folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Milletin Gittikçe Gerizekalılaşıyor Olması

Milletin Gittikçe Gerizekalılaşıyor Olması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Bu örneklerin yanında daha çok çok fazlası var. Ancak genel olarak hepsine bir bakarsak milletin bu duruma düşmesindeki sebepleri tespit etmek zor olmayacaktır diye düşünüyorum. Zor olan konu bunun nasıl düzeltileceği. 

Öncelikle bu ülkedeki eğitim sorunu kökten sağlam bir eğitim devrimiyle çözülmeden bu gibi olayların son bulacağı sanmıyorum ve artacağı apaçık. Kişinin etrafındaki uyarıcılar ne denli kaliteliyse kişide ona göre büyüyecek gelişimini tamamlayacaktır. Ancak gelip görün ki bırakın kaliteli uyarıcıyı millet hergün saatlerce sapma sapan televizyon programlarının karşısında beyinlerini köreltmekle kalmayıp böyle ailelerin yanında yetişen çocuklarda pek farklı kişiler olmuyorlar. Zeka gelişiminde aileden sonra etkili olucak okul ve okuldaki arkadaş çevreside kalitesiz olunca ve kişi böyle kalitesizlik içinde büyüdükçe bu tablolar hep karşımıza gelecektir. 

Üniversitelerin halini hiç söylemiyorum zaten ki ne oldukları belli ve aklı başında olan herkes de hallerini görebiliyor. 

Onun dışında internet gibi bilgi kirliliği içeren bir ortam ( tabi bu söz interneti nasıl kullandığınıza bağlı, tam tersine internet çok yararlıda olabilir kullanabilene) bu gibi sahnelerin çıkmasında bir etken. 

Ayrıca üst tabana bakarsak (yöneticilere) hiçbiri o makamları haketmiyor. Milletin bu hale gelmesindeki en büyük etkenlerden biride onları yöneten kişiler. Bu yüzden demokrasiye şu noktada karşıyım.  Toplumları filozoflar, bilginler yönetmelidir. Halkın seçtikleri siyasetçiler şerefsizlik içinde, hırsları uğruna, para uğruna, koltuk uğruna milletin tüm değerlerini satmakla kalmayıp, beyinleride körleştiriyor. Her gelen kendine adam yetiştirme suretiyle eğitimle oyuncak gibi oynuyor. Halbuki eğitim bağımsız bir hal almalı. 

Bir bakkal düşünün ki bu bakkalın tüm derdi dükkana nasıl daha fazla müşteri çekerim, nasıl daha fazla para kırarım olsun. Ne kitap okusun, ne gazete okusun, eğitimsiz olsun. Kulaktan dolma bilgilerle herşeyi biliyormuş gibi her konu hakkında ahkam kessin. Kurnazlıktan başka birşey düşünmesin. Tek düşüncesi dükkanımın önüne biri park etmişmi olsun.  Daha sonra böle biri seçim geldiğinde ülkenin geleceği hakkında söz sahibi olup oy kullansın. Böyle bir örnek verdiğim için "hödö hödö" etmeyin çünkü ülke böle insanlarla dolu.  Onun bunun götünün kılı olarak oy veren kişilerle dolu( burda bir partiye yada şahsa atıfta bulunulmadı bu bir örnek) 

Amerika'ya bakalım. Adamlar eğitimde kişinin ne kimliğine ne siyasi görüşüne ne de özel bir şeyine bakıyorlar. Bilim mi icra etmek istiyorsun ? Gel o zaman . Komünist misin? Ne olduğunun önemi yok sen gel burda bilim ve fikirler özgür. Bu mantıkla ilerliyorlar.  Yöneticiler mesela ortadoğu hakkında bir karar alıncaksa arkalarında yüzlerce sosyolog oluyor fikir aldıkları. Bizimkiler gibi kendi kafalarına göre karar alıp kendilerini hem sosyolog hem mühendis hem siyasetçi zannetmiyorlar. Bunlar sadece örnek.

Milletin bir şeyler hakkında farkındalık sahibi olması , bu şekilde aptallaşmaması için fikir özgürlüğü, eğitim bağımsızlığından tutun, televizyonlarda yayınlanan programlara, medyanın gündeminde tuttuğu konulara kadar bir çok konuda köklü değişimlere gidilmesi gerekli ki bir temel oluşturulup gelecek kuşaklar en azından böyle olmasın. 

Ayrıca görüyorumki müslüman toplumların bilim yönünden gelişememesindeki en büyük etken dini ve bilimi birbirinden ayıramayıp iikisini birlikte icra etmeye bağdaştırmaya çalışmalarıdır. Hristiyanlar da eğer bir bilim adamı bir labaratuvara giriyorsa elindeki incilini kapıda bırakır inançlarından sıyrılır bilimini bu şekilde icra eder. Ancak bu inançlarından vazgeçtiği anlamına mı gelir ? Tabiki hayır! Bu mantığını ve inançlarını birbirinden ayrı tuttuğu anlamına gelir. Bizim gibi toplumlar bunu yapmayı beceremedikçe yöneticilerinde gündemlerine aldıkları basit konular arasında boğularak gideceklerdir. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

Şeyhin dediği olay Konya da çoktan başlamış gelip görmeniz lazım gençlerin halini ..

..Morali hep bozuk olan insan..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Bu konuyla ilgili değilde insanların aptallaşması hakkında şöyle diyelim

aile eğitemiyor -> öğremen eğitemiyor -> kendi bir birey oluyor ama  kendine hayrı olmuyor ->

çocuğunu eğitemiyor ->çocuk  büyüyor ->kendi çocğunu eğitemiyor. böyle gidiyor işte

herkes elini taşın altına koymalı ki düzelsin.

millet hiç kendine bakmıyor hep başlarını suçluyor (sözüm size değil)

ama çok gördüğüm birşey. mesela acele iş yaptırmya çalışan müşteriye kızdıktan sadece 5 dk sonra

başka bir esnafa gidip işimiz acil diyerek iş yaptımaya çalıştorlar.

gülermisin ağlarmısın

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yalan yada gerçek hiç değilse adamın bir fikri var ve bence bu kötü birşey değil 
    bu olayı türkiyenin geçmişine bakarak değerlendirirsek insanlarda fikir sahibi olma bakımından güzel bir ilerleme olduğunu bile görebiliriz :D
    içten içe ulaşıma para vermek istemeyen bir kısım üniversite öğrencisininde özgecanı bahane ederek beleş gidip geliyor eskiden olsa polis dayak mahkeme bir sürü zımbırtı engeller olurdu ama şimdi korku yok caydırıcılık yok
    türkiyenin geçmişini bir kaç video ile özetlemek istiyorum, bu tür absürtlükleri sabaha kadar paylaşsak yine bitmez
    yakın zamana kadar resmen milleti enayi yerine koyarcasına haberler kadın programları v.s yapılıyordu bu hala devam ediyor ama gözle görünür bir azalmada yok diyemem 

https://www.youtube.com/watch?v=59sL53K1iWE
     Sadettin Teksoy & Tarzan

https://www.youtube.com/watch?v=_wJsU2Ny2b8 

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek

Mürit akmarky nin dediklerine katılıyorum. İnsanlar zaten aptaldı ancak sosyal medya bunu bizlere kadar ulaştırmaya başladı sağolsun. Steve Jobs amcanın dediği gibi sistem sistemi doğurur.

İşi temelden ele almakta fayda var bence. Eskiden 8 yıllık eğitim zorunluydu. Okul 6-7 yaşlarında başlıyordu ve 8 yıl okuduktan sonra 14-15 yaşında oluyordu. Bundan sonra okumak istemiyorsada o yaşlarda bir ustaya verilirdi çocuk eti senin kemiği benim denilerek. Çocuk orada pişer hayatın gerçeklerini öğrenir ve herşeyden önemlisi eline meslek alırdı. Bu eski sistem.

Gelelim şimdiki sisteme

Zorunlu eğitim oldu 12 sene. Sistem zaten çocukları sapıklığa yönlendiriyor liseden sonra (sapıklık derken karı kız peşinde koşmaya başlıyor genç). Okul 5-6 yaşlarında başlıyor ve 12 sene okuyunca 17-18 yaşında oluyor. Tabiki meslek edinme, hayatı öğrenme gibi temel sorumluluklarını bu yaştan sonra alma imkanı malesef kalmıyor. Veliler zaten cahil. Sonra bu gence meslek öğretmek için üniversiteye yönlendiriyor sistem. Tabi geçmesi gereken sınavlar vs derken yaşda ilerliyor. Bir çoğu istediği mesleğin okulunu okuyamıyor ve başlıyor okuduğu okul üzerinden memur olma hayalleri. Fakat ilkokulda öğretmeni büyüyünce ne olacaksın diye sorduğunda kimse memur olmak istediğini söylemiyor. Yani rahatca oran vererek %99 gibi bir kesim ne hayal kurabiliyor ne de hayal kursa bile hayalindeki meslekte ilerleyemiyor. Sonrasında ne mi oluyor :D Ondan sonra o birey hayatla başbaşa kalınca bütün geçmişi yok olup gidiyor. Sonunda da mürit u235 in dediği gibi zekası geriliyor. Milli eğitim sistemi Türkiye şartlarına göre gerçekten milli eğitim sistemi olmadıkçada bu durumun düzelmesi bana göre pek mümkün görünmüyor.

İşin özü: FUCK THE SYSTEM

Titanyumun gücü adına!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bi gece sigara içmk için dışarı çıktım Plaza çalışanyıım yeni bina sı var denizbank ın bilen bilr  tower kule. metro girişinin orda durdum sigara içiyorum 2 tane güvenlik görevlisi geziolar gece saat 3 3:30 civarı güvenlik görevlileri bizim şirketin değil karşıda balka bir firmanın çalışanı adam geldi dedi napıosun burda dedim sigara içiyorum hayırdır hea yok ya dedi öle sordum niye burda içiosun diyo bende içip çıkacağım yakın diye buraya geldim elinde telsiz atmış kıçının ora klasik eski kafada 45 yaşlarında bir adam durdu durdu ben dedi bunu dedi bi toplantılarda dile getireyim bakam bi ben öle kaldım şimdi adama ne desem diye düşündüm :S sanırsın pezevenk 3 4 şirketin CEO su falan yaptığım bir halt olsa amenna da durmuşum orda kimseye zararımda yok. hata bendede var arka tarafta yr var sigara içmek için ama oraya gitmek için en az 10 12 dk yürümem lazım.

türkleri sosyolojik olarak incelemeye alsalar yeminle hayvan gibi malzeme çıkar. bunun dışında arkadaşın yukarıda yazdığı islamda değil sorun İnsanlarda! olması müthiş tespit abi okumuş cahil diye bir kavram bu devirde geçerli olan tek kural herkes kafasının dikine gitmeye alışmış bir fikir ortaya atın üzerine tartışma değil kavga çıkar amk. siyasetçisinden tut kundaktaki bebeye kadar kimsede suç yok ama ülke hali böle niye böle demeye hepimiizn ağzı var. Eğer İslam Doğuda bir Öğreti olarak dünyaya yayılsaydı milyarlarcası öğrenmek için akın etmeye devam ederdi. İslam Atıl brakılıyor maalesef insan odaklılığı yok edilip beyin kullanmayına düşürülecekler nerdeyse düşünce tarzının yanlışlığından kaynaklanıyor ve öğretilen şeylerin tam manasıyla değilde yüzeysel bırakılıp ilerletilmemesi ve müslümanlıkla ilerleme değilde önünü kesiyorumuş gösteriyorlar.

Living Death
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

insanlar eğitilemiyor bu kadar basit, televizyonda bilgisi olmayan insanlar bütün gün konuşuyor

tıp hakkında gıdalar hakkında spor hakkında siyaset hakkında seda sayanın programı tarzı programlardan bilgi alıyor insanlar mallıkta burada başlıyor, bu şartlar altında akıllı kültürlü kalmayı başaran insanlar genelde ailesi eğitimli olup ailesi tarafından eğitilen insanlar, benim ailem eğitimli insanlardan oluşmuyor bu yüzden üstün zekamı yine kendi çabamla muhafaza altında tutabiliyorum

yani bu şartlar altında gerizekalılaşmamayı başarabilmek için ya aileden gelen bir eğitim olması gerekiyor ya da benim gibi doğuştan üstün zekaya sahip olacak kadar şanslı olmak gerekiyor, bu iki seçenek dışında kalanlar mecburen aptallaşıyor çünkü televizyon insanları yanlış eğiterek salaklaştırmak üzerine kurulu

Lotus tarafından 21/Haz/15 01:20 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bu forumda bile cahil adamlar gördüm ben..yani burada ki adamların en azından bişiler takip eden tipler olarak belliyordum

bakın bilgisiz demiyorum.insanlar herşeyi bilmek zorunda değiller fakat cahil, çok tehlikeli.bildiğini zanneden insanlar, hiçbişi bilmeyenlerden daha tehlikeli.bilgisiz adama bişiler öğretebilirsin ama cahile öğretemezsin

benimde yazdıgım şeylerde hata olabilir.insanız hata yaparız fakat öle müridler var ki, siyaha beyaz diyor adamlar ve bundan da dönmüyorlar.bazılarıysa çok çabuk aldanıp, kanıyorlar.bu tarz müridlere laf anlatmaya çalışıyordum fakat artık bıraktım.cevap yazmıyorum.çünkü o kadar salakça şeyler yazıyorlardı ki, okurken sinirleniordum. yani o kadar saçma tartışmalar vardı ki örneğin; su 100 derecede kaynar diorsun, adam dior ki yok ben parmagımı soktum 100 derece değildi dior.yada bir siyasi-ekonomik bir yanlış yapılıyor, vardır bir bildikleri diyor.

sözün özü, burada bile böle adamlar varsa, ülkeyi sen düşün.

birde bu eğitim sistemiyle, gideceğimiz tek yer din.türkiye süratle geriliyor

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı

bence insanlar zaten salaktı sadece sosyal medya gelince, farklı kesimin salakları ortaya çıktı insanlar böyle işinde uzman bile olsa insanlar inanmayı seviyor çünkü çok meşguller sabah kalkmalılar işe gitmeli bir çok sorunla uğraşmalılar... bir yandanda haklılar... çoluk çocuk var aradıkları mutluluğu bulmaları lazım artık vs. vs.

bencede sonuna kadar katılıyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Böyle konularda, insanlar çok cahil, insanlar aptal vb. genellemeleri yapanlar nedense hep kendisini bu genellemenin dışında tutuyor :P

Her "toplumun %60ı gerizekalıdır" diyen, kendisinin kalan %40lık, hatta %5'lik üstün zekalı kesimde olduğunu varsayıyor. Burada tespit sıçan müridler/mürideler olarak aynı boktan çıktık hocular, sen gerizekalı değilsen bile, o çoğunlukta mevcut potansiyelinin bir kısmını kaybettin. Yaratıcılığını öldürdün, gençliğini tabulara bıraktın. Çocukluğunda beynine bir sürü sikimsonik şey yerleşti, şu ülkeden siktir olup gitsen bile o çocukluktan kalan şeylerle yaşamaya devam edeceksin. Bak yirmi, otuz küsür yaşına gelmiş insanlar 5-10 satır yazıyı düzgün bir şekilde yazmaktan aciz. Dahası, 5-10 satır cümleyi okuyup anlayabilmekten aciz. Henüz temel okuma, yazma bilgisinden mahrum insanların nasıl bir düşünce dünyası geliştirmesini bekliyorsunuz da? Lisede 1-2 tane kompozisyon yazmaktan öteye gidemeyen bir eğitim alıyoruz. Tek ümidim internet, artık daha fazla kişi nasıl bir çukurda yaşadığımızın farkına varıyor.

Sırf şuradan bir an önce gidebilmek için üniversiteyi olabildiğince erken bitirmeye karar verdim, ne kadar erken kurtulursam kardır.

pcdoktor636 tarafından 21/Haz/15 01:37 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 5926 Toplam Mesaj: 36
yok