Oyun Konsolu Önerisi
-
Selamlar dostlar.
Yakın süreçte bir oyun konsolu almak istiyorum. Çok oyun oynayan biri değilim çünkü iş bilgisayarımda oyun oynamıyorum ve oyun bilgisayarımı ise kur, çalıştır, oyna çok zor geliyor. Zaten zula, vice city, minecarft, gta v falan oynuyorum öyle çok oyun delisi değilim. Amaç, eve yorgun argın geldiğimde koltuğa uzanıp kestirirken güzel güzel beni yormayacak oyunlar oynamak.
Önceleri PS düşünüyordum ama gereksiz pahalı geldi. İkinci el xbox'lar görüyorum 10k ila 15k arasında. Bunu alır, minecraft yükler arada GTA V oynar keyfime bakarım diye düşündüm. Siz ne dersiniz? Alınır mı?
Şu anda en büyük korkum, kol ile oyun oynayamamak. Yıllardır bu oyunları PC de oynadım, şimdi nasıl hissettir bilmiyorum. Alıp elimde kalmasından korkuyorum.
Bu yüzden hem düşünceleriniz hemde önerilernize ihtiyacım var. Ne almalı? Xbox series s mi, ps mi yoksa hiç girme o işlere mi diyorsunuz?
<strong style="font-size: 18.6667px;">Güncelleme - 30 Ağustos 2026
Artık her gece min 1-2 saat oynuyorum, aşırı hoşuma gitti. Tuşlara alıştım, ne nerdeydi derdi yok. Çeşitli oyunlar oynuyorum eğlenceli oldukça. Sadece Minecraft sarmıyor gamepad ile :D
Şimdilik arkadaştan PS 4 Pro cihazına alıp ssd takıp kullanacağım bir süre.
Destek ve fikirler için teşekkür ediyorum herkese.
Güncelleme - 20 Ağustos 2026
10 gündür falan akşam 22:00'dan sonra alıyorum kolu elime, gece 12'ye kadar oynuyorum. Ben oyun oynamıyor değilmişim, sürtünmeye tahammül edemiyormuşum :D Yarın arkadaştan PS cihazını alacağım, bir ay onunla takılacağım.
GTA V artık baya alıştım görev falan yapıyorum. PC de oynamaktan kat kat zevkli. Ama hala nişanda sorun var haha.
Minecraft de envanter biraz dert ama güzel oluyor oynatıyor kendini. Hayatta kalma moduna geçtim baya eğlenceli. Gece dışarı çıkamıyorum ama olsun dssfsdf
Scooby-Doo: Mayan Monster Mayhem'ı indirip ruffle desktop ile simüle ettim + gamepad için ayarladım çocukluğuma döndüm resmen atari oynuyorum sanki.
GTA Trilogy alıp SA hariç tamamen bitirmeyi planlıyorum bakalım. Diskte yer kalmadı ehehe.
Almanyaya gidecek arkadaşım var, orada series x 1 tb almayı planlıyorum. Burada series s fiyatına orada series x var anasını satayım.
Güncelleme - 17 Ağustos 2026
Denemeden 25-30k verip sıfır XBOX almak istedim, elimde kalır diye korktum. ikinci eller 12k civarı ama elektronikte ikinci el tehlikeli geldiği için yanaşmadım. Bu yüzden 3k verip XBOX Gamepad aldım, TV ünitesine oyun PC'yi koyup HDMI ile TV'ye bağladım. Bir süredir bu şekilde oynuyorum.
- Oynanış daha doğal hissettiriyor. Pozisyon değiştirmek hatta yer değiştirmek çok rahatlatıyor. Hatta hava sıcakken yer yatağı serrdim salona, klima altında rahat rahat oynadım. Harbiden dünya varmış.
- Kontrolcü ise alışmak gerekiyor, hala karıştırıyorum tuşları. Ama GTA V oynarken artık boş dolşamak yerine görevleri yapabildim.
- Minecraft ise biraz daha güzel geldi, beğendim açıkcası. Ama envanteri yönetmek dert cidden.
Bir - iki hafta böyle test ederim. Oyun oynamaya devam edersem ve hoşuam gider Series S alıp koyarım ünite üstüne.
Olmazsa, ikinci el gamepad konusu açarım buradan :D
FrodoTheYuzuksuz tarafından 01/Eyl/26 15:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Dediğin şekil için en mantıklısı Series S fakat GTA 6 gelecek diye hem ikinci eli hemde sıfır fiyatları gereksiz arttı. Xbox'un en büyük artısı klavye ve fare takip PC gibide oynayabilirsin. Gamepad ile oynamaya gelecek olursam özellikle silahlı oyunlarda ilk zamanlar düşman harici dağı taşı vuracaksın ama zamanla alışacaksın. Zaten tüm oyunlarda nişan yardımı özelliği var. Tam hedefe sıkmasan bile sıktın sayıyor.
-
2 defa denedim konsol fifa dışında benlik değil tamamen yani adam gibi özgür oyun oynamak için klavye mause şart abi elim kolum ayağım olmuş bunlar
assasins creed oynarken bile yapamıyorum kontrolcüyle hazzımı yok ediyor.
kontrolcu sorunun yoksa series x bak geç playstation da 1 oyun parasına game pass ile 200 tane oyun oynarsın.
-
Xbox Series S Candır..
Sıpa Oynuyor Diye Evde PS5 Var Ama.. Bana Kalsa Series S Alıp Geçerdim..
-
-
Ek olarak Xbox'lara PS2 oyunlarını kurup oynayabiliyorsun. PS2 uzun seneler destek aldığından birde o dönemlerde hep efsane oyunlar çıktığından sağlam bir oyun arşivi var.
-
PanxeR tam olarak bundan korkuyorum işte, o parayı verdikten sonra tozlanırsa çok üzülürüm. Ama her defasında oyun cihazını çıkar, mouse fare tak fişe bağla yarım saat oyna geri topla dellendiriyor. İstiyorum ki işten gelince arada bir iki tek atıp dinlenirken kafam dağıtmak. Yoksa bende klavye mouse taraftarıyım.
mkyb evet hocam bende S serisi düşündüm, fiyatı da uygun ve piyasada çok fazla ikinci eli var. Mouse fare de cabası.
Atlas hocam bende deli divane oyun oynayan biri değilim. Akşam kanepeye uzanıp minecraftta madencilik yapacağım alt tarafı :)
elyos2600 teşekkürler yorumunuz için hocam.
Sahibinden de göz gezdiriyorum, alayı "aldım iki kere oynaıp bıraktım" diyor. Nasıl olacak merak ediyorum :D
Sanırım bir kaç gün palystation kafeye gidip konsol oyunları ile aram nasıl bunu incelemek daha mantıklı, daha sonra okey olursa sizin de önerdiğiniz gibi S alıp geçeceğim :)
-
denemedim konsol kalmadı ama ben nintendo diyorum.
-
Aynı nedenden ps5 aldım, işten gelip pc başına geçip oyun oynamaya üşeniyordum. Lan ne güzel uzanarak oynarım dedim.
sonuç: 5 aydır yatıp açılmayan konsol, ongünde1 fifada bi maç atıp çıkıyorum.
Efsane oyunlarını denedım ps plus alıp. cod serisi,gow,last of us, ac, borderlands vsvsvs bilmiyorum ben konsol özürlüyüm galiba, mause klavye olmadan keyif alamıyorum bi oyundan.
galiba en iyisi bi gaming laptop almak :D -
yıllardır pc kullandım bende ps5 e geçtim son bir yıldır. Fps oyunlarında evet bi 2 3 saatlik adapte olma sorunu yaşadım şu an sıkıntım yok. mouse klavye gibi olmuyor ama yatarak oynamak büyük konfor.
fakat benimde bambaşka bir sorunum var.
klavye ve mouse ile fps filan oynarken haritalarda kaybolmaz nerdeyim bilirdim. zihnim nerde olduğumun haritasını çıkarırdı.
fakat ps5 de oynarken kayboluyorum bu yatarak oynamamdan kaynaklı gibi hissediyorum . Bunu yaşayan oluyor mu?
en basit koridor tipi fpslerde bile hani hissiyat olarak oyunda neeye gideceğin çoğu zaman bellidir. ben bok gibi onu bile bulamıyorum salak salak geziyorum
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
PanxeR tam olarak bundan korkuyorum işte, o parayı verdikten sonra tozlanırsa çok üzülürüm. Ama her defasında oyun cihazını çıkar, mouse fare tak fişe bağla yarım saat oyna geri topla dellendiriyor. İstiyorum ki işten gelince arada bir iki tek atıp dinlenirken kafam dağıtmak. Yoksa bende klavye mouse taraftarıyım.
mkyb evet hocam bende S serisi düşündüm, fiyatı da uygun ve piyasada çok fazla ikinci eli var. Mouse fare de cabası.
Atlas hocam bende deli divane oyun oynayan biri değilim. Akşam kanepeye uzanıp minecraftta madencilik yapacağım alt tarafı :)
elyos2600 teşekkürler yorumunuz için hocam.
Sahibinden de göz gezdiriyorum, alayı "aldım iki kere oynaıp bıraktım" diyor. Nasıl olacak merak ediyorum :D
Sanırım bir kaç gün palystation kafeye gidip konsol oyunları ile aram nasıl bunu incelemek daha mantıklı, daha sonra okey olursa sizin de önerdiğiniz gibi S alıp geçeceğim :)
Ben 2021'de aldım konsolu 15-20 kez açmışımdır totalde söylenenler doğru eski hevesler yok :)