Öğrenci Pasaportu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı

bir tek cüzdan parası veriyorsun; ancak öğrenciliğin bitince pasaport iptal oluyor.

onun yerine bence öde harcı 10 yıllık al kafan rahat etsin.

hacım zaten verdikleri en az 2 yıllık oluyor bi kere alalım ondna sonra önemli değil

demek istediğim var değil mi öyle birşey ?  Zaten 3 günlüğüne gidiliecek çok bişey değil

var hocam var harç vermiyosun, sadece cüzdan parası veriyosun. ama harç vermeden aldığın pasaportu öğrencilik bittiğinde geri veriyosun diye bişey duymadım zira kız arkadaşım üni 3 teyken aldığı pasaportu kullanıyo hala :d edit :mezun olalı 2 sene oldu :d

hocam peki kaç yıllık alınıyor ? Mesela atıyorum 2 yıllık alabilir miyimz ? Zira italya ipneleri en az 1 yıllık istiyor eğer veriyorlarsa da mesela alalım 10 yıllık kalsın kenarda sadece defter parası veriliyorsa "

passport parasindan muaf olursan maliye sana 1 yillik verir uzun sureli alamazsin ,ben cok zorladim kavga ediyodum :) 2 yillik icin ingiltere en az 2 yil istiyodu ama 1 yillik ile giris yaptim, vize parasinida veriyosun bu arada sadece passport parasindan muaf cuzdan parasini veriyosun ama bence bundan sonrada yurt disina cikacaksa 10 yillik alsin

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı

bir tek cüzdan parası veriyorsun; ancak öğrenciliğin bitince pasaport iptal oluyor.

hacım zaten verdikleri en az 2 yıllık oluyor bi kere alalım ondna sonra önemli değil

demek istediğim var değil mi öyle birşey ?  Zaten 3 günlüğüne gidiliecek çok bişey değil

var hocam var harç vermiyosun, sadece cüzdan parası veriyosun. ama harç vermeden aldığın pasaportu öğrencilik bittiğinde geri veriyosun diye bişey duymadım zira kız arkadaşım üni 3 teyken aldığı pasaportu kullanıyo hala :d edit :mezun olalı 2 sene oldu :d

nasıl harç vermiyon amk oku bakalım g maddesini ne yazıo amk...

http://www.mfa.gov.tr/pasaport-ile-ilgili-bilgiler.tr.mfa

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı

hacı gözün mü kör yoksa görmezden mi geliyorsun orda harç yazmıyor ki defter parası yazıyor sadece

@override hocam 3 günlük vize için peki neler gerekiyor sen nasıl vize aldın anlatır mısı ?

KaRaKuLe tarafından 23/Nis/13 21:00 tarihinde düzenlenmiştir

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı

hacı gözün mü kör yoksa görmezden mi geliyorsun orda harç yazmıyor ki defter parası yazıyor sadece

@override hocam 3 günlük vize için peki neler gerekiyor sen nasıl vize aldın anlatır mısı ?

valla ben kör değilim Allaha şükürde sen körsün galiba

Bu tür pasaport almak için herhangi bir İl Emniyet Müdürlüğü’ne veya Dış Temsilciliklerimize başvurmak mümkündür. Bu pasaportların verilmesi için sürelerine göre alınacak harç bedelleri 01.01.2012 tarihinden geçerli olmak üzere;

6 aya kadar olanlar için                    80.50   TL

1 yıl için olanlar                               117.60  TL

2 yıl için olanlar                               191.90  TL

3 yıl için olanlar                               272.40  TL

3 yıldan fazla süreli olanlar (10 yıl) 383.85  TL

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

öğrenci pasaportunu 1 yıllık veriyorlar her sene yenilemen gerekiyormuş ben dilekçe felan vererek zar zor 2 yıllık alabilmiştim. sadece 60 kusur lira defter parasi verdim. sürekli yurtdışına gidip gelmeyi düşünüyorsan bencede 10 yıllık al koy kenara kafan rahat olsun. öyle uğraştiğina felan değmez. her yıl 60 60 defter parasi vermekten iyidir. emniyet maliye uğraştiğinda cabasi.

In every job there is a no
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

kör olmak/olmamak mesele değilde sokmadan koymadan adam gibi konuşmayı becerebilmeli.

MaviGozluDev tarafından 23/Nis/13 23:06 tarihinde düzenlenmiştir

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    husnuweb bunu yazdı

valla ben kör değilim Allaha şükürde sen körsün galiba

Bu tür pasaport almak için herhangi bir İl Emniyet Müdürlüğü’ne veya Dış Temsilciliklerimize başvurmak mümkündür. Bu pasaportların verilmesi için sürelerine göre alınacak harç bedelleri 01.01.2012 tarihinden geçerli olmak üzere;

6 aya kadar olanlar için                    80.50   TL

1 yıl için olanlar                               117.60  TL

2 yıl için olanlar                               191.90  TL

3 yıl için olanlar                               272.40  TL

3 yıldan fazla süreli olanlar (10 yıl) 383.85  TL

hey allahım hacım işte biz öğrenci olduğumuz için o HARÇ parasını vermiyoruz sadece defter parası verecez. Neyse sabah olsun öğrencem herşeyi.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

bi work & travel acentesine gidip, adına work & travel'a gidecektir kağıdı alıyorsun, okuluna veriyorsun, okulundan bi kağıt alıyorsun o kağıtla emniyete gidiyorsun tamamdır.  

work & travel'a falan gitmedim ama, bu şekilde pasaport vize işlemlerini halletmiştim, sadece defter parası verdiydik.

Ali & Dua & Zeynep & Ayşe'nin Babası
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

eğer yurtdışında bir eğitim kurumuna (resmi) gidip eğitim almayacaksan Türkiyede öğrenci olman bir şey ifade etmez hocam, normal vatandaş statüsünde pasaport harcını ödersin. Ancak eğitime gideceksen (üniversite vb yukseklisans gibi) o zaman harç parası çok düşük birş ey onu ödüyorsun. 

Dediğim gibi, eğitim harici durumlarda öğrenci pasaportu alamazsın diye biliyorum.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

Fuar'dan yada ülkeden akademik davet geldiğinde sadece defter parası ödüyorsun. Ben Anadoludayım biliyorsun zaten bizim okul 6 aydan uzun vermiyor eğer tarihler uzunsa max 1 yıl veriyor üstünü vermiyor. 

!!!!
Toplam Hit: 2522 Toplam Mesaj: 25