folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Oruç İle İlgili Herşey - Güncelledim

Oruç İle İlgili Herşey - Güncelledim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Bıçakla sağa sola saldıran Tengrici Paganlar şimdi de hürriyetperver hümanist mi olmuş :D?

literatur tarafından 03/May/20 06:21 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı

Bıçakla sağa sola saldıran Tengrici Paganlar şimdi de hürriyetperver hümanist mi olmuş :D?

sen hümanizm'in ne olduğunu bilsen böyle bol kesenden kullanmazsın. ama bence de sen hümanist olabilirsin. Gerçek tanımıyla...

ilaveten: Senin tarzındaki adamlar kitap okumayan cinsten oldukları için kafalarındaki tanımlar ile edebiyat yapmaya çalışırlar ama böyle hep duvara toslarlar.

Baturay_Turkmen tarafından 03/May/20 07:36 tarihinde düzenlenmiştir

Ne Mutlu Türk Doğana..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    salihgs bunu yazdı

Ajan bu foruma ilk 2006 da üye oldum o zamandan beri bilirim seni Allah hidayetini artırsın kardeşim :)

âmin kardeşim âmin sağolasın (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PEAK
    PEAK's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@noname  @RitmFarbRacourci   buraya ekliyorum hocam diger arkadaslar da görsün belki merak eden olur

https://photosforproject.file.core.windows.net/dl123/IMG_7585.mp4?sp=rl&st=2020-05-02T21:00:25Z&se=2020-05-03T21:00:25Z&sv=2019-10-10&sig=8bf%2F%2FQRH1ap%2FhYjMGMMq8dQlxCPAlEVPT%2BxRD4AQqDA%3D&sr=f

https://photosforproject.file.core.windows.net/dl123/IMG_7584.mp4?sp=rl&st=2020-05-02T20:59:35Z&se=2020-05-03T20:59:35Z&sv=2019-10-10&sig=Yx0hqn390AvfthMRn4D5Mtj4A4p7YOqDS%2B52Z%2BjOPd8%3D&sr=f

cekimler icin kusura bakmayin profesyonel degil, baya bir yeri cekmek istedim bazen döndermisim telefonu :) Aslinda cekim yapmak yasak gibiydi, rahatsiz oluyor ibadet edenler dediler o yüzden cekim aninda cok da rahat degildim. Iceri de girdim ama icerden cekim yapamadim haliyle..

Degisik türden ibadetler de var (su ile ilgili, caput tarzi kagit baglamalar, para atip dua ediyorlar vs, isteyen olursa onlari de eklerim)

@MaviGozluDev   bana sormadin ama hocam bir kac haftaya mehmet okuyan'in meali cikacak. 2-3 yildir bekliyorum. Almani tavsiye ederim. Diger meallerden farki su, ayetlerin birbiriyle iliskisini gösterecekmis meal. Yani bir ayeti okudugunda, o ayeti en iyi Allah acikladigi icin, o ayeti aciklayan diger ayetleri de referans olarak veriyor (öyle demisti bi videosunda). Bir cok incil de zaten böyle.. Ama acil alacaksan ben genelde bayraktar bayrakli'nin mealine bakiyorum (surelerin indirilisine göre yazmis meali), onun disinda da karsilastirmali okuyorum..

şu videoyu izleyince şeker atıp duygusala bağlayınca camide namaz kılan eski arkadaşlarım geldi aklıma dedim tr de olsa bu müptezeller fena sarar buna bi ufak rakı acıp onun eşliğinde bu ibadeti yapabilcek insanlar da tanıyorum güzel sarıyor ritim :) 

https://www.youtube.com/watch?v=AicwlMdOjyw bunları saymıyorum bile bizde olsa camiler dolar taşar 
    oruç ve namaz için bir şey demeyeceğim zaten yeterli kaynak var nette yolculuktayken vs vs zaten ezberimde de bir şey yok bende netten bakıp söyleyeceğim sadece yapılcak şeylerin isimleri hakkında detaylar yok :)
    sonuç olarak bu tip konularda gerçekten kuzey kutbuna gideceğine ve oruc namaz olayları konusunda sorunu olduguna emin olduğum biri olursa beraber araştırmaya yardım edebilirim diğer türlü kimsenin kutuplardan post attı yok herkes eğlence peşinde gibi :)

Sigara külü ile sirke karıştırılırsa ne olur ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OverLord
    OverLord's avatar
    Erkek

Güzel konu hocam merak ettiğim şeyler vardı eline sağlık 🙏

Bildiğini Bilenin Arkasından Gidiniz Bildiğini Bilmeyeni Uyarınız Bilmediğini Bilene Öğretiniz Bilmediğini Bilmeyenden Kaçınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

@RitmFarbRacourci 

Şöyle düşün hocam, atıyorum, güneşin aydınlığı 10 dakikada beşiktaş'tan levent'e geçiyor,  yani sonuçta Dünya'nın kendi Ekseni etrafında Dönme Hızı var.

Sen bu hızda Hava'da hareket ediyorsun. Yani Güneşin sana olan konumu hep 0,0 noktasını ifade ediyor. Bir şey buldun dış etkenler (Yer Çekimi, Basınç, rüzgar, diğer Sürtünme Kuvvetleri vs vs) etki etmiyor ve hızın hep sabit.

eğer Gündüz bir ortamda bu cismin üzerinde Hareket edersen, her an senin için Gündüz (veya Gece) olur. Yani hiçbir zaman bu (aydınlık/karanlık)geçişi yaşamazsın. 

Güneş ve Dünya arasındaki konum'un, hep sabit kalır. Bu yüzden de ne Namaz Vakitleri meydana gelir ne de Oruç için gerekli Ortam sağlanmış olur. Bu cisim çünkü her zaman Dünya ve Güneş arasında kalacaktır. Yani pozisyonun sabit kalacak, sen sabit hızda hareket ettiğin için :) Bunu imâ ettim. Ama Kur'an da bununla ilgili bir ayet yok :) Yani sen nasıl anlamak istersen hocam. Bir şeyleri eşeleyebilirsin. Yani sonuçta bunlar ibadet. Yapmaya da bilirsin :) Yapmak zorunda değilsin. Yaparsan iyi bir şey, yapmazsan kötü. Bu, senin tercihin gibi, düşün yani.

çizim, şahâne'ye "yakın" olmuş.

Takıldığım kısım, ibadetlerin Adı,Sayısı,Zamanı(yada aralığı)  kitap'da geçen şekliyle olmasa olmuyor mu? Bâzı  eylemlerim var, bunlara çok benziyor. Yâni, bu Ad'a,Sayı'ya,Zaman'a "(tam olarak) uymasam" kötü mü oluyorum, yada ... . Zâten normal hâlde bi takım eylemlerim, bu adlar'a,sıfatlar'a "denk" geliyor.  

~@~

@AliYk cidden bi meâl önerebilir misin?

~@~

Sonya Cihangir, kimmiş ya.

@NoName önceki mesajında son 3cümlen ilginç'miş ama.

RitmFarbRacourci tarafından 03/May/20 11:11 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    ajan1111 bunu yazdı

sa. herşeyi çok güzel tek tek açıklamışlar. birilerinin işine yarar diye paylaşayım, link;

https://sorularlaislamiyet.com/ramazan-oruc-konusunda-en-cok-merak-edilenler

güzel bişey daha paylaşmışlar.

https://sorularlaislamiyet.com/oruc-vucudu-nasil-temizler

Hocam Allah sana kac sayfalık kuran göndermiş, o dururken sorularla İslamiyet diye bir siteye bakman garip değil mi?

Allah oku derken bu siteyi mi oku diyordu?

Kuranı okudun mu? 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    KaptaN bunu yazdı

zenginlerin halinden anlamak istiyorum onun için varmı bi ayet ?

Gote buzlu badem soksak ise yarar belki :p

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@noname  @RitmFarbRacourci   buraya ekliyorum hocam diger arkadaslar da görsün belki merak eden olur

https://photosforproject.file.core.windows.net/dl123/IMG_7585.mp4?sp=rl&st=2020-05-02T21:00:25Z&se=2020-05-03T21:00:25Z&sv=2019-10-10&sig=8bf%2F%2FQRH1ap%2FhYjMGMMq8dQlxCPAlEVPT%2BxRD4AQqDA%3D&sr=f

https://photosforproject.file.core.windows.net/dl123/IMG_7584.mp4?sp=rl&st=2020-05-02T20:59:35Z&se=2020-05-03T20:59:35Z&sv=2019-10-10&sig=Yx0hqn390AvfthMRn4D5Mtj4A4p7YOqDS%2B52Z%2BjOPd8%3D&sr=f

cekimler icin kusura bakmayin profesyonel degil, baya bir yeri cekmek istedim bazen döndermisim telefonu :) Aslinda cekim yapmak yasak gibiydi, rahatsiz oluyor ibadet edenler dediler o yüzden cekim aninda cok da rahat degildim. Iceri de girdim ama icerden cekim yapamadim haliyle..

Degisik türden ibadetler de var (su ile ilgili, caput tarzi kagit baglamalar, para atip dua ediyorlar vs, isteyen olursa onlari de eklerim)

@MaviGozluDev   bana sormadin ama hocam bir kac haftaya mehmet okuyan'in meali cikacak. 2-3 yildir bekliyorum. Almani tavsiye ederim. Diger meallerden farki su, ayetlerin birbiriyle iliskisini gösterecekmis meal. Yani bir ayeti okudugunda, o ayeti en iyi Allah acikladigi icin, o ayeti aciklayan diger ayetleri de referans olarak veriyor (öyle demisti bi videosunda). Bir cok incil de zaten böyle.. Ama acil alacaksan ben genelde bayraktar bayrakli'nin mealine bakiyorum (surelerin indirilisine göre yazmis meali), onun disinda da karsilastirmali okuyorum..

Aslında ikinizden birineydi sorum zaten :) 

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

sa. herşeyi çok güzel tek tek açıklamışlar. birilerinin işine yarar diye paylaşayım, link;

https://sorularlaislamiyet.com/ramazan-oruc-konusunda-en-cok-merak-edilenler

güzel bişey daha paylaşmışlar.

https://sorularlaislamiyet.com/oruc-vucudu-nasil-temizler

Hocam Allah sana kac sayfalık kuran göndermiş, o dururken sorularla İslamiyet diye bir siteye bakman garip değil mi?

Allah oku derken bu siteyi mi oku diyordu?

Kuranı okudun mu? 

tamamda zaten bu site ve daha başka bu tarz sitelerde bu kadar bilgiyi nerden alıyorlar? en son noktada ben Kuranı okumuş olmuyor muyum? kuranı arapça okumanın sevabı başkadır böyle türkçe anlayarak okumak başkadır. tamam kabul ediyom arapça okumak daha sevaptır (; okuyabilene tabi ben hariç (;

ajan1111 tarafından 03/May/20 12:44 tarihinde düzenlenmiştir

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
Toplam Hit: 10529 Toplam Mesaj: 92
oruç ile ilgili herşey