Nargileden Anlayan Mürid Ve Mürideler (Nargile Nasıl Hazırlanır?)
-
Kreyzi bunu yazdıl_i_o_n bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
marpuç adi bişi olmasın hocam ?
Bilmiyorum ki hocam hava gelmesinde vs sorun yok
hocam genelde marpuç kalitesiz olunca aroma karışıyor tat gelmiyor. ayrıca köz koyarken ortasına değil de kenarlarına koymaya özen göster. ürünün fotosu yada nette linki olsa iyi olurdu kullanılan malzemelere bakabilirdik.
Yarın atabilirsem resim ekleyim hocam
-
Sürekli kendi nargilemi kendim yapıp içerim, sorunda yaşamam. Senin yaşadığın sorunun aklıma gelen ilk bir kaç sebebi şunlar olabilir:
- Tütününün kalitesiz veya sahte olması. Piyasada Al Fakher adıyla satılıp sahte olan bir çok ürün var. Kimi zaman sahte olup olmadığını kutusundan veya kutunun içindeki vakumlu ambalajından anlarsın, kimi zaman tiryakiysen içerken fark edersin
- Başka bir sebebide kömüründen kaynaklı olabilir. Kömürün meşe kömürü olmasına dikkat etmelisin. Tütündeki sahtekarlıklar gibi meşe kömüründe de çok numara dönmeye başladı. Bazıları 5 dakikada bitiyor, bazıları yarım saat dayanabiliyor. Bu kömürleride lülenin etrafına olacak şekilde dağıt.
- Kullandığın lülenin ebatı nedir bilmiyorum ama lüleye temas eden tütünde yanmaya sebeptir. Ayrıca folyoyuda iyice gerdirki sarkma yapıp yine tütünle temas etmesin.
Şimdilik aklıma gelen öncelikli sebepler bunlar. Benim tahminim yine ilk sebeptendir diye. Paraya kıyıp Starbuzz tütün alırsan en kıyak nargileyi içersin. Tabi yine orjinal tütün bulabilmen konusunda bol şans diliyorum. Afiyetler olsun
-
Son birkaç aydır her gün içiyorum. İyi bir nargile içicisi olarak şunlara dikkat etmeni öneririm.
**AlFakher tütünleri kullan. Orjinal olsun. Kilosu 60-90 tl arası değişiyor.
**Marpuç kaliteli ahşap ise iyi tat alırsın. Her aromayı farklı marpuç ile iç. Bazı tatlar karışınca tat kötü gelir. Örneğin elma Üzüm aroması içtiğin marpuç ile cappucino aroması içemezsin..
**Nargilenin içindeki su ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olur. Hatta soğuk suya biraz da buz koyabilirsin.
**Tütünü lüleye koyarken seyrek koymalısın. üstüne çok bastırma ki çekerken rahat çekebilesin.
**Tütün ile köz temas etmemeli. Melat köz başlıklarını kullanabilirsin. Folyo koymana gerek kalmaz. Ama kesinlikle köz tütüne temas etmesin. Sadece ısısını çeksin.
**Közler kesinlikle iyi yanmış kızarmış olmalı.
**Evde içeceğin için hindistancevizi közü kare kare olanlarından kullanmanı tavsiye ederim. Kolay yanar, uzun gider ve közden duman çıkmaz.
-
http://hizliresimupload.net/resim.php?i=5cFvkS8c.jpeg
Nargile ve kullandıgım malzemeler
-
opusdei bunu yazdı
Son birkaç aydır her gün içiyorum. İyi bir nargile içicisi olarak şunlara dikkat etmeni öneririm.
**AlFakher tütünleri kullan. Orjinal olsun. Kilosu 60-90 tl arası değişiyor.
**Marpuç kaliteli ahşap ise iyi tat alırsın. Her aromayı farklı marpuç ile iç. Bazı tatlar karışınca tat kötü gelir. Örneğin elma Üzüm aroması içtiğin marpuç ile cappucino aroması içemezsin..
**Nargilenin içindeki su ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olur. Hatta soğuk suya biraz da buz koyabilirsin.
**Tütünü lüleye koyarken seyrek koymalısın. üstüne çok bastırma ki çekerken rahat çekebilesin.
**Tütün ile köz temas etmemeli. Melat köz başlıklarını kullanabilirsin. Folyo koymana gerek kalmaz. Ama kesinlikle köz tütüne temas etmesin. Sadece ısısını çeksin.
**Közler kesinlikle iyi yanmış kızarmış olmalı.
**Evde içeceğin için hindistancevizi közü kare kare olanlarından kullanmanı tavsiye ederim. Kolay yanar, uzun gider ve közden duman çıkmaz.
Hocam bişeye takıldım ondan olabilir mi bilmiyorum.herşeyi dogru yapıyorum ama folyonun parlak yüzü yukarı bakıyor.mat yüzü aromaya bakıyor. normalde mat yüzü yukarı bakması gerekir(miş).ondan olabilir mi diye düşünüyorum
-
l_i_o_n bunu yazdı
http://hizliresimupload.net/resim.php?i=5cFvkS8c.jpeg
Nargile ve kullandıgım malzemeler
lüle kısmına folyo takıyorsun yine demi ? çünkü şu üstündeki demir zımbırtısını kullanan kafeler folyo takmıyor tütünü sikip atıyo.
-
Kreyzi bunu yazdıl_i_o_n bunu yazdı
http://hizliresimupload.net/resim.php?i=5cFvkS8c.jpeg
Nargile ve kullandıgım malzemeler
lüle kısmına folyo takıyorsun yine demi ? çünkü şu üstündeki demir zımbırtısını kullanan kafeler folyo takmıyor tütünü sikip atıyo.
Hocam folyo takıyorum folyoyu taktıktan sonra bu demiri kullanmıyorum
-
l_i_o_n bunu yazdıKreyzi bunu yazdıl_i_o_n bunu yazdı
http://hizliresimupload.net/resim.php?i=5cFvkS8c.jpeg
Nargile ve kullandıgım malzemeler
lüle kısmına folyo takıyorsun yine demi ? çünkü şu üstündeki demir zımbırtısını kullanan kafeler folyo takmıyor tütünü sikip atıyo.
Hocam folyo takıyorum folyoyu taktıktan sonra bu demiri kullanmıyorum
hocam o zaman ya marpuç yada tütün kaynaklı aroma gelmemesi.
bu marpuçun şişik kısmına su doldurulup buzluğa atılıyor sanırım o versiyondan güzel oluyor öyle. yada şekil olarak ona benziyor bilemedim.
-
Kreyzi bunu yazdıl_i_o_n bunu yazdıKreyzi bunu yazdıl_i_o_n bunu yazdı
http://hizliresimupload.net/resim.php?i=5cFvkS8c.jpeg
Nargile ve kullandıgım malzemeler
lüle kısmına folyo takıyorsun yine demi ? çünkü şu üstündeki demir zımbırtısını kullanan kafeler folyo takmıyor tütünü sikip atıyo.
Hocam folyo takıyorum folyoyu taktıktan sonra bu demiri kullanmıyorum
hocam o zaman ya marpuç yada tütün kaynaklı aroma gelmemesi.
bu marpuçun şişik kısmına su doldurulup buzluğa atılıyor sanırım o versiyondan güzel oluyor öyle. yada şekil olarak ona benziyor bilemedim.
Marpuçun o olayını bilmiyordum onuda ögrenmiş oldum:)onuda denerim hocam
-
Folyo çok ince olmasın? 2-3 kat denedin mi hiç