folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder PHP - Windowstan Linuxa Gecis - Avantajlari Dezavantajlari

PHP - Windowstan Linuxa Gecis - Avantajlari Dezavantajlari

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Arkadaslar,

Senelerdir PHP yi windowsta yaziyorum. Bazi nedenlerden dolayi linuxa gecis yapmak istiyorum. Tahmin edeceginiz gibi linux pek bilmem ve sizedanismak istedim. 

Windowsun kullanimi kolay. Ama lunuxunda o kdr zor oldugunu dusunmuyorum kullanim konusunda. 

Lakin benim windowsta kullandigim photoshop ve illustrator ve dreamviewer var. Arastirdigim kadariyla bunlar linuxta calismiyor. Calistirmak icin WİNE diye bir program kullaniliyormus. Bu ne kdr is yapar ? hadi bunlar olmadi bu programlarla esdeger veya front end isini halledecek yazilimlar mevcut mu ? 

Ayrica mysql icin gui tools var mi ?

Bana avanjatlari dezavantajlari ne olur.. ?

Linuxun guvenilir ve hizli oldugunu biliyorum. Gittikce winfows gibi agirlasmadigini da...

Birde linuxta VİRTUAL MACHİNE kurup sadece bazi yazilimlar icun win kurmak kolay midir ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

hiç gerek yok ki ne diye kasıyorsun  ?

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THY
    THY's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sen windows 10 ile tanışmamışsın ozman :D

Hayvanlar insanlardan daha saygılıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    THY bunu yazdı

8.1 den ne farki var hocam ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    THY bunu yazdı

keske windowla tanismasaydim hic hocam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

virtualbox ile işini görebilirsin (içine xp kurarsın takılırsın, işin bitince kapatırsın veya pause yaparsın)

onun dışında döküman/soru-cevap desteği yüzünden ubuntu kullanmanı öneririm (xfce veya lxde masaüstü)

sistemi ingilizce kullanmanı öneririm, aldığın hata mesajları sayesinde daha rahat çözüme ulaşırsın

gerisi fasa fiso

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

PHP - MYSQL ikilisi Linux üzerinde daha hızlı ve stabil çalışırlar.

Mysqy Gui tools adını değiştirmiş galiba.. Mysql Workbench olmuş.

http://dev.mysql.com/downloads/workbench/

adresinde linux için downloadı mevcut.

Diğer adobe ürünleri için illaki linux tarafından alternatifi vardır.

Ama Adobe ürünlerinin tadını verir mi bilemem...

Linux zor değildir, sadece alışmak biraz zaman alır.

Yeni bir şeyler öğrenmek iyidir, durduğun yerde eskimezsin...

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Cevaplariniz icin sagolun arkadaslar. indiriyorum ubuntu 15.04 desktop amdx64..

@daft su ubuntuyu USB den ENG yukleyecem zaten.  Mis gibi kafam rahat olsun. Attim mi virtualbox ta icine temiz olur:). Elimdeki makina intel i7-4500U. Iyi performas verecegini umut ediyorum.

@seryolcu kardesim adobe u da virtualboxtan calistiririm herhalde.

virtualhost olayini kolay hallederim herhalde

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

Hocam Linux'te PHP ile uygulama yazmak için Sublime Text editor kullanıyorum. Ancak IDE kullanmak istersen PhpStorm'un linux için sürüm desteği var tabi paralı. Ama crackli bulabilirsin diye umuyorum. MySQL için ise phpmyadmin kullanabilirsin. Yukarıda belirtilmiş birde MySQL Workbench var, oda gayet kullanışlıdır. Photoshop'a alternatif GIMP diyeceğim ancak çok fazla kullanmadığım için Photoshop'a göre artılarını eksilerini çok bilmiyorum.

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

İşlemci, ram vb iyiyse sanal pc de adobe uygulamaları sorun çıkartmaz pek 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Windows ortamında rahatça yaptığın işlerin hiç birini virtual ortamda rahatça yapamazsın. Virtual ortama linux kurarak orada çalışmayı denemelisin.

Neden?

- Linux grafik açısından fazla yormadığından dolayı virtualde daha performanslı çalışır, windows virtualde takılmalar, sıkıntılar çıkarır.

-  Adobe ürünleri hardware hızlandırması kullandığı için virtualde ayıracağın gpu rami yüksek bile olsa 3d de virtual olaylar pek başarılı değildir.

- Linuxa adapte olman uzun sürecek ve gündelik işlerin aksayacak bir zaman sonra eminimki windosa yeniden geri dönüş yapacaksın boşuna sıkıntı.

Velhasılı kelam virtual linux ile yoluna devam et, windowsta kullandığın programların alternatiflerini orada kurup kullanmaya çalış,linuxa ve programlarına adapte ol, sonra temelli geç.

:|
Toplam Hit: 4865 Toplam Mesaj: 47
linux