Nargile Zararlı Mıdır?
-
Akciğer kanserine yakalanma riskini de arttırıyor.
-
Tamam abi, bu yorumları gördüm ya, artık bırak içmeyi, yanına yaklaşamam herhalde. O pezevenk arkadaşıma da hesabını sorucam. :D
-
herkesin söylediği gibi kısa ve öz cevap:
1-zararlıdır(sigaradan kat kat zararlıdır ama her allahın günü içeceğini zannetmiyorm (gerçi arkadaşım var 6 yıldır her gun 2 tane çakar sabah akşam çocuk en son içmediği tarihi biliyor (2009 haziran ayında bi gün :D)))
2-bağımlılık yapmaz (içen şahıs malsa onu bilemicem)
3- acemi adamı sağlam çarpar , normal adamıda bir miktar çarpar , içerken yanında soda yada türk kahvesi önerilir (nekadarı doğru bilemem ama baya duydum bunu) ; ayrıca uzun zamandır içen insanlardan çok duyduğum bir söz "bir nefes al , 5 nefes sohbet et "
4- bokunu çıkarmamak şartıyla iç gitsin ama öyle apaçi mekanlarında liseli zibidi tayfalarının takıldığı mekanlarda değil, özenle hazırlanan , hoş güzel temiz yerler iyidir (Çorlulu Ali Medresesi'nde içerim genelde gayette süperdir közün sıksık gelir zaten oranın havasıda ayrıdır candır), özellikle nane fenadır vazgeçilmezimdir tömbeki olayına bulaşma bile işte ozaman harbi g*te gelirsin hoca .)
-
Hocam tütün var içinde zararlı tabi ki
-
zararsız mıdır? o.O
-
bir nefesi 50 paket sigara eşdeğer ne hacı ya ne sallıyorlar bu olay tömbeki denilen herkesin içemeyeceği özel hazırlanan bi tütün için geçerli ama zararlımı tabiki zararlı yani sorulurmu bu :D
-
bak kardeşim elbette zararlıdır.hatta en az 2 3 paket sigaraya denk düşüyor.
yalnız benim cevabım bağımlılık yapmaz diyenlere.öyle bir bağımlılık yapar ki sen bile anlayamazsın.
ben yaklaşık 2 yıldır içiyorum
içme eğrim ilk yıl belki 7 8 kere iken bu yıl 30 40 defa içtim.tatilde yaklaşık 25 30 kere içtim yalnızca.eğer 2. günü nargilesiz geçirirsem 3. gün nagile isteğim çok fena oluyor.hatta ertesi gün bile isteyebiliyorum.
yalnız bağımlılığı sigaradan farklı.sigarada içmezsen başın ağırır,hastalanır gibi olur muşsun,odaklanamazsın filan nargilede ise güzel bir yemeği ister gibi içmeyi çok istiyorsun,canın çekiyor yani
-
tüm cevaplar herkesin kendi yorumu. net bişey söyleyebilecek olan yok mu?
herkesin görüşüne saygım var tabi ama bu olay sakıza dönüştü.
bilimsel olarak veya bi sağlık kuruluşu onaylı bi açıklama yapabilecek olan?
-
beyler konuya pragmatik yaklaşırsak eğer nargilede asıl bahsetmemiz gereken konu kafa yapmamasıdır.
hayır amk cigerimin anasını sik, ama bana bir yararın dokunmasın hava atmaktan başka. hani lan kırsana kafamızı amk.
ya bırak tamam bana böyle şeylerle gelmeyin ya.
vücudumuza zararlı olan herşeyin kafa yapması gerek beyler bu konuda taviz vermeyin.
patetes kızartmasına hayır. yaşasın 350 promil. yaşasın abi bu odanın kapısı nerde !
-
2 Yıl boyunca öğrenci evinde misafirlerde gelince günde 4-5 kere yaptığım bile olmuştur. Şimdi doktor olmadığım için bir açıklamaya yapamayacağım ama bariz bir zararı olduğu kesin.
Ama El Faker anasonlu elmalı bir tütün kullanıyorsanız ki ben bunu kullanıyorum çok daha zararlıdır. Ama içmenin keyfide bir o kadar güzeldir.
Not: Evinize nargile almayın. Öğrenci halimizle 3 ayda bir temizlik yapıyoruz 2. gün ev gene toz duman oluyor.