Ne Kadar Da Özel(Leştiril)Mişiz
-
tugra bunu yazdı:
-----------------------------cyrpt bunu yazdı:
----------------------------ekonomık kırızın ve yasanaların konusunda en ufakbır haberın olmadıgına ıddasına gırerım.... sadece sana sukadarlık bır ıp ucu vereyım abd kac yıl oncesınden ıraka gırmeye nıyetlıydı haberın varmı? ve bu planını neden gerı aldı bunuda bır arastır... bazılarının kufrettıgı onurlu bır kıslık sen ıraka gırersen bende kuzeyden gırerım dıye rest cektı.... aynı onuru kısılık butun dunya devlelerıne kafa tutark 74 harekatını yaptırd.... abd ye kafa tutacak adam degıl tuvalet kagıdı lazımdı ve dısa baglı ekonomısı olan bır ulke oldugumuz ıcınde adamlar rahatlıkla ıstedıklerı anda ekonık krız olusmasını sagladı basımza tuvalet kagıdı bagladı (bu herıflerı getırdı)... kavgaların gergınlıklerın katkısı olmadımı oldu ama en azından tuvalet kagıtlarıyla ugrasmıyor dunyaya bugunku gıbı madara olmuyorduk... bırsey bılmıyorsun ekonomıden anlamıyorsun barı konusma...
-----------------------------
bay çok bilen arkadaş
önce çok bilmişliğinle övündüğün artislik babında sorduğun soruya yanıt vereyim amerika planlarını 100 yıllık yapar ve bundan kesinlikle şaşmazz...
tanımadığın bilmediğin bir adam hakkında atıp tutma tahsilin var mı ne okuyosun okudun ?? küçümsediğin kişi uluslararası tic ve işl. okuyor senin gibilerin atıp tuttuğu konular hakkında ben sunum yapıyorum aylarca çalışıyorum deyim yerindeyse dangalaklık patavatsızlık yapma!!
benm bahsettiğim olayı algılamada bile problem var 74 e gitmiş adam ben anayasa kitabının fırlatılma olayından bahsettim senin ne anlatmaya çalıştığınla da ilgilenmiyorum
ne zaman ecevit suratına anayasa kitabını yedi develasyon oldu neden??
ülke de güvensizlik boy gösterdi yabancı sermaye (ki biz faiz e sermayeye canlı para diyoruz ekonomi kitaplarında) bu olaya tepki verdi hükümetle cumhurbaşkanı arasında ki ciddi sorunlar herşeyi alt üst eder tüm düzeni bozar vsvs burası yeri değil ekonomi bilgimi sınamak istiyosan pm at msn de devam ederiz
önce yazıları düzgün yaz sonra benm bilgilerimi yargıla tamam mı birader
-----------------------------ben ecevtıd donemındekı patlamadan bahsettım ve demeye calsıtıgım abd asla ama asla kendılerıne kFA TUTACAK ADAMLAR ıstemez ecevıt gıbı abde ta ecevıt zamanında ıraka gırecektı... okadar ıyı bılyorsan ekonmımızn dısa baglı oldugunuda bılmen lazım va dısa baglı bır ekonomıde ıds kuvvetler ıstedıklerı zamanda ekonomık kırız cıkartabıleceklerını benım sana anlatmama gerek yoktur dıye dusunuyorum.... ecevıtı nıdrmenın en kolay yolu bu guvensızlıkten yararlanarak krız cıkartarak basımıza kendı dedıklerını yaptırabıleceklerı herıfler getırmektı suanda oldugu gıbı... bunu anlatmaya calsıtım.... kusura bakma senın okudugun bolumden mezun olan arkadasalrım sadece kıtap okuyarak bır bktan haberı olmadan odun gıbı mezun oldular... sadece o bolumde okuman yeterlı degıl kendıne bırseylar katman gereklı heryerde oldugu gıbı.... ayrıca amerıka planlarını 100 yıllık yapara ve sasamaz dıyorsun abd sımıta 1905 demı ırak saldırmaya karar verdı yada butuk orta dogu planının 1900 deı olusturdu.... bazı seyler o anlık tır ( bır kac yıllık) ve yapılır... ecevtın o tepkısınden sonra basa naıl uvalet kagıtları getırebılırz dercesıne....tassılımı sormussun makıne muhendıslıgı ogrencısıyım ama nezayızkkı bolumuzle cokta alakalı olmasada ekonomı dersımeıze profun tekı gelıp agzımıza sıcıp sıcıp gıdıyor yanı senın anlayacagın bokları yıye yıye bırseyler ogrenıyoruz derlerde 10 dakıka kıtaptan temel bılgıler sonrası mulakatşlarla sunumlarla konusmalarla gecıyor ekonomı uzerıne ayrıca bılgı sahıbı olmak ıcın sadece egıtım yeterlı degıldır. merak konusudur sen belkı kapıtalı ders zorula okurken ben meraktan okudum.... umarım yeterlıdır... sımdı gelıp bana bu ekonık krızın tek sebeının o anayasa yada cumhur baskanı oldugunu soyleyıp basımızdakı abd nın tuvalet kagıdı kıvamındakı adamalrın basarılı oldugunu yada bun herıflerın otekılerden daha ıyı oldgunu soyleme... madem ekonomı hakkında okadar bılgılı ısen calan sınyallerdende haberın olmalı kı bu sınyallerden habrı olan kısıler bu herıflerı savunmaz....
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------ben ecevtıd donemındekı patlamadan bahsettım ve demeye calsıtıgım abd asla ama asla kendılerıne kFA TUTACAK ADAMLAR ıstemez ecevıt gıbı abde ta ecevıt zamanında ıraka gırecektı... okadar ıyı bılyorsan ekonmımızn dısa baglı oldugunuda bılmen lazım va dısa baglı bır ekonomıde ıds kuvvetler ıstedıklerı zamanda ekonomık kırız cıkartabıleceklerını benım sana anlatmama gerek yoktur dıye dusunuyorum.... ecevıtı nıdrmenın en kolay yolu bu guvensızlıkten yararlanarak krız cıkartarak basımıza kendı dedıklerını yaptırabıleceklerı herıfler getırmektı suanda oldugu gıbı... bunu anlatmaya calsıtım.... kusura bakma senın okudugun bolumden mezun olan arkadasalrım sadece kıtap okuyarak bır bktan haberı olmadan odun gıbı mezun oldular... sadece o bolumde okuman yeterlı degıl kendıne bırseylar katman gereklı heryerde oldugu gıbı.... ayrıca amerıka planlarını 100 yıllık yapara ve sasamaz dıyorsun abd sımıta 1905 demı ırak saldırmaya karar verdı yada butuk orta dogu planının 1900 deı olusturdu.... bazı seyler o anlık tır ( bır kac yıllık) ve yapılır... ecevtın o tepkısınden sonra basa naıl uvalet kagıtları getırebılırz dercesıne....tassılımı sormussun makıne muhendıslıgı ogrencısıyım ama nezayızkkı bolumuzle cokta alakalı olmasada ekonomı dersımeıze profun tekı gelıp agzımıza sıcıp sıcıp gıdıyor yanı senın anlayacagın bokları yıye yıye bırseyler ogrenıyoruz derlerde 10 dakıka kıtaptan temel bılgıler sonrası mulakatşlarla sunumlarla konusmalarla gecıyor ekonomı uzerıne ayrıca bılgı sahıbı olmak ıcın sadece egıtım yeterlı degıldır. merak konusudur sen belkı kapıtalı ders zorula okurken ben meraktan okudum.... umarım yeterlıdır... sımdı gelıp bana bu ekonık krızın tek sebeının o anayasa yada cumhur baskanı oldugunu soyleyıp basımızdakı abd nın tuvalet kagıdı kıvamındakı adamalrın basarılı oldugunu yada bun herıflerın otekılerden daha ıyı oldgunu soyleme... madem ekonomı hakkında okadar bılgılı ısen calan sınyallerdende haberın olmalı kı bu sınyallerden habrı olan kısıler bu herıflerı savunmaz....
-----------------------------hala daha bilgi katmadan falandan fırtızdan bahsediyosun boş konuşuyosun dolu şeyler yaz konuşalım fikir yürütelim
ben kimseyi savunmuyorum objektifim anlattığım senin anlamdığın şey anlamak istemediğin şey kim gelirse gelsin bu böyle olmak zorunda dışa bağımlı ekonomi demişsin vergilere biniyor demişsin
türkiyenin dış borcu halka sevimlilik yapıp dışarıdan borç alıp gelip burda üst geçit yapan sağlam kaldırımları söküp tekrar yaptıran halkdan vergi almayan çok cici hükümetler döneminde meydana gelmiştir..Realist olun pembe panjurlu ülke yok.. ne yani sen şimdi akp olmasaydı dış borç olmazdı vergi yükselmezdi diye mi düşünüyosun olabilirdi haklısın aynı yoldan giderlerdi dıştan borç al metro yap borç al otoban yap borç al üstgeçit yap yahu çıkar şu at gözlüğünü evet vergiler eşşek gibi ama bu kimin eşşekliği bu borcu birinin ödemesi gerek bu adam neden satıyor satıpta cebine mi indiriyor hepsini gidip faiz ödüyor hangi bilmem neyim in başı yaptı o borçları ??
şu konununda altını çizeyim ben senin kitap zoru dediğin bölümü 6. sınıfta seçtim ona göre yetiştirdim kendimi öss tercihimde 5 tercih yaptım başka bir bölüm yazmadım.. ekonomi bir hobi değildir öle business man dergileriyle olmaz çok kapsamlıdır derindir okulunu okumak tabiri caiz dir bende vosumun tamirini yapıyorum makinelerle uğraşmayı seviyorum ee ben makina mühendisimiyim ??
dışardan ne kadar öğrenebilirsin kendin söylemişsin ders olarak alıyosun ben de sosyoloji aldım ee toplum bilimcisimi oldum
hala daha patavatsızlıktan ödün vermemişsin kafanda bir insan portresi çizip adını da tuğra koymuşsun zorla okuyormuşum ders olarak okuyormuşum mal olmak lazım insanın kendi bölümünü sevmeyipte başka şeylere iç çekmesi için..
bu arada İ.T.Ü. 9. Yönetim Bilimleri Kongresi var dünyanın her tarafından prof vs gelecek ekonomi ve piyasalar üzerine 4 günlük program giriş kartları 10 ytl sertifikada dağıtacaklardır yani çok ciddi bir seminer finansbanktan sütaş a abbas güçlü den cnbc e ye kadar birçok canlı yayında katılacaktır.. Ben orda olacağım hepinizi bekleriz böylece boş boş yorum yapmaz bişeyler kaparsınız YER : istanbul maçka yerleşkesi çarşamba günü başlıyor..
gördüğün gibi gelişim sağdan soldan okumakla olmaz bu işin içinde olmakla olur.. eyw
*dipnot: uluslararası tic bölümünü işletmeyle karıştırma bu bölüm şundan 5 yıl önce yok denecek kadar az dı boğaziçinde vardı istanbul da daha mezun yok denecek kadar az mezun vermiştir mezunları odun gibi lafına gelince sana o lafı yediririm bir giripte uluslararası tic yaz da mezunların nerelerde olduğuna bi bak nelerin başında neleri yönetiyolarmış sallaaammaaa... destekli konuş
-
tugra bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------hala daha bilgi katmadan falandan fırtızdan bahsediyosun boş konuşuyosun dolu şeyler yaz konuşalım fikir yürütelim
ben kimseyi savunmuyorum objektifim anlattığım senin anlamdığın şey anlamak istemediğin şey kim gelirse gelsin bu böyle olmak zorunda dışa bağımlı ekonomi demişsin vergilere biniyor demişsin
türkiyenin dış borcu halka sevimlilik yapıp dışarıdan borç alıp gelip burda üst geçit yapan sağlam kaldırımları söküp tekrar yaptıran halkdan vergi almayan çok cici hükümetler döneminde meydana gelmiştir..Realist olun pembe panjurlu ülke yok.. ne yani sen şimdi akp olmasaydı dış borç olmazdı vergi yükselmezdi diye mi düşünüyosun olabilirdi haklısın aynı yoldan giderlerdi dıştan borç al metro yap borç al otoban yap borç al üstgeçit yap yahu çıkar şu at gözlüğünü evet vergiler eşşek gibi ama bu kimin eşşekliği bu borcu birinin ödemesi gerek bu adam neden satıyor satıpta cebine mi indiriyor hepsini gidip faiz ödüyor hangi bilmem neyim in başı yaptı o borçları ??
şu konununda altını çizeyim ben senin kitap zoru dediğin bölümü 6. sınıfta seçtim ona göre yetiştirdim kendimi öss tercihimde 5 tercih yaptım başka bir bölüm yazmadım.. ekonomi bir hobi değildir öle business man dergileriyle olmaz çok kapsamlıdır derindir okulunu okumak tabiri caiz dir bende vosumun tamirini yapıyorum makinelerle uğraşmayı seviyorum ee ben makina mühendisimiyim ??
dışardan ne kadar öğrenebilirsin kendin söylemişsin ders olarak alıyosun ben de sosyoloji aldım ee toplum bilimcisimi oldum
hala daha patavatsızlıktan ödün vermemişsin kafanda bir insan portresi çizip adını da tuğra koymuşsun zorla okuyormuşum ders olarak okuyormuşum mal olmak lazım insanın kendi bölümünü sevmeyipte başka şeylere iç çekmesi için..
bu arada İ.T.Ü. 9. Yönetim Bilimleri Kongresi var dünyanın her tarafından prof vs gelecek ekonomi ve piyasalar üzerine 4 günlük program giriş kartları 10 ytl sertifikada dağıtacaklardır yani çok ciddi bir seminer finansbanktan sütaş a abbas güçlü den cnbc e ye kadar birçok canlı yayında katılacaktır.. Ben orda olacağım hepinizi bekleriz böylece boş boş yorum yapmaz bişeyler kaparsınız YER : istanbul maçka yerleşkesi çarşamba günü başlıyor..
gördüğün gibi gelişim sağdan soldan okumakla olmaz bu işin içinde olmakla olur.. eyw
*dipnot: uluslararası tic bölümünü işletmeyle karıştırma bu bölüm şundan 5 yıl önce yok denecek kadar az dı boğaziçinde vardı istanbul da daha mezun yok denecek kadar az mezun vermiştir mezunları odun gibi lafına gelince sana o lafı yediririm bir giripte uluslararası tic yaz da mezunların nerelerde olduğuna bi bak nelerin başında neleri yönetiyolarmış sallaaammaaa... destekli konuş
-------------------------1 ben ekonımıstım dıye odda etmedım ama ekonomınden alıyorsam demek ayrı mevzudur.... sallama dedgıgın sey benım amcam ve onun arkadalarıkı aynı zamande benımde arkadasalrım olurlar (amcamla aramda 3 yas var)... ayrıca onlar olsaydı borcumuz olmazmıydı olurdu ama en azından mılletın tuvalet kagıdı gıbı gordugu kıcıyla guldugu bır durumda olmazdık... kımseyı savunmuyorsan o zaman bu herıflkerın yaptıklarını dogrulacak cumleler kurma.....
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------1 ben ekonımıstım dıye odda etmedım ama ekonomınden alıyorsam demek ayrı mevzudur.... sallama dedgıgın sey benım amcam ve onun arkadalarıkı aynı zamande benımde arkadasalrım olurlar (amcamla aramda 3 yas var)... ayrıca onlar olsaydı borcumuz olmazmıydı olurdu ama en azından mılletın tuvalet kagıdı gıbı gordugu kıcıyla guldugu bır durumda olmazdık... kımseyı savunmuyorsan o zaman bu herıflkerın yaptıklarını dogrulacak cumleler kurma.....
-----------------------------kaynağın : benım amcam ve onun arkadalarıkı aynı zamande benımde arkadasalrım olurlar..
hmm tamamdır problem çözüldü..
sana anlattığımı anlamanı şu dakika itibariyle beklemiyorum çünkü bu sohbet mahalle tartışmasına doğru gidecek zerre kadar anlatmak istediğimi anlasaydın daha seviyeli daha bilgili devam ederdik. zaten borcumuz olsun ama hala dış borç da büyüsün bana dokunmayan yılan ve polyana hükümet bin yaşasın mantığıyla olaya yaklaşmanla bitmiştir..
bu ülkeyi tuvalet kağıdı yapanlar apaçık bellidir.. senin gibiler k.. siler siler rulonun son yaprağı bitince de küfür eder ee ne demişler deveye diken insana ...ken yaraşırmış sende haklısın .. bu hükümet öyle yada böyle 6 milyar dolar borç ödemiştir siz neyin peşindesiniz ne istersiniz ben anlamadım ki yani olay hala akp diye kafaya koymuşsun ya ne farkeder akp mhp chp dsp bu işi kim yaparsa yapsın helal olsun denilecek şeyler bırak borç ödemeyi borç almayan hükümet bin yaşasın tatlı tatlı yedi bundan öncekiler bizde acı acı ...çıyoruz bunun başka yolu yok !! ne yapmalıydı yada ne yapılabilir di bunları üretelim bana göre ekonomik siyasi diplomosi tüm yolların en akıllı bileşkesi bu yöntemdir kriz tehlikesi varmış;
sen ne yaparsan yap o tehlike hep var olacak dünyada ki tüm maddelerin %60 ını amerika üretir senin borcun olsun olmasın hiç farketmez bugün tüm avrupa yusuf çekiyo amerika şu anda zirve/boom noktasında ve piyasa doygunluğu yaşıyor buda dünya ekonomisini etkileyecek faktör 4. grafiker nokta gerileme/resesyon denilen noktasıdır yani hızlı ve sert düşüş.. 2 çeyrek dönem üstüste 6 yıl boyunca ekonomi daralırsa o ekonomi resesyon a girmiştir. resesyon da 2 yılı aşkın sürerse ekonomik bunalım meydana gelir herkes nasibini alır
sen hala yok devlet dışı yok tuvalet kağıdı yok ecevit çık demiş bilmem neyle uğraş kriz tehlikesinin varlığı böyle çıkar amerika resesyon düzeyinde seyir halinde her an herşey olur .. tabi yine meydan dolar bisürü kör cahille başlarlar şöledir böledir siz yaptınız tırıssss... Bi mürid demişti bi gezegen yaklaşıyor diye heralde o da akp nin olayı diye aynen işte..
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------İyice atıp tutmuşsun be hocam sen de. Yanlışa tabii ki yanlış diyeceğim. 3+2 = 5 kadar doğrudur. Sen de öyle bir dem vurmuşsun ki hakem gibisin. Zihniyetinin ne olduğunu akla kara arasında tercih yapamayacak kadar kalmakla özetlesem, umarım bana kızmazsın.
Cevap 1) Ben özelleştirme istemiyorum nedeni çok basit, patron sınıfının bir kadehi için hiçe sayılan ölümler.
Cevap 2) Kusura bakma, borcu borçla ödeyen zihniyet yapısı ben değilim. 400 milyar dolara ulaşan borcu görmeyip hala "biz istesek imf'ye olan borcumuzu hemen öderiz" gibi bir yüzsüzlük belirtisi olabiliyor insanlarda.
Cevap 3) Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık desek yeridir. Aday oldukta oy mu verdiler (parti ismi felan bahsetmeyeceğim, boşuna sorma). Ülkede vatandaşlar oyunu "1 paket kömüre yada 1 paket şekere Avanta Kömür Partisi"ne satıyorsa buna ne denir, vermene gerek yok buna "yoksul bırak, sadaka ver" denir.
Cevap 4) 4 tane dolar milyarderinden 26 tane dolar milyardere yükseltmişiz, olan kime oldu? Sana, bana, ona. Ülkedeki eşitsizliğin günden güne arttığı şu günlerde sözümü "durmak yok yola devam" diyerek bitiriyorum.
-----------------------------şimdi tabikide yorumlarına ve düşüncelerine saygılıyım ancak kabul etmemiz gereken çok şey var . 80lerin sloganları bu gün sadece popülistlik yapan ve kişilik namına kendini bir yere oturtmak isteyenleri etkiliyor . Kabul etmeyebilirsin şuradan biliyorum falanda demeyeceğim sadece bu işlerin tam ortasından geldiğimden yazıyorum bunları neyse .
Özelleştirme istememe hakkına sahipsin ancak bunun ne yaptın sormak istiyorum ne yaptın ? Devlete bir kere çıkıpta kimse ben bu ay maaşımı almıyorum dedimi bakın devlet ayrı hükümet ayrı ben devleti savunuyorum hükümeti değil karıştırmayalım.Şimdi hocam yani gerçekci olalım bu güne kadar kimler kimlere neyi sattıdan ziyade doğru neyi yaptı önemli.Yani mesela yazmışlar yok bilmem nere dubailinin yaa o kadar saçma bişeyki yahudilerin bu ülkede satın aldığı yerlerin haddi hesabı yok ve bu bu hükümetten önce de vardı bu günde var unutulmaması gereken bir şeyde israil devleti 1948de aynı bu şekilde satın aldığı topraklar neticesinde olmuştu muhalefet edilecekse bu tarz satışlara mualefet edilmeli gerisine şu sebebi göstererek eleştiremezsiniz . Yok parton zihniyeti falan filan bu sadece 80lerde kalmış bir söylem ne yani her patron öcümü herkesin hakkınımı yiyor bu baya bi komik idda olurdu ülkemizde milyonlarca işçi var nedense bi kısmı feryad ediyor bi onlarmı akıllı bi onlarmı deli anlayamadım ?Hepsini Geçtim gerçekten soruyorum tamam karşısın ama çözüm ne para noktası yarat göster bir fikir beyan et karşıyım deyip kenara çekilmek bu kesinlikle sana yakışmaz en azından ben öyle düşünüyorum
borcu borçla ödeyen zihniyetten kastım tabiki sen değildin ancak genel dünya konjüktürüne baktığımızda realist olalım türkiyeyi bazıları dışa kapanık bi devlet yapmak istiyor ve sırf bu yüzden bu oluşumlara karşı çıkıyor bu kendi düşünceleri bu çok önemli değil her konuda ben yaparım olur diyorlar zaten şimdi 400 milyar mı borcumuz yani bir iki düşüncemize uyan gazeteciye inanıyoruzda kendi ülkemizin çocuğu başkasının değil bu ülkenin çocuğu olan adamın kardeşim aha belgesi ahada kaydı kuydu borç şu kadar diyor buna inanmıyoruz hadi bunuda salladım geç burayıda beyler tüsiad var en basitinden ee kimse kusura bakmasın oradakiler ticareti senden de bende iyi biliyor açıklamalara verdikleri cevaplar ortada burada bizi hükümet değil mualefet kandırıyor valla açıkca yazacağım kimlerin ne halt yediğini belgeleriylede bazılarına dokunacak bazıları eski mısır halkı gibi tapınmaya başladığı uygulamaları vs.leri savunacak gözü kapalı yada at gözlüğü takmış şeklinde tartışmaya girmek istemiyorum ama şunu rahatlıkla söylüyorum herkes senin üslubunda olabilse çok güzel şekilde tartışabiliriz üslübundan dolayıda teşekkür ediyorum
diğerlerine cevap vermek istemiyorum haklı olduğun noktada var haksız olduğunda kaldıki burada sidik yarışı yapmıyoruz amacımızda o değil düşünce alış verişi yazın için teşekkürler
-
tugra bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------1 ben ekonımıstım dıye odda etmedım ama ekonomınden alıyorsam demek ayrı mevzudur.... sallama dedgıgın sey benım amcam ve onun arkadalarıkı aynı zamande benımde arkadasalrım olurlar (amcamla aramda 3 yas var)... ayrıca onlar olsaydı borcumuz olmazmıydı olurdu ama en azından mılletın tuvalet kagıdı gıbı gordugu kıcıyla guldugu bır durumda olmazdık... kımseyı savunmuyorsan o zaman bu herıflkerın yaptıklarını dogrulacak cumleler kurma.....
-----------------------------kaynağın : benım amcam ve onun arkadalarıkı aynı zamande benımde arkadasalrım olurlar..
hmm tamamdır problem çözüldü..
sana anlattığımı anlamanı şu dakika itibariyle beklemiyorum çünkü bu sohbet mahalle tartışmasına doğru gidecek zerre kadar anlatmak istediğimi anlasaydın daha seviyeli daha bilgili devam ederdik. zaten borcumuz olsun ama hala dış borç da büyüsün bana dokunmayan yılan ve polyana hükümet bin yaşasın mantığıyla olaya yaklaşmanla bitmiştir..
bu ülkeyi tuvalet kağıdı yapanlar apaçık bellidir.. senin gibiler k.. siler siler rulonun son yaprağı bitince de küfür eder ee ne demişler deveye diken insana ...ken yaraşırmış sende haklısın .. bu hükümet öyle yada böyle 6 milyar dolar borç ödemiştir siz neyin peşindesiniz ne istersiniz ben anlamadım ki yani olay hala akp diye kafaya koymuşsun ya ne farkeder akp mhp chp dsp bu işi kim yaparsa yapsın helal olsun denilecek şeyler bırak borç ödemeyi borç almayan hükümet bin yaşasın tatlı tatlı yedi bundan öncekiler bizde acı acı ...çıyoruz bunun başka yolu yok !! ne yapmalıydı yada ne yapılabilir di bunları üretelim bana göre ekonomik siyasi diplomosi tüm yolların en akıllı bileşkesi bu yöntemdir kriz tehlikesi varmış;
sen ne yaparsan yap o tehlike hep var olacak dünyada ki tüm maddelerin %60 ını amerika üretir senin borcun olsun olmasın hiç farketmez bugün tüm avrupa yusuf çekiyo amerika şu anda zirve/boom noktasında ve piyasa doygunluğu yaşıyor buda dünya ekonomisini etkileyecek faktör 4. grafiker nokta gerileme/resesyon denilen noktasıdır yani hızlı ve sert düşüş.. 2 çeyrek dönem üstüste 6 yıl boyunca ekonomi daralırsa o ekonomi resesyon a girmiştir. resesyon da 2 yılı aşkın sürerse ekonomik bunalım meydana gelir herkes nasibini alır
sen hala yok devlet dışı yok tuvalet kağıdı yok ecevit çık demiş bilmem neyle uğraş kriz tehlikesinin varlığı böyle çıkar amerika resesyon düzeyinde seyir halinde her an herşey olur .. tabi yine meydan dolar bisürü kör cahille başlarlar şöledir böledir siz yaptınız tırıssss... Bi mürid demişti bi gezegen yaklaşıyor diye heralde o da akp nin olayı diye aynen işte..
Vay hoca döktürmüşün:)Bende foreign exchange(forex) uzmanıyım.Anladın sen:)Ara sıra bizede bilgi ver yaw amerika ekonomisi hakkında biliyon pariteler üzerinde hop oturup hop kalkıyoz.Ama amerika hakkında resesyona girecek demişsin haksızsın kardeşim artık bu iş resesyonu aştı staglasyona doğru gidiyor ortalık toz duman . -
bir turk filmindeki replik geldi aklima..1 koy bilmem kac yuz erkek bilmem kac bas kadin su kadar cocuk diger agaya devredilmistir))) unutmadan bilmem kac bas yaslida hediye ediliodu)))))) ne gunlere kaldik))ama aqa insafliydi.. babamin mali gibi satarim dememistii.. senarist ve aqa arasinda bi anlasmazlik olabilitesi cok)) ama arkadas bu adamlar hem senarist hem oyuncu hem basrol hem figuran.. kendileri yazip kendileri oynuo) hakkimizda hayirlisi
-
nolmuş burda böyle...
n1gh7m4r3 tartışcaksanız adam gibi tartışın beyler...öle devrimle che'yle dalga geçmekle olmuyo...
devrime laf atan herkese bu lafım ayrım yok...az tartışmanın çizgisinde kalmayı bilin ya...
-
BiGGest bunu yazdı:
-----------------------------gkhn759 bunu yazdı:
Benim işim devleti pazarlamak diyen bi maliye bakanı ve aynı yolun yolcusu devlet yoneticilerine sahibiz, ne olmasını bekliyorsunuz ki???
-----------------------------sende bunu söyledin tam oldu xD kurtulun kuruntularınızdan bebeler :F
-----------------------------sana mı soracaktık?
-
Tayyibide satalım kurtulalım.