folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Polislikmi Ögretmenlikmi Yoksa 70 Binlik Mühendislikmi



Polislikmi Ögretmenlikmi Yoksa 70 Binlik Mühendislikmi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2010
    Dişi

    5 dakika icinde hayatindan memnun olmayan yada is arayan bir polis , bir ogretmen ve bir muhendis bulabilirsiniz ama bir antropolog bulamazsiniz . Turkiyede antropologlar alan arastirmasi da cok yapabiliyorlar , bu calismalarini tanimliyorlar .Toplumun genel yapisini anlayabilen kisiler , antropologlardir . Yurt disinda sirketler musterilerinin egilimlerini belirlerken antropolog aradiklari goruluyor.Sosyal antropoloji,fikziki , paleoantropoloji , halkbilim bolumleri tercih edilebiliyor. 


    There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OFree
    OFree's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2010
    Erkek

    irem27 bunu yazdı:
    -----------------------------

    5 dakika icinde hayatindan memnun olmayan yada is arayan bir polis , bir ogretmen ve bir muhendis bulabilirsiniz ama bir antropolog bulamazsiniz . Turkiyede antropologlar alan arastirmasi da cok yapabiliyorlar , bu calismalarini tanimliyorlar .Toplumun genel yapisini anlayabilen kisiler , antropologlardir . Yurt disinda sirketler musterilerinin egilimlerini belirlerken antropolog aradiklari goruluyor.Sosyal antropoloji,fikizi ve paleoantropoloji ve halkbilim bolumleri tercih edilebiliyor. 


    -----------------------------

    aslında baska bi ilgi alanıma yakın insan piskolejisi ve insan yasam bicimlerini arastirdim bi ara kendimden sıkıldıgım ve hep aynı seyleri gordugum icin siz hangi bolum okdunuz veya mesleginiz nedir?


    Freedoom is not free.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    onların yazılı sınavı o kadarda kolay değildir kaç bin kişi başvuruyor bu sınava kolay mı 2 yılda cebine 2.5 bin tl girmesi ? adalet mi bu değil tabiki. başkası dirsek çürütüp dershanelerde binlerce soru çözüp ilk 10-20 binlere girip senelerce yine kafadaki saçı döküp mühendis olacağım diye uğraşırken dişçi dus terken tıpçı tus derken muayene yeri masrafı derken şırınganın içine kan doluyor. ancak pmyo ile 2 yılda 2.5 bin tl maaş birde karadenize felan düştün mü tamam zaten olay çok az keyifler gıcır. ben sana demiyorum bu sisteme sayıyorum. sen para istiyorsun polisliğe çalış sen geç. patlak mühendis olma olasılığın çok yüksek.

     


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2010
    Dişi

    Bulundugum ulkede (Abd) de egitim sistemi biraz daha farkli olabiliyor , lisansda politik bilimler ve antropoloji'yi birlesik derece olarak tamamladiktan sonra yine joint degree olan isletme ve hukuk uzerine de yuksek lisansimi tamamladim . Su an hem calismiyorum hemde ne yapmak istedigimde biraz kararsiz kaldim , elimde de yeterli maddi imkan su an icin yok .Bir sene kadar full time bir hukuk firmasinda calisirsam yada bir universitede hukuk ogretirsem sanirim bir hukuk ofisi acabilirim , yargic olmayi da dusundum .Avukatlik firmalari genellikle hukuk mezunlarini 160-200 bin dolar arasi ucretler ile ise alirken , bu tecrube ile bir kac sene icinde 300 olabiliyormus , yedi yil tecrubesi olan universitede hukuk ogreten kisinin aldigi maas senelik 180 bin dolar civari oluyor ve ilk baslangicta senede 110 bin dolar civarinda aliniyormus . Sadece 4 senelik okul bitiren bir antropologist ise baslangicta senede 55-65 bin dolar ile rahatlikla is bulabiliyor , yuksek lisansini tamamlamaz ise 55 bin dolar ile basladigi isinde 120 bin dolara kadar cikabiliyor,yuksek lisansini tamamlarsa ona gore de calisma alanlari genisliyor ve aldiklari maas da artiyor . Mesela yedi gun once Yale universitesinde antropolog ilani cikti ve hala duruyor , eger antropolojiyi bitirseydiniz ve Abd ' de yasasaydiniz o ise girmemeniz icin hic bir sakinca yoktu .Orada bir yandan calisirken bir yandan da yuksek lisansinizi tamamlayabilirdiniz. Turkiyede de antropologlarin is imkanlari genis ve sadece bir kac bin mezun verilmis daha Turkiye icin yeni sayilacak bir bolum , bu alanda yeni mezunlar gormek gerekiyor ve belki de ilerde bu konuda akademisyen olarak onlari en verimli sekilde uzmanlastirip Turkiye'nin de bilimsel arastirmalarinin gelisiminde rol alabilirsiniz .


    There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Hacı illa bunlardan birini olacaksan öğretmen ol. Kafan rahat olur.

    Makina Mühendisliğinde risk var kazanç yok haberin ola ( imkanların ve çevren çok geniş değilse, ne olduğunu bilmeden içine sakın girme, seçeceğin mesleğin yeni mezunlarınla seçmeden mutlaka fikir alışverişi yap ) 

    Polislikde  de risk çok. 

    Bak bir arkadaş demiş Harita Mühendisi ol diye onu bir araştır, maaş imkanları çok iyi oluyor niye öyle olduğunu henüz çözemesem de. 


    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2008
    Erkek

    polislik +
    1-2500 tl maaşı var şuan memurlar içerisinde en iyilerinden 
    2- çalışma saatleri düzene bindi 8 saat 
    3- çevik kuvvet vsre olursan iş başa düşerse görevdesin düşmezse yan gel yat
    polislik -
    1-2.doğu görevinden söz edilmeye başlandı son zamanlarda yani polis oldun doguya gidiyosun görevi tamamladın geldin batıya 40 küsürlü yaşlarda tekrardan
    bu kötü

    öğretmenlik +
    1- millet vekili gibi 3 ay tatil bu ikisinden başka hiçbi memurda yok
    2- fazla yorulduklarını sölerler herdaim ama benim büroda benim performansta 3 saat takılsınlar eminim kaçıcak yer ararlar
    3- ögretmenlik güzel ya netice olarak ta atanması zor :(
    öğretmenlik -
    1- içinde öğretmenlik şevki varsa - si yok 1800 yakın maaş almalarına 3 ay yatmalarına rağmen halen doyuramadık adamları zam diorlar

    mühendislik 
    1- bu tip memurluk dışındaki meslekler dayı yeğen ilişkilidir dayın yoksa bu çukura hiç girme

    genel olarak memurluk statüsünde seçeceğin hangi branş daha örgütlüyse ona yönelmeni tavsiye ederim ilerki günlerde her daiim faidesini görürsün
    ögretmenler bi eylem yapar kalabalık sistemli ve örgütlü bir sürüyle istediğini kopartır alır

    polis (kolluk kuvveti bu grup hiçbişe yapmasına gerek yok istedini alır )

    polis ol şükret haline kaçan fırsat geri gelmez madem bi takım sınavları geçmişin kaderine razı ol derim ben belki 4+4+4 de pc ögretmenli işyapar ama mevcut durumda bi cacık olmaz rast gele ..


    Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek
    Din kulturu ogretmeni olmayacaksan ogretmenlikten uzak dur! Meslek konusunda ise okulunun rehberlik servisine git sana once yetenek testi ardindan ilgi testi onun da ardindan basari testi uygulasinlar. Oyle haybeye kulaktan dolma bilgilerle meslegini secme. Hayatini degistirecek bir karar veriyorsun. Okulda rehberlik servisi yoksa RAM e ugra...

    vatandaşa kafam girsin!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    polis ol hacı iyi parası var çok da sıkıntılı bşr iş değil hayatı bedava yaşarsın :)
    polis devleti oluşturulurken yerini al


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek

    polis veya öğretmen olursan alacağım maaş belli ve sınırlıdır.

     

    ama kalifiye mühendis olursan,  poliside öğretmenide çokça katlarsın. Ama bu yaşında mesleğini daha seçmemiş bir adamdanda memur işi hariç birşey beklenmez kanımca.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    en güzeli öğrenci olmak

Toplam Hit: 4362 Toplam Mesaj: 58