folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nargileden Anlayan Mürid Ve Mürideler (Nargile Nasıl Hazırlanır?)



Nargileden Anlayan Mürid Ve Mürideler (Nargile Nasıl Hazırlanır?)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Kasım/2010
    Erkek

    Merhaba saygı değer mürid ve müride arkadaşlar.

    başlıkta belirttigim gibi nargile nasıl hazırlanır?

    öncelikle 2 yıl önce hediye gelen nargilem var.kullanmaya fırsatım olmadı hep.artık fırsatımda var zamanımda.kullanmaya karar verdim.

    orta boy nargile.ser kısmı döküm degil.

    google amcanın arama gücüne güvenerek youtube nin videolarına bakarak hazırlamaya çalıştım.ne yaptıysam aromanın tadını ya alamadım yada çok az aldım.

    yeşil elma yada elma içmek istedim hep. al fakher aldım ( 50gr 5 tl kutulu) ki inanıyorum sahtesi oda olmadı.

    açık aroma alıyım dedim aldım oda olmadı.

    tütünüm hep yanıyor. lülenin ( toprak lüle ) içini bastırmadan aroma ile dolduruyorum ( çeli çöpünü ayırdıktan sonra) folyaya (igne ilede deldim kürdan ilede deldim çok fazla olmadan ) temas etmedigine eminim duman var ama tad yok.

    olayın neresinde hata yapıyorum?

    l_i_o_n tarafından 02/Ağu/16 16:01 tarihinde düzenlenmiştir

    Сухое говно к жопе не липнет
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Temmuz/2007
    Erkek

    tat hemen duman geldiğinde gelmeyebilir. biraz iç gene gelmiyosa bilki tütünde sıkıntı vardır. kaliteli bi tütün alırsan farkı anlarsın


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2010
    Erkek

     

    Bende ki nargilenin kitapçığında yazanlar şu şekilde;

     

    Nargilenizi nefes alır gibi çekmelisiniz.

    Nargilenizi içim esnasında çok uzun ve sık aralıklar ile çekmemelisiniz.

    Nargile şişesine soğuk su ve bir miktar buz koyabilirsiniz.

    İçim esnasında boğazda yanma, öksürme veya tıkanma olur ise kömürler birkaç dakika lüle üzerinden çekilmeli, lüle dolayısıyla tütünler kendi halinde soğutulmalıdır.Bu esnada şişe içerisindeki ağır duman marpuçdan hava üflemek suretiyle tahliye supabından boşaltılmalıdır. Bekleme zamanı sonrasında kömürler tekrar lüle üzerine konularak içime devam edilmelidir.

    Kömürleri arasıra alt üst yaparak çevirmeli, lüle üzerindeki konumlarını değiştirmelisiniz.

    İçim süresince belirli aralıklarla tahliye supabından şişe içerisindeki dumanın boşaltılması (marpuçtan üflemek şekliyle) tavsiye edilir. Marpuçtan hava üflemenize rağmen tahliye supabından hava çıkmıyor ise, tahliye supabı sağdan sola döndürülerek çözülmeli yuva içerisindeki küçük bilye ve yuvası temizlenip yeniden monte edilmelidir.

    Nargilenizin ortalama içim süresi 1,5 saattir. (Bu süre lüle haznesinin büyüklüğüne göre değişir.)

    Özellikle Kapuçino, Kahve ve Kavun aromalı tütünlerde kullanılan marpuç ile başka aromalı tütünleri içmemenizi tavsiye ederiz.

    İçtiğiniz tütünün aroma cinsine göre şişe içerisine aynı aromanın meyve özü tozundan bir miktar koyabilirsiniz.

    Tütünlerinizin orijinal ambalajının açılması durumunda hava almayacak, tütününüzü kurutmayacak kaplarda muhafaza etmelisiniz.

    Elma aromalı nargile içerken tütünün içerisine birkaç parça Nane aromalı tütün koymanızı tavsiye ederiz.

    Kapuçino ve kahve aromalı nargile içmek istediğinizde, suyun içerisine üç tatlı kaşığı süt tozu ve bir tatlı kaşığı kahve koyabilirsiniz. (kahve, süt tozlu suyun köpürmemesi için.)

    Nargilenizi havadar açık yerlerde içmenizi, rüzgarlı ortamlarda kesinlikle içmemenizi tavsiye ederiz.

    Nargilenizi sıkışık bir zaman diliminde içmemelisiniz.

    Nargilenizi hoş sohbet edebileceğiniz arkadaş gurupları ile beraber içmenizi tavsiye ederiz.

    Her içimden sonra şişe,ser ve lülenizi yıkamanızı,  ser in içerisini harbi ( fırça ) ile biraz sıvı sabun dökerek fırçalamanızı, şişe içerisinde oluşan lekeleri çıkarmak için, şişenin içerisini sıcak su ile doldurup yarım çay bardağı kireç çözücü veya çamaşır suyu ve bir miktar sıvı sabun koyarak 15 dakika bekletmenizi , daha sonra fırçalayarak yıkamanızı tavsiye ederiz.

    Haftada bir şişe bileziğindeki ve ser borusu üzerindeki vidalı kısmı  veya bunların vidalandığı yuvaları (dişleri) vazelin veya gres yağı ile hafifçe yağlamalısınız.

    Nargilenizi tok karnına içmelisiniz.

    Nargilenizi içerken beraberinde tuzlu kuruyemiş yemenizi tavsiye ederiz.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Kasım/2010
    Erkek

    ser kısmının döküm olmasının olaya bi katkısı var mı?


    Сухое говно к жопе не липнет
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    hocam ben hiç bilmiyordum hazırlamayı mürit swordfish e sordum anlattı birde nargile tütünü aldığım adama sordum detaylı bir şekilde nasıl yapılacağını anlattı şimdi çok kral nargile yapıuorum az önce hazırladım kendime  


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    marpuç adi bişi olmasın hocam ?


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Kasım/2010
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

    hocam ben hiç bilmiyordum hazırlamayı mürit swordfish e sordum anlattı birde nargile tütünü aldığım adama sordum detaylı bir şekilde nasıl yapılacağını anlattı şimdi çok kral nargile yapıuorum az önce hazırladım kendime  

    Hocam sende bana anlat bende kral bişey yapıyım:)


    Сухое говно к жопе не липнет
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Kasım/2010
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

    marpuç adi bişi olmasın hocam ?

    Bilmiyorum ki hocam hava gelmesinde vs sorun yok 


    Сухое говно к жопе не липнет
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek

    Köz kisminda bir yanlislik olmasin hocam. tütün o kadar kisa surede yaniyorsa ya cok köz koyuyurson ya da tutun yeterince islak degil. tabi normal sekilde ictigini varsayiyorum.


    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    l_i_o_n
    l_i_o_n's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Kasım/2010
    Erkek
    Efendi bunu yazdı

    Köz kisminda bir yanlislik olmasin hocam. tütün o kadar kisa surede yaniyorsa ya cok köz koyuyurson ya da tutun yeterince islak degil. tabi normal sekilde ictigini varsayiyorum.

    Hocam tütün yeterince ıslak.hatta bi video'da tütünün ıslaklıgını almak için peçeteye şerbetini çektiriyordu.aynısını yaptım bnde yine yandı.2 yada 3 parça küçük denebilecek kadar kömür koyuyorum


    Сухое говно к жопе не липнет
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    l_i_o_n bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

    marpuç adi bişi olmasın hocam ?

    Bilmiyorum ki hocam hava gelmesinde vs sorun yok 

    hocam genelde marpuç kalitesiz olunca aroma karışıyor tat gelmiyor. ayrıca köz koyarken ortasına değil de kenarlarına koymaya özen göster. ürünün fotosu yada nette linki olsa iyi olurdu kullanılan malzemelere bakabilirdik.


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
Toplam Hit: 3453 Toplam Mesaj: 55
nargile