folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Modemi Nasıl Yakabilirim?

Modemi Nasıl Yakabilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca 220 değil 440 volt da gondersen o modeme birşey olmaz, çunku telefon kablosunda o gonderdiğin güç azalıp zararsız hale gelecektir, eger bokunu cıkartırsan da plastik eriyecek ve ustundeki kablo bandı alev alacaktır...

Ama sonuc olarak alete gönderebılecegın watt miktarını arttırmanın baska bir yolu daha var, o da akım miktarı ile oynamak, ( Tahminimce bi modem 40 volt 1 amper gibi bi enerji ile calısıyor ) Ki muhtemelen 2 - 3 ampere kadar sorun cıkarmadan calısacaktır, eger 10 amper 30 volt gibi bi akım gonderırsen o modeme, basarıya ulasabılırsın..

Gelelim asıl soruya, "Ben nerden bulurum boyle bır adaptor ?" Basit, girersin once www.google.com a adaptor nasıl yapılırmıs ogrenırsın, sonra gidersin elektrikçiye 10 - 15 milyon gibi bi yatırımla alırsın gerekli malzemeleri yaparsın adaptorunu sonra da kabloyu keser adaptoru once prize sonra kabloya baglarsın...

Onemli NOT: sayılar tamamen tahminlere dayanıp gerçekci olmayabılır, al modemını bak değerlere...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

220 Voltu verin o zaman kaç saniye dayanacak.Modeme birşey olmayacağı gibi yangın çıkma riski var.

λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:
    -----------------------------

Hoca 220 değil 440 volt da gondersen o modeme birşey olmaz, çunku telefon kablosunda o gonderdiğin güç azalıp zararsız hale gelecektir, eger bokunu cıkartırsan da plastik eriyecek ve ustundeki kablo bandı alev alacaktır...

Ama sonuc olarak alete gönderebılecegın watt miktarını arttırmanın baska bir yolu daha var, o da akım miktarı ile oynamak, ( Tahminimce bi modem 40 volt 1 amper gibi bi enerji ile calısıyor ) Ki muhtemelen 2 - 3 ampere kadar sorun cıkarmadan calısacaktır, eger 10 amper 30 volt gibi bi akım gonderırsen o modeme, basarıya ulasabılırsın..

Gelelim asıl soruya, "Ben nerden bulurum boyle bır adaptor ?" Basit, girersin once www.google.com a adaptor nasıl yapılırmıs ogrenırsın, sonra gidersin elektrikçiye 10 - 15 milyon gibi bi yatırımla alırsın gerekli malzemeleri yaparsın adaptorunu sonra da kabloyu keser adaptoru once prize sonra kabloya baglarsın...

Onemli NOT: sayılar tamamen tahminlere dayanıp gerçekci olmayabılır, al modemını bak değerlere...

pek sevgili musket

satırlarıma senin elektronik-elektrik bilgine sokayım diyerek başlamak istiyorum.

neden diye soracaksın biliyorum

10 A verebilen bir güç kaynağı kullanırsan bunun zararı olmaz ( en azından kısa vadede)

taa ki cihaz kısa devre yada benzer bir durumda daha fazla güç ihtiyacı duyana kadar.o ihtiyacı duyduğunda kendi güç kaynağı veremez sorun çıkmaz (fazla)

ilk yazdığın satırlara gelirsek.

440 V gönderirsen bırak yanmayı kömür olur.

sen bu adaptörlerin içinde ne var zannediyorsun?

220 V için çalışan Resistorlu bir devre olsa dirençler kömür olur.

yok trafo var desen adamlar trafoyu 200-250 V arası çalışacak durumda sararlar.sen fazla verirsen gerilimi düşürmez tahmin ettiğin kadar.

diyelim ki modemin içinde de bi regule devresi var. o devrede (30 V demişin) 25-40 V max arası regulasyon yapacaktır. dayadın mı 220 V'u yine cozurdar.

satırlarıma burada son verirken en içteeenn sevgilerimi ve öpücüklerimi yolluyorum :D 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

git elektrikciden bi tane adaptör al 500 woltluk ama modeme uyumlu :C sora git elektriğe tak sora yansın işte mk:C

oda olmazsa kibrit at üzerine:)

[22817//kaanabak]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

yanlış okumadıysam gerekirse modem yanınca yeni modemi kendim alırım dedin o zaman git yeni bir kablosuz modem al o bozmak istediğin modemde sana  kalsın derdim ama bu senin aklına gelmiştir eminim ve bunu yapmanı engellicek bir sorun cıkmıştır.

ben senin yerinde olsam modemin içini gizlice açardım sonra ordaki küçücük tellerden göze batmıycak yerdekilerden birkaçını keserdim.yada ben 

ayakta sıcacık kahvemi yudumlarken birisi bana carpardı ve ben yanlışlıkla kahveyi modeme dökerdim .

yada modeme overclock yap yansın :) 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    kablonun içi ucunu aç, elektrik prizlerinie sok, sen de yan, modem de yansın. :)

///______________
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inSanDeiL
    inSanDeiL's avatar
    Erkek

Shamanist bunu yazdı:
    akım geçmeyecek ne olacak?Yangın çıkar a.q. kablo erir o akımın şiddetiyle.Zil teline 220 volt verildiği nerde görülmüş.
    Aßicim ßen elektronik ßitirdim.ßilmediqin konuda yorum yapma.1 Zil teli 1000 voltu ta$ır.Ama cektqin akım önemlidir.ßu teorik olarak mumkundur.ADSL sinyali mili votl larla ölcülen 1 sinyaldir.Sen Telefon kaßlosuna 220 volt u verdiqin zaman ADSL sinyalini modem icinde regule eden devre yalan olur.Ve ßu mili saniyeler icinde qercekle$ir.Daha sonra kısa devrenin $iddetiyle modemin icindeki kartın bakır yolları erir ve kısa devre olayı ortadan kalkmı$ olur.Sonra kaldır çöpe at modemi.

SayqıLarLa..

Derken qüne$ doqdu ufku çizen kahve renqi daqLarın ardından,ve Senin ßa$ın omZumda!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    ya hoca kablolar elindeymiş ikisini bağla zaten internete bağlanmaz bip bip , meşkule atar, onlarda bozuldu sanar yenisini alır bukadar nie kasıyonki :))

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    http://www.youtube.com/watch?v=2b9YlPlJ_Xo

NesTo | same shit diffirent asshole
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    inSanDeiL bunu yazdı:

Shamanist bunu yazdı:
    akım geçmeyecek ne olacak?Yangın çıkar a.q. kablo erir o akımın şiddetiyle.Zil teline 220 volt verildiği nerde görülmüş.
    Aßicim ßen elektronik ßitirdim.ßilmediqin konuda yorum yapma.1 Zil teli 1000 voltu ta$ır.Ama cektqin akım önemlidir.ßu teorik olarak mumkundur.ADSL sinyali mili votl larla ölcülen 1 sinyaldir.Sen Telefon kaßlosuna 220 volt u verdiqin zaman ADSL sinyalini modem icinde regule eden devre yalan olur.Ve ßu mili saniyeler icinde qercekle$ir.Daha sonra kısa devrenin $iddetiyle modemin icindeki kartın bakır yolları erir ve kısa devre olayı ortadan kalkmı$ olur.Sonra kaldır çöpe at modemi.

SayqıLarLa..

Ee, devre yalan olduktan sonra akım cekmeyı ne durduracak ? Ayrıca bakır eriyinceye kadar olusan ısı plastik maddeleri eritmeyecek mi ?

----------------------------

Ayrıca sinegim the voltranım, data kablosu olarak sikik 4 damarlı bi ket5 in sadece bir damarı yeterli dogru mu ?

ADSL kablosu dediginiz bok ise 2 tane data kablosundan ibaret degil mi ?

Prizini alıp aradaki kabloyu kesip oraya ket5 baglar mısın guzel abicim ?

Elektronik hakkında cok bılgılı olmayabılırım, ama az cok elektrik tesisatcılıgı da yaptım...

Ayrıca 220 volt 1 amperlik akım gonderdıgını varsayalım,

En sikik lise ogrencısının de bildigi bi formul olan,

Ohm (Direnç) * Amper (Akım Şiddeti) = Volt

formulune bakıyoruz, sonra dusunuyoruz, elektrik gucu Volt la mı olculur acaba diye, sonra cevabımızı verıyoruz, HAYIR...

Hemen aklımıza elektrik gucu WATT ile olculur fikri gelıyor, sonra watt ın formulunu gecırıyoruz kafamızdan:

Watt = Volt * Amper

Bu denklemı, V = I*R denklemı ıle bırlestırıyoruz,

Watt = R * I^2

Gelıyor, aynı zamanda

Watt = V^2 / R

Denklemını buluyoruz, burada da R yani direncın sabit oldugunu goruyoruz... Buradan da anlıyoruz ki, yuksek akım yuksek elektriksel guc e neden olabılıyormus...

Toplam Hit: 14847 Toplam Mesaj: 46