Neumann Ve Bill Gates

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2012
    Erkek

    hacı hoca güzel demiş hocanın böyleside az.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    hacilar doğrusunu bilelim.

    ilk mouse lu bilgisayar xerox undur.

    ilk grafik arayüzü olan bilgisayar yine xeroxtur.

    ilk multitouch cihazlar ne apple ne de m$ tarafından üretildi. http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch ama en kalitelisini her zaman apple yaptı.

     

     


    ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Bill gates mi hırsız?

    Adam mouselı ilk PC işletim sistemini yaptı hırısz oldu.

    Iphonedan önce touchscreen ve kalemli telefonlar üretti hırsız oldu

    Ipadden seneler önce surface teknolojisini tanıttı 5 parmak dokunmatiği üretti

    Dünyada milyar dolarlık yatırımlarla ilk ses yorumlayan microsoft text to speech şeylerini çıkardı, Apple 3 sene önce siriyi çıkardı deha oldu bill gates ise hırsız mı ?
    Ben bilgisayarla ilk tanıştığım günler microsoft speech api ile yazılmış parrot programı geliyordu dx 2/66 pc ile creative ses kartı + 4x cdromların en üst teknoloji olduğu zamanlarda PC de söylediklerimi yapıyordu ve muhabbet ediordu

    Bill gates hırsız değildir aksine dünyaya gelmiş sayılı evliyalardandır malvarlığının %95 inden fazlasını ölene kadar bağış yapmayı planlıyor. Steve jobs denen çok sevilen insan ise apple ceosuyken terkettiği öz kızına 20.000$ para göndermemiştir.

    Teknik olarak da evet herkez birşeyler yapmış fakat hem apple hem linus unixin 30 senelik bedava işletim sisteminin üzerine binmiştir.

    Bu işletim sistemi free olarak sunulduğu için kullanıp değiştirmek bu kişilerin hakkı sayılıyor. fakat bill gates de MSDOSu vitrinden çalmadı ki parasını verip aldı ve üzerine geliştirdi. Yani sonuç olarak bütün tarafların elindeki kodu özgürce modifiye etme hakkı var. Fakat bir işletim sisteminin kernelini yapmakla ön yüzünü boyamak arasında dağlar kadar fark var. Bu sebeple yazılım konusunda hala bill gatesin üstün bilgisi var diğerlerinden. Çünkü dünyada en çok kullanılan Windows işletim sistemi bill gates'in tasarımıdır. Diğerleri kendinden öncekileri boyayan isimler hocalar.

    Bill Gates ve Ms'i çok sevmesemde yiğidi öldür hakkını yeme.

    Apple yıllar önce bir api veya sdk için 5000$ isterken Microsoft hem bunları ücretsiz verdi hemde tüm know-how'ları paylaşarak dünyada bilişim konusunda çok ciddi bir bilgi oluşmasını sağladı. Bu inanılmaz taktir ettiğim birşeydir.Bu sayede gerek akademik olsun gerekse endüstriel anlamda olsun bir çok insan hem bilgi seviyesini ciddi anlamda artırabildi hemde yazılım sektörünü çok ciddi anlamda gelişmesini sağladı

    sandman tarafından 01/Oca/13 20:18 tarihinde düzenlenmiştir

    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 5766 Toplam Mesaj: 44