PHP - Windowstan Linuxa Gecis - Avantajlari Dezavantajlari
-
SerYolcu bunu yazdı
dhmm arkadaş, kendi durumunu anlatmış, linux a geçerse neler ile karşılaşacağını sormuş.
bu THY denen çömez de, bu arkadaşa w10 kullanmasını söylemiş.
Hadi bunu söyleyebilir, ama mesajında w10 u hangi özelliğinden dolayı önerdiğini söylememiş.
Yani boşa mesaj yazıp, işi geyiğe çevirmiş.
Ben buna kızıyorum...
Tamam bazı şeyler biliyor olabilir, w10 dan çok memnun da kalmış olabilir, bari bildiklerini ya da deneyimlerini yazsaydı...
THY nin hiç bir yorum yapmadan, bilgi katmadan, bayağı ciddi bir konuya alakasız ilgisiz bilgisiz bir mesaj yazmış olması beni kızdırdı...
Yoksa başka bir sebebi yok...
Ne demişler, söz gümüş ise sükut altındır...
@SerYolcu hocam sagolasin. Diger arkadaslar sizlerede tesekkur ederim.
Hocam ben windowsu terkediyorum onemli nedenleri var. Windows zaten isyerinde 20-30 pc var hepsin windows. Server falan hepsin windows. Windows 10 u gormedim ama yine suslenip boyanip onumuze yeni gibi sunulan ve donmaya meyilli bir isletim sistemi gibime geliyor. Hele o start menusu tam bir fiyasko ve felaket. Windows 7 en iyisi su anda.
Linuxa geciyorum cunku PHP+MySQL isimi gorecek. Hem linuxa alisacagim hemde bende c++ gemisi de var ve PHP source kodunu kurcalarim. Tabi bir muddet linuxta bocalarim ama alisinca sikinti olmaz. Birde elimdeki sistemde iyi calisacagini dusunuyorum.
Su anda DVD ye yazdim dosyalari backup aliyorum. Basacam formati :)
-
windows 10 hiç umudum yok gene aynı olay kendini tekrarlayacak windows kullanıyorsan boşuna geçmene gerek yok linux bir yere kadar dayanıyor istersen seçmeli başlanğıç kur öyle kullan windows bazı durumlarada gerekiyor
-
TOMBLACK bunu yazdı
windows 10 hiç umudum yok gene aynı olay kendini tekrarlayacak windows kullanıyorsan boşuna geçmene gerek yok linux bir yere kadar dayanıyor istersen seçmeli başlanğıç kur öyle kullan windows bazı durumlarada gerekiyor
Yok be hocam ben kararimi verdim. windowsla keske hoctanismasaydim dedim resmen. Dosyalari cekiyorum iste. UBuntu hazir yazdim DVDye. gerisi Allah kerim:)
-
Çok özel bir durumunuz yoksa iş istasyonu olarak windowstan vazgeçmeyin derim. WINE olayı çok farklı. Hangi uygulamanın ne denli düzgün çalıştığına https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&sTitle=Browse%20Applications&sOrderBy=appName&bAscending=true adresinden bakabilirsiniz.
Güvenilirlik konusu oldukça tartışmalı. Sunum (production) ortamı olarak kullandığınızda çok dikkat etmek gerekiyor. Şöyle sağlam bir bug canınızdan bezdirebilir. Windowsun bu konuda daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Windowstaki eşdeğer yazılımları http://alternativeto.net adresinden bulabilirsiniz. Photoshop alternatifi GIMP var. Aradaki farkları söylemeye gerek yok sanırım.
-
linuxu baglayamiyom wifi ile. ama vardir bir yolu. ag gordugu halde yok arkadas baglanmadi. static ip fln tsik. ne yapmali simdi.
-
dhmm bunu yazdı
linuxu baglayamiyom wifi ile. ama vardir bir yolu. ag gordugu halde yok arkadas baglanmadi. static ip fln tsik. ne yapmali simdi.
-
-
-
-
dhmm bunu yazdı
Kartta bir problem olabilir. Windows kurup bir deneyip sonuçları paylaşabilir misin?