Oyun Konsolu Önerisi
-
DevilKingtr nintendo bana gelmez hocam, küçücük ekranda ne keyif alacağım :D
PlayForFree niyeyse sana bakınca, 5 ay sonraki halimi gördüm :D Ama sanırım şansımı deneyeceğim ya, amacım zaten haftada 2-3 saat oyun oynamak. Hardcore gamer olacam diye bir amacım yok, bunu bilerek alacağım.
patates Evet fare ile alışınca game padde bir baş döndürme oluyor, takip etmesi falan dert. Sen harbi patates olmuşsun :D
Atlas: Satmayı düşünür müsün hocam?
-
Ben de bilgisayarda hl-counter oynayan biri olarak şunu söyleyeyim. o tarz oyunlara konsolda alışamadım bir türlü. xbox series s var. efootbol oynayıp geçiyorum. Bizim çocuklarla bazen crash yarış oyunu felan oynuyoruz. Çocuklar daha farklı oyunlar oynayabiliyor da ben o kadar vakit bulamıyorum.
pes-efootbol için gayet yeterli.
-
ontedi bunu yazdı
Ben de bilgisayarda hl-counter oynayan biri olarak şunu söyleyeyim. o tarz oyunlara konsolda alışamadım bir türlü. xbox series s var. efootbol oynayıp geçiyorum. Bizim çocuklarla bazen crash yarış oyunu felan oynuyoruz. Çocuklar daha farklı oyunlar oynayabiliyor da ben o kadar vakit bulamıyorum.
pes-efootbol için gayet yeterli.
Futbol bende yok hocam, Minecraft zula vice city gta 5 I kadar
-
ben pandemi zamanı gamepad ile witcher 3ü bitirince acayip hypelandım konsollara
pandemi sonuna doğruydu sanırım hatırlayamadım tam, series x aldım. S önermiyorum almışken biraz bütçe arttırılıp X almak daha hayırlı olur. PS sahibi hiç olmadım ama bana xbox daha mantıklı geldi. Gamepass kütüphanesi ilk aldığında bol seçenek güzel geliyor ancak kütüphanede çokca AAA oyun yok. Yine güncel oyunları almak lazım.
5-6 ay önce eski wow tayfa ile geri dönerim diye gittim kasa topladım 80k civarına felan. herkes oyunu bırakmış aq :D şimdi döndüm PC den yine gamepad ile single RYO vs oyunlar oynuyorum. klavye mause konusuna takılma. ben pc açınca klavye mouse a dokunmadan direkt xbox gamepad ile steam veya kendi arayüzünden oyunları açıp devam ediyorum. aynı kol ile masa başından sıkılınca salona geçip koltukta yata yata bu sefer xboxtan oyun oynuyorum. Mouse u sadece strateji oyunları vs çok arayüzlüyse kullanıyorum, onun dışında yine gamepade elim alışmış klavye mause aramıyorum bile.
aktif olarak gamepass + ubisoft+ kullanıyorum. iki markette hem pcde hem konsolda var. Ubisoftuda millet sevmiyor ama çok güzel serileri var Assas. Creed, Far cry, Rainbow vs vs.
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdı
DevilKingtr nintendo bana gelmez hocam, küçücük ekranda ne keyif alacağım :D
PlayForFree niyeyse sana bakınca, 5 ay sonraki halimi gördüm :D Ama sanırım şansımı deneyeceğim ya, amacım zaten haftada 2-3 saat oyun oynamak. Hardcore gamer olacam diye bir amacım yok, bunu bilerek alacağım.
patates Evet fare ile alışınca game padde bir baş döndürme oluyor, takip etmesi falan dert. Sen harbi patates olmuşsun :D
Atlas: Satmayı düşünür müsün hocam?
3 gün önce 23 bine verdim hocam
-
3-4 sene oldu sanırım series x alalı, nişan olayı mouse gibi olmuyor. Yani en azından ben hiçbir zaman öyle hissedemeyeceğim. Şimdi bilgisayarda olsa anasını laciverte boyamıştım dediğin yerlerde şöyle laaps diye oturtamıyorsun da dağa taşa atıyorsun ya can sıkıyor.
-
-
Xbox series X ve Playstation 5 de kullandım. Şu an hepsini satıp gaming pc kurdum . Sana artı ve eksilerini söyleyim hepsinin...
- Hikayeli exclusive oyunlar oynuyorsan ve dil ve bütçe sıkıntın yoksa kesinlikle playstation. Ama tr den almak mantıklı değil, yurt dışı çok daha uygunu alınıyor. Sony nin kendi yapımları gerçekten çok iyi.
- Xbox series x üzmez, ama mesela bir god of war , last of us felan oynayamazsın. Kütüphane çok geniş gözükse de gerçekten oynanabilir kaliteli yapım az. Eskiden gamepass çok mantıklı f/p ürünüydü. Sonradan ciddi zam yaptılar, oyuncular gidince tekrar indirim yapıldı, farklı paketler çıktı. Series S asla önermiyorum alınmaz, ihtiyacını karşılamaz.
-Series X in bazı bağımsız yapımlarda playstation a göre optimizasyonu daha iyi. Bazı oyunları çok daha akıcı oynatıyor.
-Fazlaca Fps tarzı oyun oynarım. Bütün doom serisini defalarca bitirdim. İlk konsola geçince nişan almak gerçekten zor geliyor ama alışıyorsun. Şu an pc de bile bir xbox conroller ile oynuyorum.
-Konsolun artısı, pc deki gibi saçmasapan hata ve optimizasyon sorunları yok. Oyun açılma ve yüklenme süreleri çok çok iyi. Pc de aynı oyun sistemin çok daha iyi bile olsa emin ol daha geç açılıyor. İlaveten en kararlı çalışan bir oyun bile saçmasapan bir windows güncellemesi ile çöp oluyor. Sorunu çözebilmek için bazen haftalarca uğraşıyorsun.
-Amaa işte pc nin güzel yanı da her türlü dil çevirisi ve oyunla alakalı yama kurulabiliyor, konsolda bu yok.
1. amaç minecraft gta gibi oyunlarsa Xbox işini görür. Series X yakın zamanda çıkacak gta6 yı da yüksek ayarlarda oynatabilecek bir konsol... Ama bütçe sıkıntın yoksa ve oyunlara yüksek ücretler verebilecek isen kesinlikle playstation..
-
stockholm8 bunu yazdı
Xbox series X ve Playstation 5 de kullandım. Şu an hepsini satıp gaming pc kurdum . Sana artı ve eksilerini söyleyim hepsinin...
- Hikayeli exclusive oyunlar oynuyorsan ve dil ve bütçe sıkıntın yoksa kesinlikle playstation. Ama tr den almak mantıklı değil, yurt dışı çok daha uygunu alınıyor. Sony nin kendi yapımları gerçekten çok iyi.
- Xbox series x üzmez, ama mesela bir god of war , last of us felan oynayamazsın. Kütüphane çok geniş gözükse de gerçekten oynanabilir kaliteli yapım az. Eskiden gamepass çok mantıklı f/p ürünüydü. Sonradan ciddi zam yaptılar, oyuncular gidince tekrar indirim yapıldı, farklı paketler çıktı. Series S asla önermiyorum alınmaz, ihtiyacını karşılamaz.
-Series X in bazı bağımsız yapımlarda playstation a göre optimizasyonu daha iyi. Bazı oyunları çok daha akıcı oynatıyor.
-Fazlaca Fps tarzı oyun oynarım. Bütün doom serisini defalarca bitirdim. İlk konsola geçince nişan almak gerçekten zor geliyor ama alışıyorsun. Şu an pc de bile bir xbox conroller ile oynuyorum.
-Konsolun artısı, pc deki gibi saçmasapan hata ve optimizasyon sorunları yok. Oyun açılma ve yüklenme süreleri çok çok iyi. Pc de aynı oyun sistemin çok daha iyi bile olsa emin ol daha geç açılıyor. İlaveten en kararlı çalışan bir oyun bile saçmasapan bir windows güncellemesi ile çöp oluyor. Sorunu çözebilmek için bazen haftalarca uğraşıyorsun.
-Amaa işte pc nin güzel yanı da her türlü dil çevirisi ve oyunla alakalı yama kurulabiliyor, konsolda bu yok.
1. amaç minecraft gta gibi oyunlarsa Xbox işini görür. Series X yakın zamanda çıkacak gta6 yı da yüksek ayarlarda oynatabilecek bir konsol... Ama bütçe sıkıntın yoksa ve oyunlara yüksek ücretler verebilecek isen kesinlikle playstation..
fps oynarken diyelim cs atacaksın, sniper hassasiyetini kontrolcüde aynı mouse gibi geliştirebilir misin? yoksa bir mouse olması beklenemez mi?
-
Bugün iş çıkışı PS Cafeye uğradım, 1-1.5 saat takıldım 160 lira verdim. En son gittiğimde saati bir liraydı :D
İçinde oyun yoktu, GTA V oynayayım dedim, az kaldı konsolu kıracaktım. Lamarı bile takip edemedim. Zaten oynamayı öğrenmek bile dert, birde Tr alt yazısı yokmuş iyice dellendim. Yarım saat L3 butonunu aradım :D
Horizon diye bir oyun oynadım, aşırı baydı. Yönlendirmek ise tam bir cehennem oldu benim için.
Mortal Kombatta o aynadığım eski mortal kombat değildi.
Sonuç olarak, linuxa minecraft yükleyip geçeceğim diğer oyunları da oynamayı vereyim :D
stockholm8 ilgin ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Eğer alırsam Xbox series s alacağım, çünkü hem bütçesi fazla hem benim için fazla hocam. Çok güzel açıklamışsın teşekkür ediyorum ama bugünkü deneyimimden sonra ya almam yada ikinci el xbox alır bir iki denerim şansımı artık...