir yaratıcısı olmalıdır ve bu yaratma eylemi uzay ve zaman dışında gerçekleşmiştir. Kâinatın yaradılış nedenini soracak olursak, matematik kurallarının nedenlerini sorgulamak zorundayız. Bunu yaptığımızda da tekrardan Allah’ın kâinatı yaratma düşüncesine varıyoruz. Asıl sor ortaya söyle çıkıyor; hiçbir şey olmamaktansa neden bir şeyler var? Bu soruyu sorduğumuzda tüm diğer nedenler gibi bir nedeni sorgulamış olmuyoruz. Tüm muhtemel nedenlerin kökünü sorgulamış oluyoruz. Bilim; insan zihninin, Allah’ın zihnini okuyabilmek için, bizim ve yaratılan şu dünyanın etrafında olup bitenleri sorgulama yolunda kolektif bir çabadır” dedi.
bu kısmı biraz daha açacak olan varmı
-----------------------------Anlayacağın, yazıyı biraz karmaşıklaştırıp "ha bak baya bilimsel konuştu demek ki Tanrı var" demeye getiriyor. Bak ben de [0,1] aralığında sonsuz sayı olduğunu amuda kalkarak söyledim ne oldu şimdi. Bıraksınlar bu işi. Baktılar diğer bilimle ispatlanamayacak bari en genel bilim olan matematikle süslü püslü yapıp yutturalım dediler. Bizim Harun Yahya'dan farkları kalmadı a.q.
Bir an için hani nerede diyesim geldi :).
-----------------------------Zaten aynı zamandada katolik bir rahipmi$. Ne bekliyorsunuzki? Madem tanrı var ,niye şeytanla iddalaşıp bizi doğru yoldan döndürebilecek mi diye dünyaya gönderip
şeytanla sidik yarıştırıyor?Tek düşünmesiyle şeytanı ortadan kaldırır.Herşey olmamıs gibi yapabilir.Amacı ne? Allah geleceğide görüyorsa yani bizim 1dk sonra örneğin
büyük bir bomba patlayıp patlaymayacağımızıda biliyordur ,neden bizim yapmamızı beklior.Oyun mu oynuyor, ki ne yapcağımızıda biliyordur. Ayrıca bilim son 100 yıldaü
okadar gelişti ki bana kalırsa 15-20 yıla kadar herşeyin cevabını bulucaklar.Her geçen saniye bilimin ve teknolojinin gelişme hızı katlanarak büyüyor.
Yani 1sn de %2 büyüyürse. 2 sn de %4 büyür. 3 sn de %8 büyüyor.... Tanrı kavramı ....... :)
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------HolySeclorum bunu yazdı:
hahaah eminim açıklamıştır..Böyle birşey ispatlanmış olsa bilim dünyası çalkalanırdı ya,de gedin :D
-----------------------------Bugünün haberi sanırım. Çalkalanıp, çalkalanmayacağı zamanla belli olur.
O eleman ödül aldıysa araştırması eskidir ve bilim çevrelerince değerlendirilmiştir.Ama okuduğum hiçbir bilimsel dergide böyle bişeyin ispatıyla alakalı bişeye rastlamadım...Önümüzdeki günlere bakalım bişey olacakmı... -
Varolan birşey ispatlanmaz ... Matematik ispatlamasaydı biz bilmiyorduk sanki !
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Swool bunu yazdı:
-----------------------------HolySeclorum bunu yazdı:
hahaah eminim açıklamıştır..Böyle birşey ispatlanmış olsa bilim dünyası çalkalanırdı ya,de gedin :D
-----------------------------Bugünün haberi sanırım. Çalkalanıp, çalkalanmayacağı zamanla belli olur.
O eleman ödül aldıysa araştırması eskidir ve bilim çevrelerince değerlendirilmiştir.Ama okuduğum hiçbir bilimsel dergide böyle bişeyin ispatıyla alakalı bişeye rastlamadım...Önümüzdeki günlere bakalım bişey olacakmı...
Kardeş bu ödül daha yeni verildi ve gazetelerin ve haber portalın çoğuna düşmüş durumda.Neyse onları zaten ileride görecez.
Ama ben sana bişeyi açıklık getireyim.
Sen dünyanın başının olmadığını ve yoktan var edilmediğini söylerken neden dünyanın sonunun bilmem kaç milyar yıl sonra olacağını düşünüyorsun.Yani yoktan var olmayan ve başı olmayan bi dünyanın nasıl olurda sonu olabilir??
Bu tezatlar içinde nasıl hala inançlarınızı koruyabiliyorsunuz??
-
Matematikte herzaman iyiydim ve sebebi buymuş.
-
z-chan gibileriyle doldu burası =) sonlarının onun gibi olmasını bekliyorum :p
-
Anlayacağın, yazıyı biraz karmaşıklaştırıp "ha bak baya bilimsel konuştu demek ki Tanrı var" demeye getiriyor. Bak ben de [0,1] aralığında sonsuz sayı olduğunu amuda kalkarak söyledim ne oldu şimdi. Bıraksınlar bu işi. Baktılar diğer bilimle ispatlanamayacak bari en genel bilim olan matematikle süslü püslü yapıp yutturalım dediler. Bizim Harun Yahya'dan farkları kalmadı a.q.
Bir an için hani nerede diyesim geldi :). Lütfen şunu hiç demeyin çok gülünç oluyorsunuz. Adam müslüman olmuş, buna karşı çıkanlar evinde yanarak kül olmuş.
-----------------------------Bence yanlış düşünüyrsun. Bir yaratıcının olduğunu şu an yaşayan en zeki insan olan Stephen Hawking dahi kabul etmiştir. Bu adamın çıkıp matematiğe bağlaması da gereksiz fakat bir Yaratıcının olduğunu bilim de kabul görmüş bulunmakta...
Saygılar..
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------zaten yazıda matematiksel herhangi birsey yok. herseyin bir yaratıcısı olur demenin neresi matematiksel, edebiyat odulu almıs olmasın bu adam?
evrenin kendi kendine olusmasının matematiksel olasılıgı 0 degildir. iman etmek icin boyle sacmalıklara luzum yok. imkansız birsey, biz Allah'ın varlıgını kanıtlayamayız. inanmayanlarda olmadıgını kanıtlayamaz. -
Hic güleceğim yoktu işte buna.
Kilise parayı nereye harcicani sasirmis heralde bu yeni yönteme baş vurmuş.
Nede olsa derin matematik denklemlerden anlayan yok bu kerizlerin kafasına bunu da önceden şartlandırılmış şekilde sokalım ki matematikle allahın varlığı kanıtlanıyor sansınlar diye düşündüler herhalde.
Şu muhteşem matematiksel çözümünü bir de biz görsek de yorum yapsak, yuvarlak lafların altına iki formul gecselerde bi tartıp düşünsek şu formül üstünde ama formulun kendisi ayrıntı tabi =) onemli olan bunun kanıtlanmış olması haydi gencler kiliseye aq...
-
bence bu adam matematikten çok felsefe ile ispatlamaya calısmıs cünkü sorduğu sorular;
Prof. Dr. Heller, “kâinatın bir başlangıcı olduğuna göre, bir yaratıcısı olmalıdır ve bu yaratma eylemi uzay ve zaman dışında gerçekleşmiştir. Kâinatın yaradılış nedenini soracak olursak, matematik kurallarının nedenlerini sorgulamak zorundayız. Bunu yaptığımızda da tekrardan Allah’ın kâinatı yaratma düşüncesine varıyoruz. Asıl sor ortaya söyle çıkıyor; hiçbir şey olmamaktansa neden bir şeyler var? Bu soruyu sorduğumuzda tüm diğer nedenler gibi bir nedeni sorgulamış olmuyoruz. Tüm muhtemel nedenlerin kökünü sorgulamış oluyoruz. Bilim; insan zihninin, Allah’ın zihnini okuyabilmek için, bizim ve yaratılan şu dünyanın etrafında olup bitenleri sorgulama yolunda kolektif bir çabadır” dedi.
şunun gibi bir söz bence matematikten çok felsefeyle arastırdığını gösteririr..