Ölüler Üzerinden Siyasi Rant ( Yok Artık....)
-
argent bunu yazdı:
-----------------------------
2002ıden sonrakı durumlarına at gözlüğüyle bakıyosun nedense???
-----------------------------Bir memur çocuğu olarak gelişmekte olan ülkeler içinde en iyi şartlar altında yaşıyorum.
Bir memur çocuğu en pahalı sigarayı alabiliyor; bir memur çocuğu okulda kitap sıkıntısı çekmiyor ve yine bir memur çocuğu arkadaşlarıyla lüks olmasada iyi yerlerde takılabiliyor. Kitap demişken üniversite hariç beleş zaten. Üniversitede de bunun gerçekleşmesi yakın.
Kaç gelişmekte olan ülke beleş kitap veriyor sorgulamak lazım.
Daha iyi olabilir olmak zorunda. Ancak gelişmekte olan bir ülke için fazlasını istemek mantıksızdır.
-
HaYVaN bunu yazdı:
argent bunu yazdı:
hayvan ya sen cok zengınsın bol keseden sallıyosun ya da harbıden var sende bıseyler !! cık bakalım sokaga ya da gel ıstanbula (nerde yaşadıgını blmıyorum) az dolas otobuslere bın konusulanları gör cocgunun okul taksıdını mı veremeyen dersın akbıl parası bulamayanmı dersın ! mıllet 1 lıraya muhtac sen gelmısın ekonomıde bılmem kacıncı sıradayız dıyosun! sacmalayan akp yı elestırenler deıl sacmalayan akp ye muhtac olanlar !! en azından ac bıras tv ızle o sovdugun ugur dundarın haberlerıne bak tekel ıscılerının halını gor onların ıcındede akp ye oy verenler var dıkkatını cekerım ama onlar bıle karsı konusuyolar ! azcın ınsan olsan belkı vıcdanında kıpırdama olur ??
-----------------------------Ben Diyarbakır'dayım yoksulluğun doruk noktası mahallelerde takılıyorum rahatına bak.
Memur çocuğuyum ve herşeyi en az senin kadar biliyorum. İnsanların 2002'den önceki durumlarını da çok iyi biliyorum ben.
-----------------------------Yoksulluğun doruk noktasında yaşamak yoksul olduğun anlamına denk gelmez. Dün pederin bir lafını söyledim diye kendini acındırma tarzı laf söylemiştin. Usta ya size biryerden fazla para geliyor ya bizim millette bir acayiplik var. Şayet bir emekli maaşıyla 2 çocuk okutmaya çalışan şerefi ve namusuyla ülkeden vergi kaçırmadan vatandaşlık görevlerini yerine getirerek yaşamaya çalışan kişilerden %99,9 u açız diyor ama sen diyorsun onlar hikaye. Haklısın usta milletin söyledikleri hikaye götünü rahat koltuktan ayırmadan yazıp çizdikleri şeyleri söyleyen iktidarın ki doğru.
Edit : Bir memur çocuğu arkadaşlarıyla takılıyor demişsin bir çok memur çocuğunun bunu yapabildiğini sanmıyorum ama unutma ki bu ülke sadece memurlardan oluşmuyor. Asgari ücret ile çalışan ve emekli olan milyonlarca insan var.
Son olarak şunu unutma senin durumunun iyi olması ülkedeki tüm insanların rahatlık bolluk ve refah içinde yaşadığı anlamına denk gelmiyor. Olaylara tek kendi açından bakmak yerine asgari ücret ve emekli olan hadi onu geçtim işsiz olan kişiler açısından da düşün.
-
Bir memur çocuğu olarak gelişmekte olan ülkeler içinde en iyi şartlar altında yaşıyorum.
Bir memur çocuğu en pahalı sigarayı alabiliyor; bir memur çocuğu okulda kitap sıkıntısı çekmiyor ve yine bir memur çocuğu arkadaşlarıyla lüks olmasada iyi yerlerde takılabiliyor. Kitap demişken üniversite hariç beleş zaten. Üniversitede de bunun gerçekleşmesi yakın.
Daha iyi olabilir olmak zorunda. Ancak gelişmekte olan bir ülke için fazlasını istemek mantıksızdır.
-------------------------------
herkes sen kadar sanslı deıl ! yada herkesı sanmakı senle aynı kosullar altında yasıyor !! bedava kıtap verdı dıye (dagıttıklerı kıtaplarıda goruyoruz) bedava komur dagttı dıye gelısmektemı oluyoruz ! sen ıs ver adama muhtac etme adam parasıyla alsın yemegını kıtabını asını bu mu senın gelısmıslık anlayasın!
-
Fakir mahallelerde takıldım demek fakir insanları da gözlemleye bildim demektir.
Ayrıca bir anket yapılsa acaba kaç özel üniversite okuyan var; sadece bu forumda. Sonra bu yüzde ile gelişmekte olan ülkelerin kaçında böyle bir yüzde var kıyaslamada yapabilirsiniz. Aç insanlar özel üniversitelerde... Ne kadar güzel bir başlık.
Neyse konu dağılmasın size kolay gelsin.
-
harbıden şaka gıbısın ne zamandır yorumlarını okudum durdum ınsanın sınırlerı oynatmada 10 numarasın tıpkı padişahınız gıbı :)
-
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Fakir mahallelerde takıldım demek fakir insanları da gözlemleye bildim demektir.
Ayrıca bir anket yapılsa acaba kaç özel üniversite okuyan var; sadece bu forumda. Sonra bu yüzde ile gelişmekte olan ülkelerin kaçında böyle bir yüzde var kıyaslamada yapabilirsiniz. Aç insanlar özel üniversitelerde... Ne kadar güzel bir başlık.
Neyse konu dağılmasın size kolay gelsin.
Bak fakir mahallede bulundum gözlemledim diyosun. Ordakilerden kaçı özel okula gidebiliyordu %1? belki.. Ülkede tabi ki özel üniversiteye gidebilecek kadar maddi durumu iyi insanlar olacaktir. Önemli olan ülke çapında bunların yüzdelerinin çok olması.. Belki çok bile söylüyorum ama %5i gecebilecegine inanabiliyor musun sen? -
HaYVaN bunu yazdı:
argent bunu yazdı:
2002ıden sonrakı durumlarına at gözlüğüyle bakıyosun nedense???
-----------------------------Bir memur çocuğu olarak gelişmekte olan ülkeler içinde en iyi şartlar altında yaşıyorum.
Bir memur çocuğu en pahalı sigarayı alabiliyor; bir memur çocuğu okulda kitap sıkıntısı çekmiyor ve yine bir memur çocuğu arkadaşlarıyla lüks olmasada iyi yerlerde < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> takılabiliyor. Kitap demişken üniversite hariç beleş zaten. Üniversitede de bunun gerçekleşmesi yakın.
-----------------------------hay allahım yarabbim ya... Günümüzde en iyi durumda olanlar kimler ? Zenginler , sonra sabit gelirli olanlar.NEden ?
Krizden önce 50 ytlye sattığımız malı şimdi 35 ytl ye satmaya çalışıyoruz.Memur aynı memur, kriz kriz korkuttular, millet parayı yaymayınca herkes kapandı.İş yerleri indirim yapmak yada önlemler almak zorunda kaldı.
ADam malını çinde yaptırıyor, aylık 40 dolar gibi komik bir parayla işçiyi çalıştırıyor.Daha sonra dükkanlar %50-55 ek koyacağına, %45 koyuyor.Sonuçta 35 lira alıyor.
Şimdi memur şunlar bunlar, krizden öncede sonrada 1.000 lira alırken aldığı eşyalarda otomatik indirim oluyor.170 bin tl lik yazlığımızı 50 tlye sattık.Sebep ? Batan dükkanı kurtarabilmek için.Babamların dükkanı var, dayım memur, annem özel sektörde, anneannem, dedem ise emekli.
Hepsinin gelir giderleri belli.Memurlara vs.. kriz yaradı.Bunu akıl edemeyecek noktada mısın ? İyi şartlar altındaymışsın, bunun sebebi kriz olmasın ? Kriz olmasaydı 35 tllik malı en az 50 den alırdın.Belki rakamları iyi niyetle söyledim, çünkü vergi şu bu için giderleri karşılaması için malın üstüne en az %35-40 eklenmesi lazım.Bırak karı, normal şartlarda.
--
Gelişmekte olan ülkeleri diğer sayfada gösterdim.Neymiş küba, afganistan, kıbrıs vs.. vs.. Eh be bunlardan da iyi olalım artık.Kaç yıllık cumhuriyetimiz var, oturmuş bir ülkemizin olması lazımdı.Fakat hala bozuluyor.
Kaldı ki benim sıkıntım maddi olarak değil.Bunlar gelir geçer şeyler.HEr iktidara rastlaya bilir.İşin özü şeriat tehlikesidir.Başbakanın videolarını sende izlemişsindir.Fetullah gülnen videolarını sende izlemişsindir.Tehlike onların içinde.
Günümüzün en büyük tehlikesi kürtler, kriz falan filan değil, tarikatlerdir.
-
-
IRET sen ne salak adamsın ya aptal saptal resimler koymuşsun ne alaka ya :)
Hayvan ats hacım bırakın bu işleri ya kime niye laf yetiştiriyorsunuz ki ? Işıktan köre ne ?