folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder PHP - Windowstan Linuxa Gecis - Avantajlari Dezavantajlari

PHP - Windowstan Linuxa Gecis - Avantajlari Dezavantajlari

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    SerYolcu bunu yazdı

dhmm arkadaş, kendi durumunu anlatmış, linux a geçerse neler ile karşılaşacağını sormuş.

bu THY denen çömez de, bu arkadaşa w10 kullanmasını söylemiş.

Hadi bunu söyleyebilir, ama mesajında w10 u hangi özelliğinden dolayı önerdiğini söylememiş.

Yani boşa mesaj yazıp, işi geyiğe çevirmiş.

Ben buna kızıyorum...

Tamam bazı şeyler biliyor olabilir, w10 dan çok memnun da kalmış olabilir, bari bildiklerini ya da deneyimlerini yazsaydı...

THY nin hiç bir yorum yapmadan, bilgi katmadan, bayağı ciddi bir konuya alakasız ilgisiz bilgisiz bir mesaj yazmış olması beni kızdırdı...

Yoksa başka bir sebebi yok...

Ne demişler, söz gümüş ise sükut altındır...

@SerYolcu hocam sagolasin. Diger arkadaslar sizlerede tesekkur ederim.

Hocam ben windowsu terkediyorum onemli nedenleri var. Windows zaten isyerinde 20-30 pc var hepsin windows. Server falan hepsin windows. Windows 10 u gormedim ama yine suslenip boyanip onumuze yeni gibi sunulan ve donmaya meyilli bir isletim sistemi gibime geliyor. Hele o start menusu tam bir fiyasko ve felaket. Windows 7 en iyisi su anda.

Linuxa geciyorum cunku PHP+MySQL isimi gorecek. Hem linuxa alisacagim hemde bende c++ gemisi de var ve PHP source kodunu kurcalarim. Tabi bir muddet linuxta bocalarim ama alisinca sikinti olmaz. Birde elimdeki sistemde iyi calisacagini dusunuyorum.

Su anda DVD ye yazdim dosyalari backup aliyorum. Basacam formati :)

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

windows 10 hiç umudum yok gene aynı olay kendini tekrarlayacak windows kullanıyorsan boşuna geçmene gerek yok linux bir yere kadar dayanıyor istersen seçmeli başlanğıç kur öyle kullan windows bazı durumlarada gerekiyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    TOMBLACK bunu yazdı

windows 10 hiç umudum yok gene aynı olay kendini tekrarlayacak windows kullanıyorsan boşuna geçmene gerek yok linux bir yere kadar dayanıyor istersen seçmeli başlanğıç kur öyle kullan windows bazı durumlarada gerekiyor

Yok be hocam ben kararimi verdim. windowsla keske hoctanismasaydim dedim resmen. Dosyalari cekiyorum iste. UBuntu hazir yazdim DVDye. gerisi Allah kerim:)

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Çok özel bir durumunuz yoksa iş istasyonu olarak windowstan vazgeçmeyin derim. WINE olayı çok farklı. Hangi uygulamanın ne denli düzgün çalıştığına https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&sTitle=Browse%20Applications&sOrderBy=appName&bAscending=true adresinden bakabilirsiniz.

Güvenilirlik konusu oldukça tartışmalı. Sunum (production) ortamı olarak kullandığınızda çok dikkat etmek gerekiyor. Şöyle sağlam bir bug canınızdan bezdirebilir. Windowsun bu konuda daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Windowstaki eşdeğer yazılımları http://alternativeto.net adresinden bulabilirsiniz. Photoshop alternatifi GIMP var. Aradaki farkları söylemeye gerek yok sanırım.

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

linuxu baglayamiyom wifi ile. ama vardir bir yolu. ag gordugu halde yok arkadas baglanmadi. static ip fln tsik. ne yapmali simdi. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

linuxu baglayamiyom wifi ile. ama vardir bir yolu. ag gordugu halde yok arkadas baglanmadi. static ip fln tsik. ne yapmali simdi. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

PHP yazmak için linux kurmak çok saçma. Üstüne üstlük ps, dw tarzı programlar için linux daha sorunlu.

Bana sanki ilk okuduğumda linux'un virali gibi geldi :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

PHP yazmak için linux kurmak çok saçma. Üstüne üstlük ps, dw tarzı programlar için linux daha sorunlu.

Yok yok baska nedenler var. Bu simdi neden wifiye baglanmiyo. Agi goruyo lakin baglanmiyo.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Yok yok baska nedenler var. Bu simdi neden wifiye baglanmiyo. Agi goruyo lakin baglanmiyo.

Windowsta bu tarz sorunları çözemezken linuxta aradığını bulman çok zor. Windows yanına linux dağıtımlarından birini denemek için kur takıl baktın olmuyor basit bi Grub ile linux u kaldırır windows a geri dön, kaldığın yerden devam et.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Kartta bir problem olabilir. Windows kurup bir deneyip sonuçları paylaşabilir misin?

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 4869 Toplam Mesaj: 47
linux